E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Star Gazetesi'nin Ergenkon İntikamı Komedisi 

28.04.2009 - 09:22
Star Gazetesi nin Ergenkon İntikamı Komedisi

Star Gazetesi’nin gazetecilikten ne anladığı sorulsa, sanırım hepiniz aynı yanıtı verecektir: Ergenekon haberleri vermek. Öyle ya, gazeteciliğin özel haber refleksini hep Ergenekon konusunda gördük Star’da. Kulislerde “Ergenekon soruşturmasının gayri resmi yayın organı” diye nitelendirilmesinin de bir anlamı olmalı.

 

Hal böyle olunca, Ergenekon ile ilgili tutumu farklı olan, soruşturmaya belli bir rezervle yaklaşan, açıklanan her şeye gözü kapalı bir şekilde mutlak gerçekmiş gibi inanmak yerine soru işaretleri eşliğinde bakan, mesafeli duran herkes de Star’ın Ergenekon radarına takılan ve üstüne gidilmesi gereken hedefler olarak ortaya çıkıyor.

 

Daha önce de yazdık, biliyorsunuz… Deniz Feneri tartışmalarının hız kazandığı dönemde skandalın üstüne gitti diye Deniz Feneri Medyası savcının yerine geçip Uğur Dündar’ı Ergenekon’a yerleştirmeye çalıştı, Dündar’a suikast planlayanları bile Dündar’ın arkadaşı olarak gösterme komikliğine kalkıştı. O maya tutmadı, eşi ile ilgili asılsız iddiaların iddianameye girmesine gösterdiği kişisel tepkiyi Ergenekon soruşturmasına karşıymış göstermeye çalıştılar. Ama zorlama olan her şey gibi tüm bunlar yarattığı gürültü ve görüntü kirliliği içinde kaybolup gitti.

 

Ama yok…

 

Madem Dündar yukarıda bahsettiğimiz rezervle yaklaşıyor soruşturmaya, soru işaretlerini yabana atmıyor, bir sorti daha. Ama bu sefer yeni bir konu olmalı. Tutmayan örgüt eşleştirmeleri değil, denenmemiş bir saldırı.

 

Ve intikam görevin bugün Star Gazetesi üstlendi. Gazeteye göre Uğur Dündar vergi kaçırmış ama Maliye’den kaçamamış. Ne yapmış peki? İsviçre bankalarında gizli parası mı bulunmuş?

 

Yok yok.

 

Bankada bulunan hazine bonosunun faizini maliyeye bildirmemiş. Peki, maliye neyi yakalamış da Star Gazetesi kocaman bir başlık atmış “Dündar’ın vergi kaçağını Maliye yakaladı” diye? Faizin bildirilmemiş olmasını. Bildirmeyen kim? Banka. Bankacı, yapması gerektiği işi yapmamış, bunu bildirmemiş. Ortaya çıkan bu.

 

Bu haberi yapan muhabir vergi kaçırmak isteyen birisinin parasını kayıt altına aldırmayacağını bilmiyor diyelim. İyi de Star’da ekonomi muhabirleri, var. Ekonomi konusunda millete yol gösteren yazarları, editörleri de. Biri çıkıp da demiyor mu, hazine bonosunda bu şekilde vergi kaçağı olmaz. Hazine bonosunun tahakkuk eden vergisi otomatik olarak bellidir. Hazine bonosunu alınca mükellefiyetini de kabul etmiş oluyorsunuz.  

 

Demezler mi?

 

Ama bankanın bu hatası, ya da bu gerçekler küçük bir detay. Haberin içinde eritilecek bir dipnot, başlığa Dündar’ı çekmeyi engellemeyecek kadar küçük.

 

Çünkü söz konusu intikamsa, gerisi teferruattır. Değil mi?

YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 4 Eylül 2011 Pazar 15:52

Artık: Yazılı ve görsel medya ile okurun sağlıklı, beklenilen biçimde haber alması olasılığı kalmamıştır. En az güvenilir kurum olan medyanın çoğu köşecileri de güvenirliğini yitirmiştir! Dolayısıyla en kaliteli haberi Türktime'dan alabiliyoruz. Kazanan da kalite değil midir zaten?

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 17 Temmuz 2011 Pazar 04:05

işte turktime sitesini bu yüzden seviyorum

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 09:49

Nasıl alındı belli..Sahipleri belli.. yazarları belli..amaçları belli..bir kaç saf akp li vatandaş alıyo oda cam silmek için...

