E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bülent Kuşoğlu

Bu Hafta, Bir Fıkra ve Biriken Yorumlar...
3 Aralık 2010 Cuma

Wikileaks bir haftadahepimizi yordu. Şimdilik önemli bir sonucu olmadı, bizi veya dünyayı sarsacak ölçüde bir bilgi henüz yok. Belki de beklenti fazla yüksek oluştu. Bu arada yeri gelmişken belirteyim bilgi ve haber konularına yaklaşımımız çok garip. Sadece olağanüstü, garip, şaşırtıcı, şok haber ve bilgilere değer veriyor, okuyor, tartışıyor, diğerlerini es geçiyoruz. Dolayısı ile de normal olmayı kaçırıyoruz. Baksanıza gazete, televizyon veya internet haber manşetlerine, ilgi çekmek, haberi okutmak için neler yapmıyorlar ki?

Wikileaks’in ilk haftasından iktidar pek zararlı çıkmadı. Topu “Bu iş Amerika’nın bilgisi olmadan yapılamaz” diyerek ABD’ye, hatta üstü kapalı bir şekilde İsrail’e attılar. İsrail’de hemen onları tekzip etti. Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve İçişleri Bakanı’nın bu “halk ağzı” açıklamaları bana manidar geldi. Halbuki unutmamamız gereken bir şey var; devletler ayrımı kadar önemli belki daha önemli bir ayrım; uluslararası cemaatler, çıkar çevreleri veya sektörler ayrımı. Bunları da bilip dikkate almak zorundayız. 

Ben yine şükrediyorum; wikileaks depreminde iyi ki iktidarda dindarlığı ön planda olan bir parti var. Yoksa Türkiye alt-üst olurdu. Örneğin hiç kimse Tayyip Bey için “İsviçre’de hesap adı bilinmeden kimin hesabı olduğu öğrenilemez, bilinemez ama ABD Büyükelçisi kendi merkezine 2 ayrı kanaldan teyit ettiğini bildirdiğine göre bu işi yabana atmamak gerek” diye yazmadı. Veya Tayyip Bey, “1 milyar doları var diyen şimdi Ergenekon’dan içeride” dedi, kimse ‘Başbakan tehdit ediyor’ diyemedi. Doğrusu da ispatlamadan Başbakan’ın serveti ile ilgili yazılmaması, konuşulmamasıdır. Ancak, kendi cenahı dışında gördüğü kimselere hiç acımadan, düşmanca saldıran, iftira atan ve bunu da inancını bahane ederek yapan Allah korkusu olmayan kişileri ve örnekleri de doğrusu unutamıyorum.

Samimi söylüyorum dürüst başbakanım olmasından ancak gurur duyarım. Olaylara yurt dışından ve yıllar sonrasından da bakmasını, günlük politika yapmanın saçmalık olduğunu bilenlerdenim.

Wikileaks’in aynı zamanda emperyalizm adına öz eleştiri tarafı da var.  Bunu ayrı bir yazı konusu yapmak istiyorum. Wikileaks ile ilgili bana göre konuşmamız gereken konu Türkiye’de nükleer silahların bulunduğunun teyit edilmesiydi. Füze rampasının düğmesi bizde olsunu konuşuyoruz, nükleer santrale karşı çıkıyoruz ama bunu es geçiyoruz. Düşünebiliyor musunuz bu ülkede nükleer silah var ve düğmesi bizde değil. Ne tartışıyoruz?

Nükleer silahların kimin zamanında geldiği de önemli, şimdi öğrenip de konuşmamız da. Bazı şeyleri tartışırken bu hususu ve Türkiye’nin ne derece batı sisteminin içersinde olduğunu gözden kaçırmayalım. Hem her vesile ile Amerika ve İsrail’i eleştireceksiniz hem de bu cenahın nükleer silahları siz de olacak, üstelik düğmeleri de onların kontrolünde… Bırakın Allah aşkına!

Ben bu durumu bilip halkı aldatan politika yapanlara karşı çıkıyorum.

