E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ESKİ JANDARMA GENEL KOMUTANI ERUYGUR’DAN EMEKLİ ASKERLERE “ÖRGÜTLENİN” ÇAĞRISI! 

Silah üzerine yapılan 'öldürme' yemininin ardından ulusalcı derneklerin üye ve yöneticileri arasında 'asker' ağırlığı eleştirilere neden olurken, eski Jandarma Genel Komutanı Eruygur, emekli askerlere sivil toplum kuruluşlarında örgütlenmeleri için çağrıda bulundu.

28.02.2007 - 03:41
ESKİ JANDARMA GENEL KOMUTANI ERUYGUR’DAN EMEKLİ ASKERLERE “ÖRGÜTLENİN” ÇAĞRISI!

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, ulusalcı derneklerin önemine vurgu yaparak, emekli askerlerin sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler almalarının önemine işaret etti. Silah üzerine yapılan ölme ve öldürme yeminlerinin basına yansıması üzerine bu tür derneklerin üye ve yöneticileri arasında emekli asker ağırlığı eleştirilere neden olmuştu. Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Eruygur, "Emekli askerlerin sivil toplum kuruluşlarında görev almalarının "bir derin devlet projesi ve istihbarat faaliyeti" gibi gösterilmek istendiğine dikkat çekerek, bunların askerleri yıldırmaması ve emekli askerlerin sivil toplum kuruluşlarında daha aktif görevler almaları gerektiğinin altını çizdi.

SİVİL BASKIYI KULLANIN

Eruygur, 28 Şubat'ın 10. yılında yaptığı açıklamada, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarını Batı'daki NGO'larla (hükümet dışı gönüllü teşekküller) kıyaslayarak, bu örgütlerin siyaset kurumu üzerinde etkisine dikkat çekti ve bu "sivil baskı gücünün" kullanılması gerektigini kaydetti. Eruygur, emekli askerlerin sivil toplum kuruluşlarında görev almalarına karşı çıkmanın Atatürk'e yapılan kimi saldırılardan farkı olmadığını öne sürerek şunları kaydetti: "Bu örgütlerde emekli askerler görev yapamazlar diye bir kural yoktur. Bu davranış modeli bize doğduğu yer o günkü ulusal sınırlarımız içinde olmadığı için milletvekili olma hakkının elinden alınmasına gayret edilen Mustafa Kemal'e yapılan saldırıyı anımsatmıyor mu? Hiç kimsenin yasaların hükümleri aksine bu yurttaşların demokratik haklarını ellerinden almaya, onları ikinci sınıf yurttaşlar olarak görmeye- göstermeye hakkı yoktur. Demokratik kitle örgütlerinde görev yapacaklar sivil-asker kökenli bütün yurttaşlardır. Giyilen, giyilmiş elbisenin ne önemi olabilir? Biz doğru yolda ilerliyoruz. Demokratikleşme sorunlarını da biz çözeriz. Dayanağımız, yurt, ulus ve Atatürk sevgisidir. Karanlık uzun sürmez."

Ulusalcı dernekler askerden geçilmiyor

Ulusalcılık adı altında kurulan derneklerin yönetim kurulları emekli askererden geçilmiyor. 'Kuvayi Milliye, Milli Mücadele, Ulusal Birlik ve Müdafaa-i Hukuk' gibi isimler seçen dernekler, kamuoyu tarafından yakından tanınan isimleri yan yana getiriyor. Kuvayı Milliye Derneği'nin başında emekli albay Fikri Karadağ bulunuyor. Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Yörük köylerinde faal bir grubun eski onursal başkanı. Diğer bir Kuvai Milliye Derneği'nin basın sözcülüğünü emekli Kurmay Albay Aziz Ergen yapıyor. Dernek üyeleri arasında emekli Astsubay Oktay Yıldırım da var. Geçen yıl Mustafa Özbek tarafından kurulan Türkiyem Topluluğu (TT)'nda ise emekli Tuğgeneral Alaettin Parmaksız var. TT'nin Danışma Kurulu'nda emekli Orgeneral Hurşit Tolon da yer alıyor. Emekli Albay Metin Bozkurt'un 3 Aralık 2006'da kurduğu Çağdaş Türkiye Partisi Ankara ve İstanbul'da örgütlü. Emekli Orgeneral Necati Özgen, Müdafaa-i Hukuk Vakfı'nı kurdu. Danıştay saldırısında sorgulanan eski yüzbaşı Muzaffer Tekin ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük de ulusalcı derneklerin etkinliklerine sık sık iştirak ediyor.

 

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ÖZTÜRK'E 'PARAMI ÖDEMEDİ' İDDİASI
Kahramanmaraş'ta bir et lokantasının sahibi Mehmet Avşaroğlu, Halkın Yükselişi ...
TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ? KRİTİK EŞİĞE 2 DERECE KALDI!
Bilim adamlarının BM'ye sundukları bir iklim raporuna göre, dünyanın ortalama ...
 
BARZANİ'YE SADDAM'LI YANIT
Dışişleri Bakanı Gül, "Türkiye bağımsız Kürdistan'a alışmalı" diyen Kuzey ...
İYİCE ŞAŞIRDI! TÜRKİYE İLERİDE EYALET SİSTEMİNE GEÇEBİLİR!
Kenan Evren “Kürtlere kardeş muamelesi yapmalıyız. Kaç senesi var bilmem ...
28 ŞUBATÇILARI DEĞİL, ABD'Yİ SUÇLADI
Necmettin Erbakan, Başbakanı olduğu hükümetin düşüp partisinin kapatılmasına ...
 
ANKARA'DA "KÜRDİSTAN'A ALIŞIN" TEPKİSİ
Ankara, Kuzey Irak'taki Kürdistan özerk yönetiminin başkanı Mesud Barzani'nin ...
ELİNDEKİ GİZLİ BELGELER ALINDI
Nihayet bir savcı "fişleme" için harekete geçti. Hasan Celal Güzel, adliyeye ...
AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİNDE TUHAF UYGULAMA
Yılda 2 bin dolar ödeyerek internet aracılığıyla Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
passolig
Sosyal Medya
Southampton
poyraz karayel
ygs puan hesaplama
yakmak
Hanefi Avcı
Kadir İnanır
Avigdor Lieberman