E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BARZANİ'YE SADDAM'LI YANIT 

Dışişleri Bakanı Gül, "Türkiye bağımsız Kürdistan'a alışmalı" diyen Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani'ye sert çıktı.

28.02.2007 - 03:21
BARZANİ YE SADDAM LI YANIT


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani'nin "Türkler bağımsız Kürdistan'a alışsa iyi olur" şeklindeki açıklamasına Kâbil dönüşü uçaktan sert yanıt verdi. Bakan Gül, "İrrasyonel liderlik daima halkının başını belaya sokmuştur. Herkesin gerçekçi olması lazım. Buna da en iyi örnek Saddam'dır" dedi.

 

'HALKININ BAŞINI BELAYA SOKAR'
Türkiye'de Kürt liderlerle diyalog kurulması yönündeki tartışmaların yaşandığı sırada "Bağımsız Kürdistan" çıkışı yapan Barzani'ye Ankara'nın tepkisi sert oldu. Başbakan Erdoğan'ın ardından Gül de "Onlarla polemiğe girip muhatap olmak istemem. Herkesin gerçekçi olması lazım. Yoksa bütün bunlar halkının başını belaya sokmaktan başka işe yaramaz" dedi. Türkiye'nin özellikle kucaklayıcı ve kardeşçe yaklaştığı bir dönemde bu tip demeçler verilmesinin ya kasıtlı ya da hayalperest ve sorumsuzca olduğunu vurgulayan Gül, Saddam örneği vererek şöyle devam etti: "Iraklılar dünyanın en zengin halkı olabilirdi. Kardeşçe yaklaşımlarımız ve açılımlarımız böyle dönemde takdir edilmezse, artık onlar düşünsün. Herkesin gerçekçi olması lazım. Yoksa halkının başını belaya sokmaktan başka işe yaramaz." Erdoğan'ın Irak'ı ziyaret etmesi yönünde planlanmış bir şey olmadığını da belirten Gül, buna karşın Bağdat'a gidip Iraklıların yanında olduklarını göstermeyi arzu ettiklerini söyledi. Gül, güvenlik konusundaki sıkıntıların ziyaret ortamını zorlaştırdığını da ekledi.

 

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
kenan rizeli 9 Mayıs 2007 Çarşamba 

aslında hiç dokulunmayan haydar baş değil fetullah gülendir.pensilvanyada amerikayı arkasına alan fetullah gülenin yüzlerce olununa niçin 28 hiç dokunmadı?amerika 2 tane bağdatta 1 tane kerkükte niçin fetullah gülene okul açtırdı.demek ki dokunulmayan haydar baş değil fetullah gülendir.onlar istemese de haydar baş laik demokratik cumhuriyetimizin başbakanı olacak.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
İYİCE ŞAŞIRDI! TÜRKİYE İLERİDE EYALET SİSTEMİNE GEÇEBİLİR!
Kenan Evren “Kürtlere kardeş muamelesi yapmalıyız. Kaç senesi var bilmem ...
28 ŞUBATÇILARI DEĞİL, ABD'Yİ SUÇLADI
Necmettin Erbakan, Başbakanı olduğu hükümetin düşüp partisinin kapatılmasına ...
 
ANKARA'DA "KÜRDİSTAN'A ALIŞIN" TEPKİSİ
Ankara, Kuzey Irak'taki Kürdistan özerk yönetiminin başkanı Mesud Barzani'nin ...
ELİNDEKİ GİZLİ BELGELER ALINDI
Nihayet bir savcı "fişleme" için harekete geçti. Hasan Celal Güzel, adliyeye ...
AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİNDE TUHAF UYGULAMA
Yılda 2 bin dolar ödeyerek internet aracılığıyla Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde ...
 
TÜRKİYE AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
2006'da 1.27 milyarı aşkın alışveriş işlemiyle 98.8 milyar YTL alışveriş ...
5’Lİ ÇETE BİN PİŞMAN
28 Şubat'ın en önemli aktörü olan "Beşli Çete" ilk kez o dönemi anlattılar: ...
EMNİYET'E GENEL MÜDÜR ATANAMIYOR
Valiler kararnamesi ve Emniyet Genel Müdürü ataması, iki ay sonra Köşk’e ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
ygs
AB
ihracat
Christoph Daum
Netanyahu
Beycan ÜÇKARDEŞ
Elif Erbakan
Ersun Yanal