Neyse! Wikileaks belgeleri’ni daha çok konuşacağız. Ben size bir fıkra anlatıp biriken yorumlarınıza geçeyim;

Adam kahvede çay bardağına dalgın dalgın bakarak, son derece üzgün otururken kabadayının biri adamın yanına gelmiş ve elinden çay bardağını alıp bir dikişte içmiş. Zavallı adam şaşkın, birden ağlamaya başlamış. Bunu gören kabadayı insafa gelip, “Sadece şaka yaptım. Ağlama, sana başka bir çay söyleyeceğim. Erkek adam ağlar mı?" diyince, adam;
"Ben çay için ağlamıyorum. Bugün hayatımın en berbat günü galiba. İlk önce uyuyakaldım ve işe geciktim. Patron ters adam, çok kızdı ve beni işten kovdu. Arabama döndüm ancak park ettiğim yerde değildi, çalınmıştı. Polise gidip durumu anlattım ama bir şey yapamayacaklarını söylediler. Eve dönmek için bir taksi çevirdim. Taksiden inip eve girmek üzereyken cüzdanımı ve tüm kredi kartlarımı takside düşürdüğümü fark ettim. Eve girdim, karım yatakta en iyi arkadaşımla birlikte… Hırsla oradan ayrılıp kahveye geldim. Tanıdık eczaneden zehir aldım ve intihar etmek istedim. Şimdi de sen geldin ve zehirli çayımı içtin"

Bu Wikileaks işinde de kime ne olacağı, kimin acınacak durumda olduğu, kimin farkında olmadan zehir içip öleceği belli değil. Sürprizlere hazır olun…

BİRİKEN YORUMLAR

İmanınız Sağlamsa Sarsılmazsınız! başlıklı yazım için epey tereddüt geçirmiştim ama çok olumlu tepkiler aldım. İhsan eliaçık Hoca’yı bilenleriniz dolayısı ile de çok mutlu oldum. İmanın bisiklete binmek gibi devamlılık gerektiğini, yani okumak ve hayatımıza uygulamak gerektiğini bilenler çoğunlukta… ÇAPANOĞLU çok güzel bir ilk yorum yapmışsınız ama sonraki yorumlarınız da renkli olmuş. Kalbi teşekkürler. TEYZE İhsan Hoca konusunu bilenlerdensiniz. Güzel yorumlarınız beni mesut etti. Nahl 43 çok güzel yer buldu. HASAN TAHSİN ilk yorumunuz da sonraki yorumunuz da çok nefis. Teşekkürler. 14:23 TANRI MİSAFİRİ çok güzel iltifatlarınıza teşekkürler. GERÇEK VATANDAŞ daha kısa ve öz bir yorum yapmışsınız. Teşekkürler. OWLEYE yorumlarınız çok güzel, sizi daha sık görmek isteriz. CAP, (Çapanoğlu ile karıştırmayayım) ilahiyatçılar kurban emrinin hac sırasında geçerli olduğunu iddia ediyorlar. Hatta klasik İslamcılardan Hatemi’de bu yorumu yaptı. Sizde araştırın lütfen. TM farklı, ilginç şeyler yazmışsınız, teşekkürler. ÇİL HOROZ hoş geldiniz. 20:33 MİSAFİR im diyalog çağrınız için teşekkür ederim. KERPETEN takımınızla hoş geldiniz. 23:10 espriniz 1’inci sınıftı, zaten çok alkış almışsınız. N.DÖNMEZ, ilginiz ve katkılarınız için teşekkür ederim. 00:44 MİSAFİRim katkılarınız için teşekkürler. 12:13 MİSAFİRim çok güzel desteğinize teşekkürler. HÜLYA AVŞAR katılımınızdan memnun olduk. Size bir sonraki yazımda cevap verdim. 23:42 MİSAFİRim sarsılmaz iman sizin de değindiğiniz gibi eğitimle elde edilir. İbadeti sadece alışkanlık olarak yapmak gittikçe zorlaşıyor. SABRİYE çok güzel bir üslupla çok güzel bir yorum, teşekkürler. 13:12 MİSAFİRim diğer Müslümanların da düşüncelerini dikkate alın lütfen. Benim ilahiyatçıları devreye sokmamın nedenini sonraki yazımda açıkladım.

