Konsey'in Taliban'a yaptırımlar listesi komitesine başkanlık yapan Almanya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Peter Wittig, yaptığı açıklamada, ''Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplum, Afgan hükümetinin, ülkede barış ve güvenliği tesis etme amacıyla, uzlaşma yolunu seçmiş Taliban üyeleriyle siyasi diyaloğa girme çabalarına destek vermektedir'' dedi.
Afgan hükümetinin isteği doğrultusunda alınan kararla birlikte Konsey'in seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulması gibi yaptırımları içeren kara listesinden 14 eski Taliban üyesi çıkarılmış oldu. Listede halen 123 isim olduğu belirtiliyor.
Listeden çıkarılan 14 isim arasında, eskiden Taliban'ın bakan yardımcılığı ve Suudi Arabistan'a büyükelçilik görevini yapmış 3 üyesinin de bulunduğu bildirildi.
Konsey geçen ay aldığı bir kararla, Taliban ve El Kaide yaptırım listelerini birbirinden ayırmış, kararın Afganistan'daki uzlaşma çabalarını ve küresel terörizmle mücadeleyi desteklemek üzere alındığı vurgulamıştı.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...