E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan: Gereğini yerine getiriyoruz 

Sona eren üçlü zirvenin ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Gerginliği azaltma bölgeleri konusunda Türkiye olarak sorumluluklarımızın gereğini hassasiyetle yerine getiriyoruz." şeklinde konuştu.

4.04.2018 - 15:52
Erdoğan: Gereğini yerine getiriyoruz


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, üçlü zirveye ilişkin "Bugün önümüzdeki döneme ışık tutacağına inandığımız istişareler gerçekleştirdik ve atılacak adımları belirledik." diyerek, "Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanabilmesi, tüm terör örgütlerine aynı mesafede olunmasına bağlıdır." ifadelerini kullandı.

"Münbiç başta olmak üzere PYD/YPG'nin kontrolündeki tüm bölgeleri güvenli hale getirene kadar durmayacağımızı tekrarlamakta fayda görüyorum." diyen Erdoğan, "Tel Fırat bölgesini, Suriyeli kardeşlerimiz için yaşanabilir hale getirmek için Rus ve İranlı dostlarımızla çalışma yürütmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Suriye'de kaos çıkartılmak istenen yerlere önce DEAŞ'ın yerleşmesinin önü açılmakta, sonra onunla mücadele bahanesiyle YPG/PYD sokulmakta ve böylece terör döngüsü tamamlanmaktadır." dedi.


"Ne Suriye'nin, ne de bölgemizin geleceğinin üç beş terör örgütünün tasallutu altında kararmasına izin vermeyeceğiz." diyen Erdoğan, "Yaşanan krizin ve çatışmaların kaybedeni Suriye halkıdır. Kazananın kimler olduğunu ise hepimiz gayet iyi biliyoruz." şeklinde konuştu. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası toplumu, Suriye'deki sorunun siyasi çözüme kavuşturulması gayretlerine destek olmaya çağırıyoruz." dedi.

Erdoğan'ın ardından söz alan Ruhani şunları söyledi:

"ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi, Türkiye hükümeti ve Türkiye'nin değerli halkına teşekkür etmek istiyorum. Bugün çok sıcak bir misafirperverlik örneği gösterdiler. İran ve Rusya'dan gelen arkadaşlarımızı en iyi şekilde ağırladılar.

TERÖRİSTLER MODERN SİLAHLARLA DONATILIYOR

Bizim bölgemiz son senelerde büyük ve çok önemli bir sorunla karşılaştı ve bu sorun da terörizmdi. Bu teröristler de bazı ülkeler tarafından eğitilmiş, bu ülkeler tarafından para sağlanmış ve modern silahlar onlara temin edilmiştir. Bu teröristler Suriye halkına ait olan petrolü satabiliyor ve Suriye'ye ait olan değerli müzeleri yok edip, onların eşyalarını tarihi eserlerini pazarlarda satabilen teröristlerdi.

Bazı büyük dünya güçleri ve başta Amerika istiyorlardı ki, DEAŞ gibi terör örgütleri bizim bölgemizde uzun yıllar olarak, onların aracı olarak kalsın ve onlar bundan değerlendirsin. Ama Suriye ve Irak gibi büyük halklar, dost ülkeler ve milletlerin yardımıyla bu büyük komployu bozdu.

"BU SÜREÇTE RUSYA, İRAN VE TÜRKİYE TEMEL ROL OYNADILAR"

Terörizm ile mücadele doğrultusunda yaklaşık 15 ay önce Astana'da bir toplantı yapıldı ve bu zirvede de bir süreç ön görüldü. Ve bu süreç de Suriye'de kısmi bir ateşkesin sağlanması ve dört bölgede de krizin azalmasına neden oldu. Bu süreçte Rusya, İran ve Türkiye temel rol oynadılar. Ve uzmanlar seviyesinde, bakanlar seviyesinde de çeşitli toplantılar gerçekleştirildi.