Hem Dindar Hem Nefret Dolu Olunur mu? başlıklı yazıma ilk yorumu çok değerli HASAN TAHSİN yapmış. Çok teşekkür ederim, 17:59’a cevabınız da, nazik uslubunuz da çok güzeldi. 17:59 MİSAFİRim düşünen ve bilgili bir insansınız ama inançları küçümsemeyin. Aksi halde en doğru düşüncelerinizi anlatamaz tepki alırsınız. KERPETEN katkılarınıza teşekkür ederim. ÇAPANOĞLU hakikaten nazik ve uyarıcı yorumlarınıza teşekkür ederim. TM, diyaloga teşvik eden yorumunuza teşekkürler. GERÇEK VATANDAŞ bu sefer tam bayramlık ve barışcı bir yorum yapmışsınız. Çok teşekkür ederim. 23:20 MİSAFİRim methiyenize çok teşekkürler.00:11 MİSAFİRim asıl güler yüzlü olan, olumlu enerji veren sizsiniz. Teşekkürler. 00:22 MİSAFİRim “Müslüman Türke yeni bir din ayarlanıyor” yorumunuz çok ilginç, açabilir misiniz? Teşekkürler. 00:33 MİSAFİRim dil bahsine girerek bana ilham verdiniz. Teşkkür ederim. 01:35 MİSAFİRim ilginize ve H.Avşar cevabınıza teşekkürler. TEYZE bir cümleyle pes doğrusu. Din konusunda ki mantık ve tutarlılığınızda çok güzel. Teşekkürler. 16:59 MİSAFİRim dinler “sevgi” der, dindar geçinenler nefret eder. Ancak çok az insan kendini aşar, öfkesini yener. Bunlarda çoğunlukla gerçek dindarlardır.  Teşekkürler. 17:10 MİSAFİRim güzel soru. 18:15 MİSAFİRim güzel cevap. 18:20 MİSAFİRim yine güzel sorular. 21:11 MİSAFİRim ilginize teşekkürler. SABRİYE bayramda yaşadığınız bu olay için üzüldüm. Neyse ki kötü bir son olmadı. Büyük geçmiş olsun. OWLEYE ontoloji sözcüğü bile beni heyecanlandırdı. Heideger okuyor musunuz? Daha sık yazın lütfen. 16:46 MİSAFİRim ufuk açıcı ve vizyon genişletici bir yorum yapmışsınız. Teşekkürler. KERPETEN esprili katkılarınıza teşekkürler. 18:03 MİSAFİRim yorum ve rakamlarınız ilginç. Ancak, inançlarla alay ettiğiniz izlenimi dahi vermeyin ters teper. Teşekkürler. 23:58 MİSAFİRim hakikaten ne demek istediğinizi anlamadım. Çekinmeyin daha açık yazın lütfen. 00:35 Çok sert bir yorum yapmışsınız. İlginize teşekkürler.

Dün İsrail’i Kınayanlar Samimi misiniz?               başlıklı yazıma ilk yorum AB’den gelmiş. Tamamlayıcı yorumlarınız için teşekkür ederim. HASAN TAHSİN Reval paylaşımından bahsetmeniz beni mutlu etti. Tarihimizde pek bilmediğimiz ama bizimle ilgili bu tür olayları birlikte yorumlayalım. Tarihi siz de çok seviyorsunuz. Siz bu bilgi ve tecrübe ile iktidar eleştirisi de yapabilirsiniz. Demokrasi güçlüyü de eleştirebilmektir. Çok teşekkürler. TEYZE genç kızla ilgili anınız çok etkileyici. Tüm güzel yorumlarınız ve katkılarınız için teşekkür ederim. GERÇEK VATANDAŞ, destekleyici ve tamamlayıcı yorumlarınız için çok teşekkür ederim. 18:01 MİSAFİRim güzel yorumunuz için teşekkür ederim. 18:44 MİSAFİRim esprili yorumunuz için teşekkür ederim. 19:21 MİSAFİRim sorunuz güzel, bir de devletlerin dışında toplumları ve kültürleri düşünelim, daha da ilginç olacak. KERPETEN merhabalar efendim, renkli katkılarınıza teşekkürler.  ÇAPANOĞLU çok anlamlı bir yorum olmuş. Çok teşekkür ederim. 00:08 MİSAFİRim, özür dilemeyin, kocaman teşekkürlere siz layıksınız. 00:20 MİSAFİRim “Düşmanla o günün şartlarında uğraşmak” hakikaten çok zordu ama ben Fatih Sultan’cıyım. Otranto çıkarması bence İstanbul’dan sonra müthiş bir vizyona sahip olduğunu gösteriyor. Teşekkürler. GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM, hoş geldiniz. Güzel soru sormuşsunuz. 10:04 MİSAFİRim güzel katkılarınıza teşekkür ederim. VATAN KURTARAN ŞABAN size de hoş geldiniz diyorum.

