E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İmamoğlu duyurdu: 232 bin aileye ulaşacak 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı aracılığıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlenen kurban bağışından elde edilen konservelerin 232 bin haneye dağıtımını başlattı. İmamoğlu, "Bugün, uzun bir emeğin sonucu, güzel bir anda buluşuyoruz." dedi.

13.08.2022 - 15:28
İmamoğlu duyurdu: 232 bin aileye ulaşacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) son iki yıldır yaptığı gibi geçen Kurban Bayramı öncesinde de internet üzerinden başvuru yöntemiyle bir bağış kampanyası düzenledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı aracılığıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlenen kurban bağışından elde edilen konservelerin 232 bin haneye dağıtımını başlattı. Büyük ilgi gören kampanyaya, 12 bin 85 bağışçı katılarak hissedar oldu.

232 BİN AİLEYE ULAŞACAK

Bu kapsamda bin 728 kurbanlığın kesimi gerçekleştirildi. Kavurma, kelle paça çorbası, işkembe çorbası ve kemik suyu, konservelenen etler, 21 günlük dinlenme süresine alındı. Yaklaşık 232 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılacak olan konserveler, İBB’nin Zeytinburnu’ndaki depolarına ulaştı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bugün, uzun bir emeğin sonucu, güzel bir anda buluşuyoruz. Bazen yaptığınız işler vardır, sonucu bu ana ulaştığında ve sonrasında, insanları mutlu ediş biçiminde böyle kıymetli bir aracılığı başardığınızda, gerçekten çok büyük bir manevi huzur hissedersiniz. Şu an İBB ve İstanbul Vakfı olarak bizler, başlattığımız bu sürecin o huzurunu yaşıyor durumdayız. Türkiye'mizin açık ara en büyük sorunu, ekonomi. Artık yüzde 80-85 oranında vatandaşlarımız geçim sıkıntısından, hatta beslenememekten hatta ihtiyaç duyduğu acil gıdaları alamamaktan bahsetmekte. Ki bu oran, ne yazık ki İstanbul gibi metropollerde daha büyük sıkıntılı sayılara ulaşmakta. İstanbul'da, özellikle sofralarına et girmeyen, sağlıklı ve insanları geliştiren, besleyici gıdaya erişemeyen yüz binlerce ailemiz var. Bu bizim tespitlerimiz sonucu söylediğimiz, ne yazık ki gerçek rakamlar. Bebekler süte ulaşamıyor. Henüz gelişme çağındaki çocuklar, gençler ne yazık ki evlerde, sofralarında bu besleyici gıdalara erişemiyorlar.

VATANDAŞLARIMIZ YALNIZ KALDI

Biz, İBB olarak, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu sıkıntıyı dert edinen ve bunu, ‘Ekonomi Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu değildir’ demeden, ‘İlave hangi metotlarla daha büyük katkıları nasıl sunabiliriz’in arayışına geçtik. Ve bugün en önemli görevimiz; saydığımız bu alandaki farklı hizmetlerimizle, birçok dayanışma projesini yaşama geçirdik.

Halk Süt, Askıda Fatura, Anne Kart, Yeni Doğan Bebek Paketi, Anne Bebek Destek Paketi, öğrenci burslarımız ve son dönemde hayata geçirdiğimiz Kent Lokantalarımız bunlardan bir kısmı. Baktığınızda Halk Süt’e niye ihtiyaç duyuluyor ve niye artık 180 bine yakın çocuğumuza erişiyor? Ya da bugün yine baktığınızda artık 500 bin faturalara giden Askıda Fatura’ya niçin ihtiyaç duyuluyor? 2018 itibariyle konuştuğumuz ekonomik sıkıntı, 2019’da yerel seçimde de gündemdi. Ve sonrasında pandemi, hayata bambaşka bir sorunlu bir süreç oluşturdu. Ki bu dönemde de ne yazık ki ülkemizde uygulanan politikalar, vatandaşlarımızı olabildiğince yalnız bıraktı. Ama biz, bu süreçte ortaya koyduğumuz kabiliyetlerle, bahsettiğimiz bu ortaya koyduğumuz yeni uygulamalarla, neredeyse artık 100 binlerce diyeceğimiz, 1,5 milyonu aşan haneye bir şekilde dokunan yardımlaşma ağlarını oluşturmuş olduk.

