Türkiye'de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin 12 Haziran seçimlerini boykot etme tehdidinde bulunması, gazetenin sayfalarında yer bulmuş. Yüksek Seçim Kurulu'nun milletvekili adaylıklarını iptal ettiği 12 bağımsızın yedisi, BDP tarafından destekleniyordu.
Financial Times, YSK'nın kararının hassas bir bölge olan Türkiye'nin güneydoğusunda gerginliği artırdığını belirtiyor. Bölgede göstericiler dün polisle çatışmıştı. Financial Times'a göre YSK'nın kararı, Kürtlerin şikayetlerini gidermeye yönelik çabaları ciddi şekilde aksatabilir.
Gazeteye konuşan Human Rights Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü)'nden Emma Sinclair Webb ise Türkiye'de Kürtlerin siyasi faaliyetlerine yönelik resmi kısıtlamaların sürdüğünü söylüyor.
Emma Sinclair Webb, KCK Davası'na atıfta bulunarak, Barış ve Demokrasi Partisi üyesi 151 belediye başkanı ve aktivistin terör suçlarıyla yargılandıkları davanın, bu kişilerin şiddeti destekledikleri ya da kışkırttıkları yolunda güçlü bir kanıt olmasa da sürdüğünü belirtiyor.
BBCTÜRKÇE
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...