BU Haftanın Olayları, Okuyucu Yorumları, Bir Fıkra başlıklı yazıma ilk yorum değerli HASAN TAHSİN’den gelmiş. Hem Atatürkçü hem AKP’yi de savunan nadir kişilerdensiniz. Tüm katkılarınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Giriş yazınız enerji dolu ve bunu sinerjiye dönüştürdünüz. TEYZE fıkranız çok güzeldi, yorumlarınızda her zamanki gibi etkili. Ayrıca “karmançorman” etmediniz aksine toparladınız. GKA ciddi misiniz, tam anlayamadım. Teşekkürler. ÇAPANOĞLU her zamanki gibi samimi ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. SABRİYE katkılarınıza çok teşekkür ederim. 22:43 MİSAFİRim bende size varolun diyorum. Teşekkürler. AB kısa zamanda sevilen ve aranılan bir yorumcu oldunuz. Teşekkürler. 01.17 MİSAFİRim doğru ama sert yorumlamışsınız. Teşekkür ederim. 01:25 MİSAFİRim, tüm taraflar benzer ahlaksızlığı yapıyorlar, onlarda bize “gavur”a benzer şeyler söylüyorlar. Katkınız için teşekkürler. GERÇEK MİSAFİR, hoş geldiniz. Yorumlarınıza teşekkürler. 18:01 MİSAFİRim Bayburt’lu olmanıza memnun oldum. Hemşeri sayılırız. Anadolu’nun Cumhuriyet döneminde Müslümanlaştığını da ben ilave edeyim. 20:37 MİSAFİRim moral verici yorumunuza teşekkür ederim. 21:07 MİSAFİRim devletler ve toplumlar için zaman bireylere göre daha farklı. Haklısınız. 21:37 MİSAFİRim ya da H.T ecdadımızı küçümsemeyelim ama bu çağda nifak daha fazla, iletişim çağında birlik sağlamak daha zor. 22.54 MİSAFİRim katkılarınıza teşekkür ederim. KERPETEN yorumlarınız hakikaten güzel. Teşekkür ederim. 14.57 MİSAFİRim burada başta ben olmak üzere partili kimliklerimiz yok. 20.29 MİSAFİRim işimiz tabi ki bitmedi. Çok işimiz var, çook. 95 yorum vardı bu kadar cevaplayabildim. Çok teşekkür ederim.

Dönüm Noktasında, Çanakkale’deydim! başlıklı yazıma yorum yapan TEYZE, GERÇEK VATANDAŞ, KERPETEN, GKA, AB, Yürüyüş arkadaşın, rumuzlu okuyucularıma ve tüm MİSAFİRlerime çok teşekkür  wikileaks’in gölgesinde kaldı. İlk yorumu yapan HASAN TAHSİN’e teşekkür ediyorum. ÇAPANOĞLU nezketinize teşekkür ediyorum. ‘Ulu hakan-kızıl sultan’ sloganları derken Abdülhamit Han’ı değil, bu tür sloganlarla tarihi yorumlayıp, günlük siyasete alet edenleri kast ettim. Yanlış anlaşılmaya meydan verdiysem üzülürüm. Uyarınıza teşekkürler. Ayrıca Faruk Nafiz ÖZAK ve Trabzonspor konusunda da sizlere katılıyorum. Teşekkür ederim.