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 09:08

Star'a yaptığınız haksızlık. Beğenerek okuduğum bir gazete. Böyle bir habere neden gerek duydunuz anlamadım

Yorumu oyla      19      21  
kuldoğrucu 8 Mayıs 2009 Cuma 12:40

star gazetesini ciddiye alıp,değil okumak eve bile sokmak doğru değil.yalan ve iftira üzerine inşaa edilen haberciliğin ömrü olmaz.saman elevi gibi, akp gidince o da gider.

Yorumu oyla      31      11  
Sedat EKMEKÇİLER 28 Nisan 2009 Salı 17:31

(http://www.batumajans.com/kisi_detay.php?sayfa_no=12&kategori_id=1&alt_kategori_id=1&kisi_id=196 ) Buyrun tıklayın gazetecimizin (!) ne kadar cevval bir tiyatrocu, pardon pardon gazeteci (!) olduğunu öğrenin, sonra da bu kişinin yazdığı haberin önem derecesini görün. İşte Star Gazetesinin gazetecilik anlayışı da bu. Vah benim güzel “MEDYAM” vah. Sultan Süleyman'a bile kalmayan Dünyanın, hiç kimseye kalmayacağını düşünürsek eğer, yakında Uğur Dündar'ların da azalmasıyla güzel Ülkemizin ne hallere düşeceğini görmemek hayalperestlikten başka bir şey olamaz.

Yorumu oyla      22      12  
Sedat EKMEKÇİLER 28 Nisan 2009 Salı 17:05

Şimdi ise, daha önce peşinde koştuğu bu insanlarla aynı kefeye konmak eminim ki Uğur Dündar’ı da yaralamıştır. Aslında Bakanlığın yapması gereken işleri yaparak Devletinin kasasının dolmasını sağlayan Uğur Dündar'a saldırılmasının haksız bir şey olduğunu açıklamak da bizatihi bu Maliye Bakanlığına düşüyor. Bakanlık bir açıklama yapmalı ve doğruları açıklamalı. Bu doğrular hangisi ise herkes öğrenmeli. Gelelim bu habere imzasını atan sözde gazeteciye. (!) İşte size adı geçen sözde gazeteciye (!) kolayca ulaşabileceğiniz internette ki URL adreslerinden sadece bir tanesi.

Yorumu oyla      18      10  
Sedat EKMEKÇİLER 28 Nisan 2009 Salı 16:37

Star gazetesinin yapmış olduğu bu habere aslında şaşırmamak lazım. Bu gazete, (mi?) kendisine verilen görevi yapmakla mükellef olduğu için, bu ve bunun gibi haberleri yapması kadar doğal bir şey olamaz. Asıl vahim olan "Maliye Bakanlığının" bu ucuz haberin içinde yer alıyor olmasıdır. Uğur Dündar yıllarca Devletini soymuş, yetim hakkı yemiş sütü bozukların peşinde koşarak bu sütü bozukların Maliye Bakanlığına ödemeler yapmasını sağlamıştır.

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay 28 Nisan 2009 Salı 14:58

Son on yılda yaşadığımız olaylara bugün baktığımda kimin aslında ne olduğu çok açık anlaşılıyor.Özgürlükçü ve demokrat geçinenlerden kimin samimi kimin ise iki yüzlü olduğu.Biz geçmişi ve olaylar sırasında sergilenen duruşları bir süre sonra soğukkanlılıkla sorgulamayı bilmiyoruz.Ben de sn.Dündar gibi birçok basın erbabını gözümde yüceltmiştim,ama onlar kendi bilinçli tercih ve duruşlarıyla bendeki bu düşünceyi yok ettiler..Herhalde toplumda yaşadıkları bu itibar ve güven kaybı en büyük cezadır

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay 28 Nisan 2009 Salı 14:42

Hülya hanım,yorumumun ikinci bölümü yayınlanmadı.Bu nedenle anlaşılabildiğimi sanmıyorum.Ülkenin demokratikleşme ve gladyodan arınma sürecinde herkesin alacağı tavır kendini bağlar.Bu tavrın utancı da onuru da şahsın kendine aittir ve onunla eninde sonunda vicdanında yüzleşecektir.Oktay Ekşi,Ertuğrul Özkök,Uğur Dündar gibi onlarca basın erbabının notu vicdanlarda verilmektedir.Onların bu mücadeye vereceği destek eksik olsun.Benim nezdimde saygınlıklarını yitirmişlerdir..

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Suudi Arabistan
TCMB
Brezilya
survivor all star
A Milli Takım
Alba Berlin
Ahmet Kaya
çin