E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"Bütün İnançlara Saygı Göstermeliyiz" 

Ertuğrul Günay, "İnsanların neye inanacağını devlet dayatamaz. Kimsenin kimseye 'hayır senin inancının merkezi şu olamaz, bu olabilir' deme hakkı yoktur"

16.11.2008 - 23:01
 Bütün İnançlara Saygı Göstermeliyiz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bütün inançlara saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "İnsanların neye inanacağını devlet dayatamaz. Kimsenin kimseye 'hayır senin inancının merkezi şu olamaz, bu olabilir' deme hakkı yoktur" dedi.
Yalova'da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şubesi tarafından yaptırılacak "Cemevi 2. Korumalı Kültür Binası"nın temel atma törenine katılan Günay, törene bir ay önce davet edildiğini, ancak geldiğinde ikinci katı bitmiş bir inşaat bulduğunu bildirdi.

Hükümet olarak bütün inançlara saygı duyduklarını, herkesi kucakladıklarını belirten Günay, şunları söyledi:

"Diri olmanın temelinde bir olmak vardır. Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü sağlayan şey, 'kendine ne istersen, başkasına da onu iste. Dört kitabın manası budur işte' diyen Yunus Emre'nin, aslan ile ceylanı bir kucakta yaşatan Hacı Bektaş Veli'nin, bu memleketi bin tane beladan kurtarıp özgür kılan Mustafa Kemal'in yoludur. Bu yolda yürümeliyiz. Bunu yaptığımız zaman hiçbir nifak, hiçbir terör, hiçbir ihanet, hiçbir şiddet, bu milletin yaşamasını, çağdaş uygarlık düzeyine yürümesini engelleyemeyecektir."

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yurttaşlarını bir ve eşit sayması gerektiğinin, geleceğini güvence altına almak zorunda olduğunun altını çizen Günay, şöyle konuştu:

"Bütün inançlara saygı göstermeliyiz. İnsanların neye inanacağını devlet dayatamaz... Kimsenin kimseye 'hayır senin inancının merkezi şu olamaz, bu olabilir' deme hakkı yoktur. Devlet, inançları güvence altına almak zorundadır. Devlet, insanların özgürlüğünü güvence altına almak zorundadır. Devlet, insanın kendisini geliştirmesini güvence altına almak zorundadır. Biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak bunu böyle biliyoruz ve böyle yapmaya çalışıyoruz."

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de Aleviler olarak ayrıcalık değil sadece eşitlik istediklerini, kimsenin alternatifi olmadıklarını belirterek, "Biz kimsenin alternatifi değiliz. Aleviyiz. Camileri de cemevleri kadar önemsiyoruz. Yarın camiler için şer bir el kalkarsa o eli ilk tutacak biziz" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Günay, binanın temelini Vali Erbay, vakfın genel başkanı Geçmez ve Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ile birlikte attı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
ŞENER TEKRAR SAHNEDE
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'nin ...
CHP Hayali Gerçeğe Çevirecek!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, iktidara gelmelerinin hayal olmadığını ...
KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A HODRİ MEYDAN: YÜRĞİN YETİYORSA KARŞIMA ÇIK!
Başbakan'ın çocuklarıyla ilgili,"Önce o kendi çocuklarının sigortalarını ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
ÖSYM
MHP
fatih terim
Afganistan
sanayi
uzaktan çalışma
Gürcistan
Ersun Yanal