E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İyi Parti oy oranını açıkladı 

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yüzde 10'luk seçim barajının düşürülmesine "kafa yormadıklarını" ve bir baraj endişelerinin bulunmadığını belirterek, seçim sürecine kadar da seçim ittifakının konuşulmasına karşı olduklarını söyledi.

11.11.2017 - 00:33
İyi Parti oy oranını açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu hafta yaptığı açıklamada, günün şartlarında yüzde 10'luk seçim barajının çok ağır olduğunu açıklamış, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da dünkü değerlendirmesinde, "Seçim barajının düşürülmesi konusunda MHP'nin hazırlığı var, bunlar karşıdan (AKP'den) gelen teklife göre masaya yatırılır" demişti. 

Reuters'a verdiği söyleşide Koray Aydın, "Partimizin baraj endişesi olmadığı için baraj meselesi gündeme geliyor. Barajın düşmesi Türkiye'nin siyasal yaşamının demokratikleşmesi için gereklidir. Ancak bizim böyle bir endişemiz yok ve bu işe kafa yormuyoruz" dedi. 

Türkiye'de 1983 genel seçimlerinden bu yana yüzde 10 seçim barajı uygulanıyor. Gezici Araştırma Şirketi'nin yaptığı ankette, İyi Parti'nin olası bir seçimde yüzde 19.5 oy alabileceği, MHP'ninse yüzde 8.8 oyla baraj altında bulunduğu belirtilmişti. İyi Parti, bu ayın başında eski MHP'li Meral Akşener başkanlığında resmen kurulmuş, geçtiğimiz yıldan itibaren MHP parti teşkilatlarından kopan birçok isim de İyi Parti'ye geçmişti.

İyi Parti'nin Parlamento'da bulunan beş milletvekilinden dördü de 2015 Kasım seçimlerinde MHP listesinden Meclis'e girmişti.

SEÇİM İTTİFAKI TARTIŞMALARI
Seçim ittifakı tartışmalarıyla ilgili olarak da Aydın, "Biz seçimlere kadarki süreçte bu konuların (ittifak) konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Siyasi Partiler Yasası ittifaklara da müsaade etmiyor zaten" ifadesini kullandı. MHP'li Yalçın dünkü açıklamasında, "Partiler kendi kimlikleriyle ittifak kurabiliyorlarsa, bu demokrasilerde mümkün" demişti.

Mevcut Seçim Kanunu'na göre partiler kendi kimliklerini koruyarak seçim ittifakı kuramıyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş için önümüzdeki
günlerde Meclis'e getirilecek uyum yasaları arasında, Seçim ve Siyasi Partiler Yasalarındaki değişiklikler de bulunuyor. AKP'li yetkililer, bu yasa değişiklikleri ve seçim barajı düzenlemesinin bu süreçte tartışılabileceğini açıklamışlardı.

EN ÇOK OYU AKP'Lİ SEÇMENDEN ALIYORUZ
Aydın, İyi Parti'nin anketlerde nasıl göründüğüne ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: "Biz bir firmayla 40 günden beri sahadan çıkmadan çalışıyoruz. Genel başkanımız başka bir firmaya da çapraz anket yaptırdı. İyi Parti daha adını almadan yüzde 20 bandına oturmuştu. Anket firmalarından yüzde 20'nin altında olduğunu söyleyen varsa iddiaya girmeye hazırız." 

İyi Parti'nin bütün partilerden oy alma kapasitesi olduğunu da iddia eden Aydın, "En çok oyu AKP'den, oransal olarak en çok oyu da MHP'den alıyoruz. CHP'den de bize oy geliyor. Hatta az da olsa HDP'li seçmenden bile alıyoruz" diye konuştu. İyi Parti'nin 140 sayfalık programı olduğunu ve ekonomi dahil birçok konuda vaatleri bulunduğunu hatırlatan Aydın, "Türkiye'nin ekonomik şartlarıyla ilgili Genel Başkan Yardımcımız Durmuş Yılmaz bir çalışma yapıyor. Yakında kamuoyuna duyuracak" dedi.

ETİKETLER:
İyi Parti , Koray Aydın , Reuters , MHP
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Club Brugge
Torku Konyaspor
Serdar Ortaç
NBA
sanayi
Kuzey Kore
Demba ba
premier lig