Fıtrat Aynı, Olaylar Farklı, Devir Zor başlıklı yazıma yorumları bugüne dahil etmeyecektim ama HASAN TAHSİN’in veda yorumunu görünce fikrim değişti. HASAN TAHSİN biz bir e-cemaat olduk, siz de bu cemaatin en değerli, en önemli kişilerindensiniz. Bizi üzmeyin, engin bilgi ve yorumlarınızdan bizi mahrum etmeyin lütfen. Zannediyorum, sizi sıkıntıya sokan zaman zaman iktidarı savunmanız. Bilginize karşı çıkan yok. Ne yapalım, iktidar tutkunluğunuza da sizin güzel yorumlarınız için katlanırız. Sizi bekliyoruz. Lütfen, kırmayın sizi sevenleri. OLCAY, teşekkür ederim. Her zaman bekleriz. TEYZE tam da vurgulamak istediğim konuya değinmişsiniz. Bravo. Hakikaten mental yönden, ruhen en zor dönemdeyiz. Sorumluluklarımız ağır. Birkaç dönemi birden yaşadık. Teşekkür ederim. Ben yıllardır saf saf siyaset yapanlardanım. Buraya bu kimliğimi taşımadım ve hiç parti siyaseti yapmadım, yapmak ta istemiyorum. Bilmiyorum siz neden şaşırdınız, olumlu mu olumsuz mu? ÇAPANOĞLU, değerli yorumlarınıza çok teşekkürler. Bayburt fıkranız çok nefisti. 12.17 MİSAFİRim esprili yorumunuz için teşekkür ederim. AB, gerçek bir çalışma ürünü olan katkılarınıza teşekkür ederim. GERÇEK VATANDAŞ, güzel cevaplar vermişsiniz ve güzel yorumlar yapmışsınız. Teşekkür ederim. 14:16 MİSAFİRim ne anlamlı yorum yapmışsınız, teşekkürler. YİĞİTOĞLU, sizden tekrar haber almaktan mutlu oldum. GERÇEK MİSAFİR katkılarınıza teşekkür ederim.

Sonraki kapışmaya değinmek istemiyorum. Herkese çok teşekkürler.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 10828 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fıtrat Aynı, Olaylar Farklı, Devir Zor
12/1/2010
Dönüm Noktasında, Çanakkale'deydim!
11/29/2010
Bu Haftanın Olayları, Bir Fıkra, Okuyucu Yorumları
11/26/2010
Dün İsrail'i Kınayanlar, Samimi misiniz?
11/23/2010
Hem Dindar Hem Nefret Dolu Olunur mu?
11/18/2010
İmanınız Sağlamsa Sarsılmazsınız!
11/15/2010
İmanınız Sağlamsa Sarsılmazsınız!
11/15/2010
Haftanın Olayları Yorumlar ve Bir Fıkra
11/12/2010
Siyasetin Malzemesi Öncelikle Fikir Olmalı
11/10/2010
Teyze, Sen Hiç Küresel Güç Mensubu Gördün mü?
11/8/2010
Bu Haftanın Gelişmeleri, Okuyucu Yorumları ve Bir Fıkra
11/5/2010
Günlük Tartışmalarımızı Küresel Pencereden Yorumlayabilir misiniz?
11/4/2010
Günlük Tartışmalarımızı Küresel Pencereden Yorumlayabilir misiniz?
11/3/2010
Anlayamadım, Yardımcı Olur Musunuz?
11/1/2010
Anlayamadım, Yardımcı Olur musunuz?
11/1/2010
Yükselen Yorumcu Seviyesi, Yolsuzluklar ve Bir Fıkra
10/30/2010
Plansız Sohbet Yansımaları
10/27/2010
Sürprizli Genel Seçime Kafa Olarak Hazır mısınız?
10/25/2010
Okuyucu Yorumları
10/22/2010
Enayi Yerine Konduğunuzu Hissettiğiniz Oldu mu?
10/20/2010
Kamyoncu Şerif'in Oğlu ve HALK!
10/18/2010
Okuyucu Yorumları , Başbakan’ın Yanlışlığı, ABD’nin Talebi ve Bir Fıkra
10/15/2010
Ankara Başkent Kalabilecek mi?
10/13/2010
Edepsizleşiyoruz!
10/11/2010
Okuyucu Yorumları, İki Empati, Üç Ziyaret ve Bir Fıkra
10/8/2010
Yeni Dönemde Siyasete Hazır Mısınız?
10/6/2010
Ekonomi Sever misiniz?
10/4/2010
Okuyucu Yorumları, Hanifi Avcı, Anadil, Anayasa ve Bir Fıkra
10/1/2010
Makul, Masum ve Mağdur Çoğunluk!
9/29/2010
KLUGE
9/27/2010
Okuyucu Yorumları, Başkanlık Sistemi ve Bir Fıkra
9/24/2010
İşaretler Ne Yönde?
9/22/2010
DP ve AKP'nin Sosyal Yapıları ve Ahlak
9/20/2010
Okuyucu Yorumları, İşin Özü ve Bir Fıkra
9/17/2010
Garip Referandum Sonucu Nasıl Yorumlanmalı?
9/14/2010
Hayırlı Olsun
9/13/2010
U2, Okuyucu Yorumları, Rererandum ve Bayram
9/9/2010
Asabinin Referandumu Olmuş
9/6/2010
Referandumda Devlet?
9/3/2010
Hep Birlikte Gerçeği Arayalım!
9/2/2010
Geliyor!
8/29/2010
YORUMLAR
Toplam 61 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
OWLEYE 10 Aralık 2010 Cuma 18:46

