E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fehmi Koru: Tamam, Yaptım… Ama Bir Sorun Niye Yaptım? 

26.05.2009 - 20:28
Fehmi Koru: Tamam, Yaptım… Ama Bir Sorun Niye Yaptım?

Bir insan kendisini ancak bu kadar tüketir. Sadece kendisini de değil, ismiyle simgeleşen bir cenahı ancak bu kadar yerle bir eder. Yazık…

 

Oysa onun ne artı bir şana, şöhrete ihtiyacı vardı. Ne daha fazla görünmeye, daha fazla konuşulmaya, ne muhataplarını artırmaya. Hepsini fazlasıyla görmüştü.

 

Ama demek ki yetmemiş.

 

Sadece gazetesinin değil, sağ kanadın en güçlü kalemlerinden, on parmağında 11 marifet olan Fehmi Koru son dönemde en acınası bir şekilde kendisini tüketiyor.

 

Bir yandan “Benim Hürriyet’in yayın yönetmenliği ile ne işim olur. Yaşım genç olsaydı belki…” deyip bir yandan o şekilde yorumlanması kaçınılmaz olan ve sınanmış yazılardan vazgeçmeyerek “olumsuz da olsa konuşuluyor olmanın çocukça hazzı…”

 

Bir yandan “Bakın, ben gerektiğinde hükümete bile kafa tutabilirim…” tavrına devam edip öteki mahallede ses duyurmak için attığı paslar…

 

Tüm bu “her yazısı olay olan büyük yazar” sarhoşluğu ile yetinmeyip cepheyi genişleterek başka medya gruplarına hem de patron düzeyinde muhatap alınma mesaj yazıları.

 

Denebilir ki, hem 6 değişik yerde yazan, hemen her tv programında boy gösteren, kendini kanıtlamış böylesi bir ismin kendisine mecra yaratma gayreti olabilir mi? Çok biliyor, korkusu yok, yazıyor.

 

Keşke öyle denebilse.

 

Ama değil işte. Gün aşırı çaktığınız medya grubundan gelen röportaj teklifine başınızı açıp “aman burası da eksik kalmasın” diye koşacaksınız. Eyvallah. Ama önünüze koyduğunuz parfüm şişesiyle kendi çapında polemikçilik yapan birisinin “Kolonya kokulu” basitliğine aynı basitlikle yanıt vermek...

 

Nasıl bir komedidir? Ne yeniyetme bir şöhret sevdalısısınız, ne böylesi tuhaf yol kazalarını öngöremeyecek kadar acemi. Hangi açlık böylesi bir komikliğin açıklaması olabilir? Hangi kompleks?

 

Nedir bu?

 

Tamam… Fasıllar masum, uyguladığı akrediteler hakkı, Aydın Doğan’a gün aşırı akıl öğretmeler “sadece dost tavsiyesi”, Karamehmet takıntısı muhatap alınmak için değil, uyarmak kaygısı… Haydi öyle diyelim.

 

Ama Fehmi Koru muhafazakar ahlakı temsil ediyordu değil mi? Ve o ahlak kibri, büyüklenmeyi kesin dille reddediyordu. İyi de aynı camianın iki büyük patronuna “Onlar hakkında yazmıyorum çünkü çapıma uygun değil” demek de neyin nesi?

 

Hepsini geçtik… En hafif ifadeyle ayıp değil mi?

 

Tüm bu eleştirilere Şener Şen’in o unutulmaz repliğinde olduğu gibi “Tamam, yaptım… Ama bir sorun niye yaptım” diye başlayıp “…herkes yanılıyor işin gerçeği aslında böyle” diyerek açıklamak ama hemen sonra herkesin yine yanlış anlayacağı yeni bir hamlede daha bulunmak…

 

Sadece Fehmi Koru markasını değil, ismiyle cisimleşmiş muhafazakar kanada indirdiği bir darbe değil mi?

 

Tekrar soruyoruz: hal böyleyken hangi açlık, hangi kompleks bu kadar bencilleştirebildi Koru’yu.

 

Ve son bir not: Bencillik demişken, her büyük gazeteci yetiştirip mesleğe kazandırdığı, elinden tuttuğu meslektaşlarının başarılarıyla kendisini bir kez daha var eder. Peki Koru? Bilen varsa, bize söyler mi?

YORUMLAR
Toplam 39 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
çakır 22 Mayıs 2009 Cuma 00:54

Teyze olmuşsunuz ancak eski eserlerden bi haber gelişim göstermişsiniz, ben dizi ve magazin asla izlemeyen ender vatandaşlardanım. Sanırım siz dizilere takılmada bir hayli başarılı olmalısınız ki bir bağ kurabilme çabası içerisine girmişsiniz. Bu site ye ara sıra giriyorum, zira öyle site var ki yorum yapılacak...bir gün yeniden yolumuz buralarda kesişir sanırım, tekrar görüşürüz.Size iyi yorumlar diler,eski eserleri naçizane tavsiye ederim, ne demek istediğimi anlayacaksınız o zaman ..