SİZLER DE ŞAHİTSİNİZ

Burada geleneklerimize, göreneklerimize, inancımıza uygun bir biçimde bütün uygulamalarımızı yaptık. Bu da neydi? Elbette ki veren elin alan eli görmediği ve hiçbir vatandaşımızın, hiçbir hanenin, hiçbir çocuğumuzun asla rencide olmadığı bir sistemle, yardımlaşma sürecini başardık. İslam dini dayanışmayı, kardeşliği, birlik ve beraberliği öğütlüyor. Dolayısıyla dinimizin gereği olan bu anlayışla ortaya koyduğumuz bütün bu faaliyetlerde, sizler de şahitsiniz ki 3 yıl boyunca ne bir fotoğraf görebilirsiniz ne de bir vatandaşımızın rencide edildiği bir anı görebilirsiniz.

ÜLKEDE YOKSULLUK SORUNU VAR

Bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim hizmet anlayışımızda şu realite var: Biz, bugün sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Tabii ki ülkeyi yönetenlerin bir başka sorumluluğu daha var. Ülkede yoksulluğu bitirmek. Yoksulluk bittiğinde elbette bizler o zaman ülkemizde başka şeyleri konuşuyor oluruz. Ama bugün yoksulluk var ise, bizler de bu sürecin çözümüne katkı sunmak durumunda olan yöneticileriz.

580 BİN HANEYE ULAŞTI

Yaklaşık 43,5 milyon lirayı aşan bir bağış elde ettik. Bugün de ortaya konan 232 bin konservemizi yola çıkartıyoruz ve ailelerimize ulaştıracağız. Şöyle bir geçmişe baktığımızda; yaklaşık olarak biz, 580 bine yakın eve 3 yılda konserve ulaştırmış olduk. Bu da çok değerli bir başarı haline geldi diyebilirim, amacına ulaştı. Bunun daha da büyüyerek bir geleneğe dönüşmesini, bugün başlattığımız bu hamlenin çok daha büyük sayılara ulaşacağını bugünden görüyorum. Hem insanlarımızın ibadetlerine kolaylık hem bugüne dönük gereğini yerine getirmek -ki kurban eti zaten paylaşılması büyük oranda maksadıyla gerçekleştirilen bir ibadet- yönüyle de çok çok değerli bir işi başardığımızı görüyorum. Şu anda bu konservede, orada belki kazanda kaynayan binlerce insanımızın bağışladığı etlerin birbirine lezzetinin karıştığı bir biçimde, 232 bin haneye dağılacak ve o lezzetle insanlarımız buluşacak. Çok çok mutluyuz. Bütün emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hem Allah kabul etsin bağışlayanlara hem de afiyet olsun kıymetli hemşerilerimize.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu söz verdi: Yurt sorununu bitireceğiz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Florya Kampüsü'nde partili gençlerle ...
Erdoğan'dan AK Parti'ye mektup: Yeniden zafer çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 21'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ...
Bakan Soylu'dan son çağrı: Teslim olun!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyondan sonra yaptığı paylaşımda, ...
 
Meral Akşener'i köpek ısırdı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Bilecik'te sokak köpeği ısırdı. ...
Bakan Soylu rakamlarıyla açıkladı! Özür dilemeye davet etti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin yaptığı, CHP'li belediyelerin ...
Fuat Oktay'dan kazazedeye yardım
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Külliye'ye gittiği sırada, Dumlupınar ...
 
CHP’den Suriye açıklaması: Saldırıları şiddetle kınıyoruz
TBMM Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz, Suriye'de yaşanan ...
Seçim anketi açıklandı! Aradaki fark kapandı...
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir yıldan az bir süre kala, yapılan anketlerin ...
Erdoğan duyurdu: Yakında açılıyor
Restorasyonu biten Üsküdar Ayazma Camii açılışında konuşan Cumhurbaşkanı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
şampiyonlar Ligi
Beyaz Saray
MHP
Yeni Zelanda
Almazbek Atambayev
A Milli Takım
harç
anap
Resmi