E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Korona virüs atıklarına ceza kapıda! 

Korona virüs ile birlikte günlük kullanımı milyonlarca adeti bulan maske, eldiven gibi sarf malzemelerinin gelişigüzel çevreye atılması kişi ve toplum sağlığını tehdit ediyor.

8.04.2020 - 10:49
Korona virüs atıklarına ceza kapıda!

Uzmanların ‘deterjanla yıkanıp çöpe atılması gerek’ dedikleri malzemeler için geri dönüşümcüler ‘tıbbı atık olarak toplanmalı’ önerisinde bulundu.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘evlerden nasıl tıbbi atık toplanmalı’ konusunda dünya örneklerini mercek altına aldı.

BELEDİYELER TOPLAMALI

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Nurgül Ceran, bu konuda vatandaşlara da büyük sorumluluk düştüğünü hatırlattı. Ceran, “Kullandıkları maskeleri önce deterjanla çalkaladıktan sonra çöpe atılmalı. Çünkü virüs deterjanla ölüyor. En güzeli böyle” tavsiyesinde bulundu. Evlerdeki maske, eldiven ve tulumların tıbbi atık olduğunu söyleyen Geri Dönüşümcüler Konfederasyonu Başkanı Mahmut Uğur Çetin de “Devlet vatandaştan tıbbi atık olarak toplaması lazım. Vatandaş bunu normal çöpe değil de tıbbi atık olarak ayrı poşetlemesi gerekir. Belediyeler renkli poşet uygulamasına geçebilir. Belirlenen rengin içine sadece tıbbi atıklar konulur. Bunlar da böylece direk tıbbi atık dönüşüm tesislerine yönlendirilir” dedi.

Sokağa maske atana ceza!

Ordu’da korona virüs salgını nedeniyle kullanılan maske, eldiven, bone gibi kişisel koruyucu donanımların rastgele cadde ve sokaklara atılması ve evde esnek çalışan kamu görevlisinin mesai saatleri içinde dışarı çakması yasaklandı. Yasağa uymayanlara idari ceza uygulanması kararı alındı. Ordu Valiliği’den yapılan açıklamada İl Hıfzıssıhha Meclisi kararınca vatandaşların tarafından kullanılan maske, eldiven, bone gibi kişisel koruyucu donanımların cadde ve sokaklara atılması, çevre ve toplum sağlığını tehlikeye soktuğu vurgulandı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
 
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
fatih terim
big ben
poyraz karayel
Bütçe
survivor
Devlet Bahçeli
Milli Eğitim Bakanlığı
Soruşturma