Marcel, jaspers,kkegard ve heidegger ile uzun zaman önce haşrolduğum doğrudur..Yazıya konu olan ontolojik suç sözümün altyapısında varoluşçuluk okumaları olsa da esasen tepkisel niteliği kendine karşı ikiyüzlülük üzerine kurulu idi..İnsanlar din,ırk, siyasi fikir gibi duygusal yansımaları da olabilen düşünsel eylemlerinde eklektik davranmakta, ve çoğunlukla da bir çeşit çıkar mekanizmasına hizmet etmektedir..Bu da varlığın vargısına varmak dediğimiz gelişimsel evrimi engellemektedir...

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 12:05

Kafayi yiyecegim bu bilgi ve haber kirliliklerine,en fazlada 8 tane ayri Bankada´ki hesaplara.Gelin hep beraber fikir yürütelim:Basbakan biliyorsunuz gecesini gündüzüne katiyor yabanci sermayeye Ülkemize cekebilmek icin,kendisinin bu kadar servete sahip olmasina karekteri zaten izin vermez, durum bu iken parasini Isvicre veya baska bir Ülkeye yatirmasinda ki yalana inanamam,yorumculardan sadece SABRIYE biraz inanmis gibi bana geliyor amma ic güdüsü ,bu kadar parasi olsa Pakistana gönderir diyor.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 10:04

Dünyada hic bir bulus zamani gelmeden önce bulunmaz,Uzayda ki bilinen ve bilinmiyen ne her türlü canli ve cansiz ne var ise bulus zamanini bekliyor.Insanlar istedikleri kadar kendilerini zorlasinlar büyük yaratici "OL" demeden hic bir olay gerceklesmez.Planetlerde ki muntazamliga zeval getirecek her türlü yaklasimlar yüce yaraticinin bilgisi ve kontrolü altindadir. " O, herseyi en iyi bilendir" Capanoglu

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 09:59

18 Haziran 2010 Tarihinde İsviçre ile Türkiye arasında ne yapılmış? "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile TBMM’ye sunulan tasarı gündeme alındı.İsviçre ile yapılan ‘’Çifte vergilendirmeyi önleme’’anlaşmasını içeren tasarı ile,adli durumlarda iki ülkenin banka hesaplarındaki bilgileri,birbirlerine vermesi öngören bir anlaşma.",Ne zaman yapılmış bu anlaşma?,18 Haziran 2010 da,İsviçrede "8 Hesabı olan(!) Başbakanın emri ile yapılmış",Şimdide anlaşma TBMM de onaya sunulup,kanunlaşıyor.H.Tah

Yorumu oyla      55      49  
teyze 5 Aralık 2010 Pazar 23:59

Çapanoğlu ben her ortamın kendine uygun canlıları olduğuna inanıyorum.Güneşin bile canlısı vardır.YOK olduğunu sen ispatla:) İddia eden iddiasını ispat edermiş ama şimdi wikilexten sonra durum değişti,artık yok diyen ispat edecekmiş.22:05 su parası veriyoruz zaten hava ve güneş vergisi güzel fikir,artı olarak memleket ekonomisine katkı olacaksa benden de ayrıca ay ve yıldızları seyretme vergisi alsınlar:)

Yorumu oyla      57      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
trabzonspor
hollanda
Demba ba
Tedavi
Çankaya
saldırı
uefa
zonguldak maden