E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Uğur Dündar Ergenekon Kadrajına Sığar mı? 

14.04.2009 - 22:10
Uğur Dündar Ergenekon Kadrajına Sığar mı?

12’nci dalgayı da geride bırakan Ergenekon soruşturmasının en çarpıcı ve tartışma yaratan detaylarından birisi; birbiriyle ilişkisiz ve kamuoyu tarafından çok iyi tanınan kişilerin aynı örgüt içine alınması oldu.

 

Bazıları içeri alındı, bazıları tutuksuz yargılanıyor. Savcılık iddia etti, şimdi ispat zamanı. Mahkeme sürüyor, yargılama bitecek ve iddia edilen birlikteliğin olup olmadığı ortaya çıkacak.

 

Onun için buraya kadar söyleyecek çok söz yok.

 

Ama bir de durumdan görev çıkartıp savcılığa soyunan bir cephe var ki bunlar, şimdiye kadar detayları ortaya çıkan iki buçuk iddianamede suçlanmayan isimleri ısrarla Ergenekon Örgütü’nün parçası yapmaya çalışıyorlar. Ve burada medya faciası patlak veriyor.

 

Mesela;

 

Neredeyse her güne bir “Uğur Dündar Ergenekon’a ne yaman destek verdi. Çünkü…” diye başlayıp adrese teslim edilen haber düşüyor. Dündar’ı Ergenekon fotoğrafına uygun bir kare haline getirip kadraja yerleştirmek için denenmeyen yol kalmadı. Dündar’ı ölümle tehdit eden örgütleri Dündar’ın dostları olarak gösterme yoluna da gidildi, eşi ile ilgili yalan olduğu mahkemeler tarafından resmileşen iddiaların ilgisiz bir şekilde iddianameye alınmasına gösterdiği son derece insani ve anlaşılır tepkiyi Ergenekon savunusu olarak sunma çabalarına da başvuruldu.

 

Oysa Ergenekon kadrajına sokulmaya çalışılan o ismi hiçbir mitingde ya da toplantıda görmedik.

 

AKP’yi istemeyen grupların düzenlediği seminerler ya da konferansların ne dinleyicisi, ne konuşmacısı oldu.

 

Bırakın böylesi kitlesel oluşumlarda yer almayı, Doğan Grubu toplantılarına bile nadiren katılan, kendi kulesini oluşturup orada kendi ismiyle var olan bir isim…

   

AKP iktidarı döneminde AKP’li yöneticilerle ve Başbakan Erdoğan’la en rahat ve sık görüşen gazetecilerden birisi, Dündar’dı.

 

Devletin tüm mahrem bilgilerine sahip isimlerden biri olan İstanbul Emniyet Müdürü’nün polis balosuna bizzat çağırdığı isim, yine Dündar’dı.

 

Şimdi; böylesi bir portreyi Ergenekon’un neresine, nasıl yerleştireceğiz? Her şeyi çok iyi bilen ve hem savcı hem hakim olan o malum kesim; acaba İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah da mı Ergenekoncu da polis balosuna onur konuğu olarak Dündar’ı çağırıyor? Cerrah mı gaflet içinde yoksa siz bu kilit isimlerin bildiklerinden daha çok mu biliyorsunuz?

 

Tamam… Ergenekon soruşturması pek çok kesimi heyecanlandırdı. Heyecan güruhunun  daha büyük bir bölümünü eski hesapları görmek için fırsat kollayanlar oluşturdu. Ve yükselen heyecan o hesapların görülmesi için çok da uygun bir ortam verdi.

 

Ama el insaf…

 

Ortada, kendisini ifade etmek için herhangi bir dayanağa ihtiyacı olmayan, TRT döneminden beri kendisini güçlü bir şekilde ifade edebilen ve tek başına ses verince bile ses gelen birisinin kişisel eleştirilerini alıp ısrarla bir yere, oraya dayamaya çalışmak…

 

İnsaf…  

 

 

Ve insafın birazını da şuraya ayırın…

 

Ergenekon savcıları bile en azından sadece iddianameyi hazırlayıp suçladıkları isimleri hakim karşısına çıkartıyor.

 

Bu bile hem hakim hem savcı olup hesabı kapatmaya çalışırken size bir şeyler anlatmıyor mu?

 

YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
ALİCAN 14 Nisan 2009 Salı 23:30

OLMAZ OLMAZ DEME,OLMAZ OLMAZ DEMİŞLER. BAZEN UMMADIK TAŞ BAŞ YARIYOR. KOCA KOCA PAŞALAR,KOCA KOCA PROFLAR ,GAZETECİ BALBAY VE İLHAN SELÇUK VS UGUR DÜNDAR DA VARSA ŞAŞIRMAM DOGRUSU ADALET BÜTÜN BUNLARI ORTAYA ÇIKARIR BEKLEYİP GÖRÜCEZ.BAGIMSIZ YARGI VAR.

