Telekulak skandalına ilişkin tartışmaları sürerken dinlemeyi yapan MİT, EGM görevlilerinin yanısıra dinleten Türk Telekom, Avea, Vodafone ve Turkcell gibi iletişim şebekeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) tarafından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, ülke genelinde hiç kimseyi kapsam dışı bırakmadan izlemeye olanak sağlayan, infaz kabiliyeti olmayan mahkeme kararlarını uygulayan ve hukuksal güvenliği zedeleyen TİB, MİT, EGM görevlileri yanında, iletişim bilgilerini bu kurumlara açan Türk Telekom, Avea, Vodafone ve Turkcell gibi iletişim şebekelerinin suç işlediğini iddia etti. YARSAV, izleme kararları hakkında yasa yararına bozma yoluna gidilmesi için Adalet Bakanlığı'na başvurdu.
YARSAV, yaptığı yazılı açıklarda MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) başvurusu üzerine de ülke genelinde izleme yetkisi veren ve hiç kimsenin kapsam dışı bırakılmadığı halen infaz edilmekte olan kararların varlığının kamuoyuna yansıyan bilgilerden öğrenilmesi ve resmi görevlilerin bu konuda hareketsiz kalması karşısında Adalet Bakanlığı'nın yasa yararına bozma yoluna gitmesi çağrısında bulundu.
-MİT VE POLİSİN KARARI DA BOZULSUN-
YARSAV, yaptığı açıklamada, şu görüşleri dile getirdi:
"Hukukun üstünlüğünü, etkinliğini ve egemenliğini savunan YARSAV olarak, MİT ve EGM'nin başvurusu üzerine verilen ve halen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca (TİB) infaz edilmekte olan kararlar hakkında, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ile ilgili karar hakkındaki aynı gerekçeler söz konusu olmasına rağmen, Yargıtay nezdinde yasa yararına bozma yoluna gidilmesi için Adalet Bakanlığının resen hareket etmemesi karşısında, Adalet Bakanlığına başvuru yapılmıştır.
-OPERATÖRLER DE SUÇLU-
Hiç kimse mevcut kararların kapsamı dışında bırakılmadığından, bu kararlarla Türkiye'deki herkesin suç öncesi ve istihbari yönden 'izlenme olasılığı' ortaya çıkmıştır. Bu konudaki kararların kapsamı, uygulama birimlerinin inisiyatifine terkedilmiştir. Bir hukuk devleti olan Türkiye ve Türkiye'deki hiç kimse bu durumu hak etmemektedir. MİT ve EGM, hukuka aykırı bu kararların geri alınması için ayrıca başvuru yapmalı, bu kararlar nedeniyle mevcut izlemeleri durdurmalıdırlar. Ayrıca ülke genelinde hiç kimseyi kapsam dışı bırakmadan izlemeye olanak sağlaması karşısında, uygulama makamlarına kapsam sınırlaması getirmediğinden infaz kabiliyeti olmayan bu kararları uygulayan ve hukuksal güvenliği zedeleyen TİB, MİT, EGM görevlileri yanında, tüm iletişim bilgilerini infaz kabiliyeti olmayan bu kararlar nedeniyle TİB'e açan işletmeciler hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur."
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...