Rusya Devlet Başkanı Putin, Ankara'daki kritik 3'lü Suriye zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu. Putin, "Türkiye, Rusya ve İran'ın ortak kararı Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün sağlanmasından yanadır. Hedefimiz tüm teröristleri ortadan kaldırmak." diye konuştu.
İşte Putin'in açıklamasından öne çıkanlar:
Bugünkü görüşmelerimiz son derece yapıcı bir hava içerisinde gerçekleşti. Biz de Suriye'deki durumun temel yanlarını ele aldık. Kalıcı çözüm için adımlar üzerine konuştuk. Önemli mutabakatlar sağladık. Bunlar ortak bildirimizde yer aldı. Rusya, İran, Türkiye Suriye Arap Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliğinden yanadır.


"BİZ ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİMİZİ ARTTIRMAYA KARAR VERDİK "

Bazıları bu ülkede etnik ve mezhepsel çatışmaları körüklemeye çalışıyor. Biz üçlü işbirliğimizi arttırmaya devam etme karar verdik. Rusya, Türkiye ve İran'ın işbirliği sayesinde şiddet önemli bir ölçüde azaltıldı. İç ve dış mülteciler evlerine dönmeye başladılar. Sosyal ve ekonomik tesislerin yeninde yapılanması söz konusu. Suriye meselesinin siyasi boyutunu güçlendirmeye çalışacağız.


"SURİYELİLER ÜLKELERİNİN GELECEĞİNİ KENDİLERİ BELİRLEYECEK"

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin sonuçları da çok önemlidir. Oradaki mutabakatların alternatifi yoktur. Cenevre'de BM nezdinde bir anayasa komitesi kuruluyor. Bu komitenin faaliyetleri çerçevesinde Suriyeliler ülkelerinin geleceğini kendileri belirleyecekler. İnsani yardım konusunun siyasallaştırılmaması gerekiyor. Doğu Guta'da yüz binlerce insanın kurtarılması için benzeri olmayan bir operasyon gerçekleştirdik. Çatışma bölgelerine durmadan insani yardım gönderiliyor. Bunlar Rus vatandaşlarının bağışları sayesinde yapılıyor.


"TERÖRLE İLGİLİ BİLGİ ALIŞVERİŞİNİ ARTIRACAĞIZ"

Türkiye, İran ve Rusya insani yardımlar konusunda çalışmalarını hızlandıracaklar. Sayın Erdoğan, sosyal ve ekonomik altyapısını da kalkındırıyoruz. Bir zamanlar teröristlerin kol gezdiği bölgelerde kalkındırma çalışmaları yapılıyor. Militanlar bazı kimyasal gazlar kullanarak. provokasyonlara başvuruyorlar. Terörle ilgili bilgi alışverişini arttırmaya karar verdi. Bu ziyaret çok başarılı geçti ve ben Türk dostlarıma ve sayın Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum.
 

ETİKETLER:
Erdoğan , Ruhani , Cumhurbaşkanı , Putin , Suriye ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngiliz siyasetçilerden PYD'ye ziyaret
İngiliz Lordlar Kamarası mensubu Maurice Glasman ile parlamento üyesi ...
Afrin operasyonuna katılan askerlere tazminat ödenecek
Afrin operasyonuna katılan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline tazminat ödenecek.
Hayvan hakları ihlaline 2 milyon 246 bin TL ceza
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "2017 yılında hayvan hakları ihlali ...
 
Hatay'da 55 eski polise hapis cezası
Hatay'daki 'FETÖ' davasında 55 eski polise 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezaları kararı verildi.
Siyaset Bilimci Prof. Füsun Üstel'e 1 yıl 3 ay hapis cezası
Barış İçin Akademisyenler'in "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi imzacılarından ...
Kılıçdaroğlu, otostop çeken öğrencileri derse bıraktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ'lü otostop çeken öğrencileri ...
 
"10 tane üniversite daha geliyor"
Başbakan Binali Yıldırım, MEB Yurtdışı Lisansüstü Öğrenim Bursluluk Programı'nda ...
Bahçeli: Davamızı milletimizin ve devletimizin bekasına adadık
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı ...
Akşener'den Alparslan Türkeş paylaşımı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP kurucusu ve ilk genel başkanı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Güney Kore
MHP
barcelona
ihracat
PETROL
Afganistan
FED
GAZİANTEP