Yorumu oyla      19      11  
sabriye 2 14 Nisan 2009 Salı 13:30

belli zaten.kendimi bildim bileli,dündarın doğruluğundan,dürüstlüğünden öğrendiğim çok şey oldu.ki benim gibi milyonlarcada insanın aynı fikri taşıdığından eminim.umarım herşey düzelir.ZİRA DÜNDAR BUNLARI HAKETMİYOR.

Yorumu oyla      20      10  
sabriye 1 14 Nisan 2009 Salı 13:28

evetCESUR GÖRÜNÜMLÜ ÜRKEK İDERLERİMİZİN YAPTIKLARIYLA KONUŞTUKLARI FARKLI OLUNCA,BU ÜRKEKLİKLERİNİN ALTINDA,HERŞEYİ BÜYÜK BİR CESARETLE ZORLU BU ÇEMBERİN İÇİNE TOPLARSA,BİR ANDADA ÇEMBER YAYILMAYA BAŞLARSA,elbet gün geçtikçe bu liderlerin yarattıkları bu çemberin etrafını örmeye çalışanlar çıkacaktır.tarihi okuduğumuzdada hep böyle olmamışmıdır??evet bu oluşum var ama, uğur dündar ve birkaç kişiyide bu çembere sokmaya çalışmak akıl karı değil.BUNU BİRTÜRLÜ HAZMEDEMİYORUM.kii dündarın çizgisi

Yorumu oyla      18      10  
hulya 14 Nisan 2009 Salı 12:24

Uğur Dündar sözgelişi, diploması elinde olan bir doktora bunun diploması yok deyince, var olan şey yok mu oluyor? Ama biz biliyoruz ki Uğur Dündar, diploması var olana VAR, yok olanada YOK, diyebilen bir cesaret olduğu için, burada mağdur olan taraf tabiki diplomasız DOKTOR'luk yapanlar oluyor.Daha çok şikayet de onlardan geliyor.Doğru nedir derseniz "diplomalı doktorluk yapanlardır" .Bu konuda da nasıl tarafsız sunucu olunur bilmiyorum...

Yorumu oyla      20      10  
Mehmet Ali METİNYURT 14 Nisan 2009 Salı 10:44

Kim ne derse-desin sonunda kararı Yargı verir. Bize düşen sadece darbe ve darbecilere karşı çıkmak, DEMOKRASİ'yi savunmaktır. Ortak payda DEMOKRASİ olmalıdır! Demokrasi yoksa? AB ülkeleri ile kıyaslamaya bile gerek yok: İşte Küba'nın, K.Kore'nin, Ürdün'ün, Mısır'ın, Özbekistan'ın, Türkmenistan'ın hali ortada.. DEMOKRASİ'nin üstüne titremelei ve Cumhuriyetimizin daha demokratik olması için çalışmalıyız! 2.Vazfmz bu olmalıdır. I.vzifmizi Atatürk göstermiştir: "I.vazifen Türk istiklal ve..."

Yorumu oyla      19      11  
seda 14 Nisan 2009 Salı 08:50

Artık iyice muhalif sindirici bir hal aldığından çingene çıkınına dönen davaya AKP'nin kendi grubu içindeki istenmeyen tipleri de sokacağını düşünüyorum.Yani sıra parti içi muhaliflere gelmiş görünüyor,AKP'nin sempatisini kaybeden, başbakanın kimyasını bozanlarda bu dosyaya yaprak olacaklar, Yani yaprak dökümü başlayacak, düşenleri ergenekon toplayacak.Dava senaristi veya senaryo ekibi de reytingini artırmak için ne kadar uğraşıyor görüyoruz.

Yorumu oyla      19      10  
kuldoğrucu 14 Nisan 2009 Salı 08:48

İSMET PAŞA 'namuslularda namussuzlar kadar cesaratli olmazsa,bu melanetlerden milleti arındıramayız 'demiş.UGUR DÜNDAR'da 40 yıldır bu melanetlerle uğraşıyor ama,melanetlerin sayısı artıyor.daha çok UĞUR DÜNDAR'lara ihtiyaç var.

Yorumu oyla      19      10  
Abuzer Abbas 14 Nisan 2009 Salı 04:01

Bu hikaye, bu deniz daha çok dalga götürür... Millet de dalgasını geçmeye başladı artık... Her dalgada biraz daha muhalif içeri alınır veya evi aranıp korkutulur... Böyle bu işler... Denizin dalgası bitmiyor ama nedense denizin "feneri" pek görünmüyor ortalıkta... Eh, "adaletin bu mu dünya" diye bir türkü vardı ya, işte öyle...

Yorumu oyla      19      10  
sevgi pıtırcığı 14 Nisan 2009 Salı 02:45

Sayın Dündar"ıda iddia edilen Ergenekon davasına kenar süsü yapsınlarda iyice maymun olsun bu dava.

Yorumu oyla      19      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gurbangulı Berdimuhamedov
TÜFE
EURO2016
Ersun Yanal
Duygun Yarsuvat
ismail kartal
Arsenal
ösym sonuç
bakkal kafalı