Doğan Grubu'nun 4,8 milyar liralık teminat talebi için geçen hafta gösterdiği hisse senetlerinin kabul edilmediği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, ilgili vergi dairesi haciz işlemlerini başlattı. Haciz mektuplarının hazırlanarak gruba gönderildiğini dile getirildi.
Doğan Grubu 4.8 milyar liralık vergi cezası için yine Amme Alacakları Yasası'nda teminat kabul edilmeyen hisseleri teminat olarak gösterdi.
Doğan Grubu 4.8 milyar liralık ceza için teminat olarak gösterdiği varlıklar arasında 44 taşınmaz, 2.7 milyon liralık teminat mektubu ve Doğan TV Holding, Doğan Prodüksiyon, D Yapım ve Alp Görsel adlı şirketlerinin hisse senetlerini de teminat olarak sayılması için Maliye'ye göndermişti.
Grubun borsaya yaptığı açıklamada, 4.8 milyar liralık borç için 25 Eylül 2009'da vergi dairelerinin teminat talebi hatırlatılarak 6183 sayılı yasaya göre teminat gösterilmesinin istendiği belirtilmişti.
Açıklamada, teminat isteğine karşılık Doğan Yayın Holding de söz konusu şirketlerinin hisseleri, vergi inceleme raporlarındaki değerler üzerinden teminat olarak verildiği duyurulmuştu.
Bu hisseler dışında isimleri belirtilmeden 3'üncü kişilere ait 44 ayrı taşınmazın da teminat olarak verildiği kaydedilen açıklamada bir diğer teminatın da Alp Görsel tarafından bankadan alınan 2 milyon 693 bin liralık banka teminat mektubu olduğu ifade edilmişti.
Grubun gösterdiği teminatları inceleyen vergi idaresi hisse senetleri teminat kabul edilmediği için haciz işlemlerini başlattı. Diğer taraftan teminat olarak gösterilen hisse senetlerinin daha önceki cezadan dolayı haciz uygulanan hisselerden oluştuğu öğrenildi.
Doğan Grubu, DTV'nin Alman Axel Springer'e satışından dolayı daha önce kesilen vergi cezası nedeniyle de hisse ve markalarını teminat gösterme isteğini Maliye geri çevirmişti.
Hatırlanacağı üzere DYH'nin yüzde 25'inin Alman Axel Springer'e satışında muhasebe hilesi yoluyla vergi kaçırdığı iddiasıyla Doğan Grubu hakkında daha önce düzenlenen raporlara istinaden 1.1 milyar lira teminat talep edilmişti.
Grup önce bazı gayrimenkulleri ile Star ve Kanal D markalarını teminat göstermiş ancak markalar teminat olarak kabul görmeyince Doğan TV Holding AŞ'nin yüzde 45.4'ünü teminat olarak teklif etmişti.
Ancak Maliye DYH'nin banka mevduatları ve Hürriyet Gazetecilik, Doğan Gazetecilik ve Doğan Burda Yayıncılık, Kanal D ve Star markaları ile her türlü araçlarına haciz de uygulamıştı.
Bu haczin kaldırılması karşılığında Maliye, teminat olarak verilen hisse oranları yüzde 45'ten yüzde 53.9'a yükseltilmişti. Dün gösterilen teminatların içinde daha önce yüzde 53.9'unda daha önceki vergi cezası nedeniyle ihtiyati haciz bulunan DTV Holding de bulunuyor.
Kaynak: Stratejikboyut
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...