E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

APEC Liderler Zirvesi başkent Pekin'de başladı! 

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) Liderler Zirvesi, Çin'in başkenti Pekin'de yapılan CEO Zirvesi ile başladı.

9.11.2014 - 11:10
APEC Liderler Zirvesi başkent Pekin de başladı!

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) Liderler Zirvesi, Çin'in başkenti Pekin'de yapılan CEO Zirvesi ile açıldı.

Çin Ulusal Kongre Merkezi'nde yapılan zirvede ev sahibi ülkenin Devlet Başkanı Şi Cinping, konuşma yaptı.

Ülkelerinin Asya-Pasifik ve tüm dünyaya diğer ülkelerin kendi ulusal kalkınmalarını sağlama adına daha fazla "kamu malı" sunmaya hazır olduklarını dile getiren Şi, Çin'in bölgede kalkınma ve refah için daha fazla girişim ve vizyon sunacağını söyledi.

Şi, Pekin yönetiminin "İpek Yolu Ekonomi Kuşağı" ve "21. Yüzyıl Deniz İpekyolu" projelerini tanıtmak adına diğer ülkeler ile iş birliğine açık olduğunu dile getirerek, Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın bir an önce faaliyete geçirmek için diğer üye ülkeler ile çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

Çin'in dış yatırımlarının yoğunlaştığı 10 ülkeden beşinin APEC üyesi ülkeler olduğunu vurgulayan Şi, Çin'in 2005'ten bu yana dış yatırımlarının 200 milyar doları aştığını sözlerine ekledi.

Çin Devlet Başkanı Şi, dün, Pekin yönetiminin "İpek Yolu Kuşağı" projesinin altyapı ve inşa aşamalarında kullanılmak üzere 40 milyar dolarlık bir fon ayırdığını açıklamıştı.  

Zirve kapsamında yarın ve 11 Kasım'da üye ülke liderleri APEC Ekonomi Liderleri Toplantısı'nda bir araya gelecek.

Asya-Pasifik bölgesindeki en büyük oluşumlardan olan APEC'in dünya ticaret hacminin yüzde 44'ünü, dünya gayri safi yurt içi hasılasının yaklaşık yüzde 55'ini ve dünya nüfusunun yüzde 40'ını oluşturduğu ifade ediliyor.

Şi'den, Hong Kong yönetimine destek

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) örgütü zirvesine katılmak üzere Pekin'de bulunan Hong Kong Özel Yöneticisi Leung Çun-Ying (CY Leung) ile görüştü. 

Şinhua ajansının haberine göre, Şi, Hong Kong Özel Yöneticisi CY Leung ve hükümetinin Hong Kong'da hukukun üstünlüğünü ve sosyal düzeni korumak için gösterdiği çabaları desteklediklerini söyledi. 

Hong Kong'da hukukun üstünlüğünün uzun vadeli istikrar ve refahın temel unsuru olduğunu belirten Şi, merkezi hükümetin Hong Kong ve Makau'da uzun dönem istikrar ve refahı sürdüreceğini kaydetti.

Şi, merkezi hükümetin "tek ülke, iki sistem" ilkesi ve Temel Kanun konusunda kararlı olmaya devam edeceğini vurgulayarak Hong Kong'da hukuk çerçevesinde gelişen demokrasiyi destekleyeceklerini ifade etti. 
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Netanyahu'dan İsrailli Araplara tehdit:
İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail Devletini yıkmaya yönelik girişimlerde ...
Katalonya'da 'yasaklı halk oylaması' başladı!
İspanya'da Anayasa Mahkemesi'nin durdurma kararına ve hükümetin uyarılarına ...
Ahmet Gerdi gidişattan memnun:
Kobani Peşmerge Güçleri Komutanı Gerdi, "YPG ve ÖSO mensubu kardeşlerimizle ...
 
Kerkük milletvekili Salihi açıkladı:
Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, silahlı ...
Türkiye'ye karşı ilginç ittifak!
Mısır'da darbeyle gelen Abdulfettah el-Sisi, Yunanistan Başbakanı Samaras ...
Gorbaçov uyardı:
Sovyetler Birliği’nin eski lideri Mihail Gorbaçov, Berlin Duvarı’nın yıkılmasının ...
 
Flaş iddia:
ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları Irak'ta da operasyon düzenliyor. ...
Berlin Duvarı'nın yıkılışının 25. yıl dönümü
Almanya Başbakanı Merkel, "Almanya, Avrupa ve dünya iki bloka ayrılmıştı. ...
İsrail Savunma Bakanı'ndan 'İsrail' eleştirisi!
İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Knesset'teki bazı milletvekillerinin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
moskova
barcelona
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Kayseri Erciyesspor
Akhisar Belediyespor
Danimarka
ÖSYM sonuçları
THY
ygs sınav sonuçları