Yorumu oyla      18      10  
teyze 20 Mayıs 2009 Çarşamba 23:43

çakır, ben sen AKP den bahsetmişin diye bir şey yazmışmıyım?Bir yorumumla toptan cevap vermişim seni bir cümleyle geçmişim her yazdığım sana cevap değil o adı geçenleri sen izlediğin için aklın onlarda kalmış bilgi kırıntıların magazin düzeyinde, son cümlen hangi diziden alıntı

Yorumu oyla      18      10  
çakır 20 Mayıs 2009 Çarşamba 22:49

Özay Atay(PAKSÜT,AKMAN İSTİFA) ve TEYZE... Ben yorumumda AKP den bahsediyor muyum? Siyasiler diyorum, dikkat edin...Lafı nerenizde değerlendiriyorsunuz siz? Ben diyorum İstanbul Boğazı, siz diyorsunuz yandım anam. Bilginizi bir nefesimle harcarım ben sizin, ama neyse, değmez......

Yorumu oyla      18      10  
sakin(PAKSÜT-AKMAN İSTİFA) 20 Mayıs 2009 Çarşamba 22:10

metinyurt sana kafayı fena taktım.kendini çok komik duruma düşürüyorsun."mantısızlığa karşı" diye hayali bir rumuz ürettin kendi kendine paslaşıyorsun.ve karşındakileri de keriz yerine koyarak ayıp ediyorsun!

Yorumu oyla      18      10  
ramnazan akbudak 20 Mayıs 2009 Çarşamba 18:35

Adam gibi adamsin.Zaten efsane idin simdi daha yikarilardasin.Sakin dalkavuklara inanip parti kurma.Atatürk havalimaninda deve kesen THY.binasinda takunya giyen bu basit zhniyet kizsa ne olur kizmasa ne olur :yeterki Türkiye kizmasin.Kürt sorunu zirvalari zaten ayaklarinin altini götürüyor. Kürt sorunu imis.Olmayan seyin acilimimi olur? Hadi acilip sdecildin ne ikram edeceksin?Mresut yilmaz ne ise bunlarda ayni.

Yorumu oyla      18      10  
yeter 20 Mayıs 2009 Çarşamba 16:16

Helal olsun paşaya.. Gerçekleri anlatman birilerini fena halde rahatsız ediyor. Çünkü terörle doktugu kandan beslenenler var bu ulkede! boluculuk artık alenen yapılmakta. avrupa beslemeye devam ediyor. sozculer hergun yüregimiz yaralıyor. imralıda da tecrit kaldırılıyormuş. yazıklar olsun. Ne mutlu Türk'um diyeneyi kaldırıp rahatlıaycaklar. Amaçları bu zaten! görünen köy kılavuz istemez. Taşeronlar oldukça bu oyunlar hep devam edecek! Milletin bunlara çokbuyuk bir ders vermesi gerek.artık yeter

Yorumu oyla      18      10  
Hakan 20 Mayıs 2009 Çarşamba 15:59

Ya kardeşim ünlü olmak için bir insanın normal ölümünü bile kullanmak ne kadar ahlakidir?Kadın zaten kanser hastasıydı.bir şey savunacağınız zaman lütfen mantıklı olun kimse size pirim vermez böyle bir şey yaparsanız.Halk olanı-biteni gayet güzel görüyor.

Yorumu oyla      18      10  
Hüseyin Zengin 20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:49

PKK İle mücadele etmiş bir emekli albayın yorumlarına katılmak mümkün değil.Elbette avrupa pkk yı barındırarak onu destekliyor bunu herkes biliyor pkk mücadele etmek herkesin görevidir.Bu mücadele de yapılıyordur. Ayrıca Turkan saylan üzerinden hükümeti eleştirmeyi albayımıza yakıştıramadım. Türkan saylan ayırımcı ayrica dine düşman militan sözde kemalist genclik yetiştirmek için mücadele etmiş birisidir..Ayrica ergenekonun en güzel tarafını temsil ediyor.

Yorumu oyla      18      10  
mert 20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:35

en mantıklı yorumları yapan teyzeye sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      18      10  
M.EMİN AVCIOĞLU 20 Mayıs 2009 Çarşamba 13:46

paşa nereden çıktı ? kim paşa ? bu adamın medya şovlarının bir sebebi olmalı! durup dururken tv lerde boy göstermeye başladı,kahramanlılar anlattı,her askerin yapması gerekenleri anlattı ve hep BEN BEN dedi,teröristlere hayalet savaşçılar dedi yücelttide yüceltti,çok eğitimli olduklarından bahsetti..gözlerini yaşartarak duygusal harekatlarla ön plana çıktı..ondan binlercesi var bu adam neden çıkıyor? neden kimse sormuyor TSK dan nasıl ve neden ayrıldın diye?? bir kişide şu soruyu sorsun şuna!

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
mülteci
tekne
Devlet Bahçeli
Çaykur Rizespor
Duygun Yarsuvat
Fernandao
GİB
Çanakkale Savaşları