E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"Sen benim kalitemde değilsin!" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı'na ağır sözler 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, "Avrasya'da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" temalı 9. Avrasya İslam Şurası açılışına katıldı. Erdoğan, Musul konusunda ağır konuştu.

11.10.2016 - 13:32
 Sen benim kalitemde değilsin!  Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Irak Başbakanı na ağır sözler

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimin ardıandan bu toplantının yapılıyor olması önemli. Darbe girişiminde bulunanların kendilerini dini bir cemaat, liderlerini sözümona mehdi olarak görüyor olmaları... Adeta çift kişilikli bir hayat sürmeye iten sonunda kendi milletine silah doğrultacak sebepleri çok iyi tahlil etmeliyiz. 

FETÖ olarak adlandırdığımız yapı hem itikadi sapkınlığıyla hem de eğitim ve ticaret odaklı örgütlenmesiyle müslümanlar açısından DEAŞ kadar büyük bir tehdit. 

Ağustos ayı başında toplanan ülkemizin önde gelen alimlerini bir araya toplayan olağanüstü din şurasında bu konuda önemli tespitler yapılmıştır. Her şeyden önce FETÖ'nün bir dini grup olmadığı yönünde görüş birliğine varılmıştır. Şaibeli kaynakları olan, ümmeti parçalamak için çalışan, gerçek yüzü görülemeyen bir fitne hareketi. 

Irak'ta, Suriye'de hatta bir dönem Türkiye'de mezhepçilik oyunu oynandı.

Sadece terörist müslümansa terörist diye sınıflandırılıyor. Değilse sözü edilmiyor. Bu, terörle, İslam'ı eşleştirme çabasıdır. Hiç Hristiyan terörü, Musevi terörü, Budist terörü, Ateist terörü diye bir şey duydunuz mu?

Bazı ülkeler Afganistan'da vs operasyon yapacak, Türkiye sınırlarındaki tehklikeye müdahale edemeyecek. Biz bu çarpıklığı asla kabul etmiyoruz. Suriye'de sabır sabır dedik. 

DEAŞ'ı Cerablus'tan attk. Oradan atmakla kalmadık Rai'den de attık. Şimdi güneye doğru bu DEAŞ'ı, PYD'yi sürüklüyoruz. ABD'ye dedik ki Münbiç'te PYD ve YPG olmayacak. Buranın yüzde 90-95'i Arap, buraya niye YPG'yi sokuyorsunuz? Koalisyon güçleri hep beraber temizleriz. Söz vermelerine rağmen tutmadılar. Biz şu anda kendi planımızı kendimiz uyguluyoruz.

Musul'da yapılacak operasyonlara da aynı anlayışla... Bana şimdi hakaret ediyor. Sen benim muhatabım değilsin, karatımda değilsin, kalitemde değisin. Biz bildiğimizi okuyacağız. Kim bu, Irak'ın başbakanı... Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için bizlere talepleri var. Bunların canlı kayıtları var. Bunlar televizyonlarda yayımlanacak. Şimdi diyor ki Başika'dan çekilin. Türkiye'nin ordusu sizden talimat almaz.

Cumhuriyet

ETİKETLER:
musul , erdoğan , deaş , ırak , islam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
şampiyonlar Ligi
Acun Ilıcalı
İran
barcelona
Çankaya Köşkü
Chloe Loughnan
bodrum
karadeniz