E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İsrail Savunma Bakanı'ndan 'İsrail' eleştirisi! 

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Knesset'teki bazı milletvekillerinin Mescid-i Aksa'ya girmelerine tepki gösterdi.

8.11.2014 - 23:11
İsrail Savunma Bakanı ndan  İsrail  eleştirisi!

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Knesset'teki bazı milletvekillerinin Mescid-i Aksa'ya girmelerine tepki gösterdi. 

Yaalon, Kanal 10 televizyonuna verdiği röportajda, Kudüs'te yaşanan gerginlikten Filistin Devlet BaşkanıMahmud Abbas ve Hamas Hareketi'ni sorumlu tuttu.

"Mescid-i Aksa'da çıkan bazı olayların fitilini ateşleyenin bu ziyaret olduğu gerçeği karşısında kayıtsız kalmamız mümkün değil" diyen Yaalon, "Heykel Dağı'nı (Mescid-i Aksa) ziyaret etmemiz hakkımızdır ancak Ürdün ile olan anlaşmamız gereği orada bir takım hassas statüler mevcut ve biz bunları korumalıyız" ifadesini kullandı. 

Abbas da İsrail'i suçladı

Öte yandan Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kudüs kentinde yaşanan gerginliğin sorumlusunun İsrail ve hükümetinin izlediği politikalar olduğunu savundu.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yi kabulünde, İsrail'in kentte izlediği politikaların ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine izin vermesinin, atmosferi gerginleştirdiğini ifade etti. 

İsrail ile Ürdün arasında 1994'te imzalanan Vadi Arabe Anlaşması uyarınca Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın statüsünün korunması gerektiğine işaret eden Abbas, "BM Güvenlik Konseyi'ndeki çabalarımız, İsrailişgalinin bitirilmesi ile uluslararası karar ve sözleşmeler uyarınca belirli bir zaman diliminde 1967 sınırlarını baz alan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını hedefliyor" dedi. 

Ürdün, 1924 yılından bu yana Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hristiyanlara ait mabetlerin "Yönetimi ve muhafızlığı" görevini yürütüyor. Bu çerçevede Mescid-i Aksa'nın imamı, Ürdün tarafından atanıyor.

Yaklaşık 100 Yahudinin geçen çarşamba Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin verilmesinin ardından Aksa ve çevresinde çıkan çatışmalarda 27 kişi yaralanmıştı. Olayda İsrail askerlerinin, 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa Külliyesi'nin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girdiği belirtilmişti. Bu olay, Filistinhalkı nezdinde infial uyandırmış, ülke genelinde yapılan protestolarda yaralanan ve gözaltına alınanlar olmuştu. 
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IŞİDin Yeni Hedef Ülkesi Hangisi !!
Pakistan hükümetinin valiliklere gönderdiği genelgede, IŞİD'e Afganistan ...
Tümgeneral Aksakallı Azeri-Ermeni Sınır Ziyareti
Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, Azerbaycan'da ...
Irak'ta Canlı Bomba Ortalığı Kan Gölüne Çevirdi !!
Yıllardır bir çok farklı canlı bomba olayı ile sürekli olarak kan kaybeden ...
 
Berlin Duvarı'nın yıkılışının 25. yıl dönümü!
Binlerce kişi Berlin Duvarı’nın yıkılışının 25. yıl dönümünü etkinliklerle kutluyor
IŞİD'e Ağır Darbe!!
Irak'ın Selahaddin ilinde faaliyet gösteren Selahaddin Operasyonlar Komutanlığı, ...
IŞİD'in yeni hedefi Pakistan... İşte 'o' genelge!
Pakistan'da valiliklere gönderilen "gizli" ibareli genelgede, IŞİD'e Afganistan ...
 
Mariano Rajoy, son noktayı koydu:
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, "Başbakan olduğum sürece, İspanya Anayasası'nın ...
Pakistan Başbakanı Çin'de!
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 3 günlük resmi ziyaret için Çin’e geldi. ...
Liberya'da Ebola vakalarında düşüş yaşanıyor!
Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Ebola virüsünün en fazla görüldüğü ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Gökhan Töre
Netanyahu
Mehmet Şimşek
Kocan Kadar Konuş
İslam
GİB
Çanakkale Savaşı
siyanürlü mektup