E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP'de yeniden toparlanma mesaisi 

CHP, seçimin ardından olağanüstü kurultay tartışmalarıyla oluşan hasarı onarmaya çalışıyor. Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, atılacak doğru adımlarla partide kısa sürede toparlanmanın sağlanabileceği görüşünde.

7.09.2018 - 14:08
CHP de yeniden toparlanma mesaisi

Milliyet'ten Didem Özel Tümer'in haberi şöyle: CHP’de genel merkez, 24 Haziran sonrasında başlayan, partinin 66 gün boyunca seçim sonuçlarını masaya yatıramamasına neden olan olağanüstü kurultay tartışmasını dondurdu. Mart ayında yapılacak yerel seçimde alınacak sonuç, buzdolabına kaldırılmış görünen konunun nasıl çözüleceğini gösterecek. Genel merkez, yaşanan sürecin kritik yerel seçim öncesinde hasar oluşturduğunun farkında.

Bu nedenle yerel seçime kadar parti üyesini, delegesini, teşkilatını ve sonuçta seçmenini toparlamak için adımlar atmaya başladı. 10 Ağustos’ta Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Oğuz Kaan Salıcı hasarın boyutunu tespite başladı. Vardığı sonuç; doğru adımlarla kısa sürede toparlanmanın sağlanabileceği. Kilit sözcük, “doğru adımlar”. En temel hedef, olağanüstü kurultay tartışmaları sırasında ortaya çıkan ayrışmanın ortadan kaldırılması. İmza vererek ya da vermeksizin Kılıçdaroğlu’nu, genel merkezi eleştirenlerin, tavır alanların dışlanmayacağı bir süreç işletilmesi hedefleniyor.

Bölge toplantıları

Bunun yapılacağı yerlerden biri bölge toplantıları olacak. Partinin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’deki il başkanları toplantısının hemen ardından, 11 Eylül’de Ankara’da bölge toplantıları başlayacak.

Toplantılar Bursa, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Nevşehir, Antalya, Adana, Giresun, Erzurum veya Kars ile devam ederek 4 Ekim’de sona erecek. Her ilde 2 ayrı toplantı yapılacak. İlk toplantıya mevcutlar katılacak.

Yani partinin mevcut il ve ilçe başkanları, milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyeleri. İkinci toplantıda ise eskiler yer alacak. Yani eski örgüt yöneticileri, milletvekilleri. Toparlanma, yerel seçime hazırlanma sürecinde tüm tarafların görüşü ve katkısının alınması hedefleniyor. Bu çerçevede davet edilenler arasında kendilerini “Yeniden CHP 9 Eylül Hareketi” olarak tanımlayan ve geçtiğimiz günlerde yayınladıkları deklarasyonla “değişim” çağrısında bulunanlar da var. Salıcı, deklarasyona imza atan İzmir eski milletvekili ve grup başkanvekili Kemal Anadol’u arayarak İzmir’de yapılacak toplantıya davet etti. Anadol da teklifi kabul etti.

Bir başka örnek partinin ekonomide gördüğü sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuna anlatmak için oluşturduğu Ekonomi Masası’nda. Göreve davet edilenler arasında kurultay için imza verenler de var. “Gelecek İçin Biz” grubundan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İnce’nin yakınındaki isimler Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Gaye Usluer ve Gökhan Günaydın görev verilen isimlerden. Örneğin Böke CHP’nin çok önemsediği Hatay, Gaziantep, Eskişehir ve Denizli gibi sanayinin ağırlıklı olduğu büyükşehirlere özellikle gönderiliyor. Bölge toplantıları aynı zamanda kayıt altına alınacak. Çıkan sonuç Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da sunulacak.

Yöntem belirlenecek

CHP’de toparlanma için sarf edilecek yaklaşık bir aylık sürenin sonunda ise belediye başkanlarını belirleme yöntemi ortaya çıkacak. Yönetim, yöntem konusunda konuşmayı henüz erken buluyor ancak bugün olağanüstü toplanacak MYK ve gelecek hafta toplanacak PM’de yöntemin ele alınması bekleniyor. Burada nihai bir karara varılmazsa bölge toplantılarından gelecek öneriler de yol gösterici olacak. Yönteme karar verildikten sonra öncelikle belediye başkanı olmayan yerler için adaylar ortaya çıkmaya başlayacak.

ETİKETLER:
chp , yerel seçim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
 
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
şampiyonlar Ligi
dolar
Sağlık
İsrail
ölüm haberi
burçin terzioğlu
ygs 2015
Avigdor Lieberman