E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bülent Kuşoğlu

Plansız Sohbet Yansımaları
27 Ekim 2010 Çarşamba

Bugün sizle doğrudan içimden geldiği şekilde sohbet etmek, bunları size plansız aktarmak istiyorum müsaadenizle:

Bazı yorumcularımız siyaset konusunda haklı olarak hassaslar. Kendi düşüncelerine ters gelen her cümleye tepki veriyorlar. Ben de yazılarımda sık sık “Bu konuya günlük siyasetten sıyrılarak bakın” türü uyarılar yapıyorum ya, yorumcularımızda haklı olarak “Kendisi siyaset yapıyor bizi kısıtlıyor” duygusuna kaplıyorlar. Özellikle belirteyim, benim kastım siyaset yapılmaması değil, günlük siyaset yapılmaması. Çünkü hiçbir faydası yok, hatta safları keskinleştiriyor dahi. Kimse bu konularda bir bilim adamı gibi “Tarafsızlık duygusu ile gerçeği arama” peşinde değil ki, fanatizm içersinde deşarj olmaya çalışıyor. Bizim kitlenin dışındaki okuyucu yorumlarına bakın çoğunluk doğruyu aramaktan ziyade karşısındakine çok af edersiniz “geçirme” hatta “kapak yapma” peşinde. Konuları günlük siyasetten sıyırıp bakınca daha kolay tartışıyoruz. Teşbihte hata olmaz, tıpkı futbol fanatizmi gibi. Hiç tartışmaların sonunda 3-4 yaşındaki çocuklar dışında fenerli iken gassaraylı olana veya tersi bir duruma şahit oldunuz mu? Tam tersine tartışmalar tarafları kemikleştiriyor. Bu düşünce ile ben de siyasi olmama rağmen günlük siyasete girilmesini istemiyorum. Ha, bu sayfalarda siyaset yapalım, siyasetin ana konularını sık sık gündeme getirelim ama günlük siyaset gazetelerde, televizyonlarda, internette zaten çok yoğun adeta bıktırırcasına yapıldığı için bir de biz yapmayalım. Yani mümkün olduğunca yapmayalım. Konular soğuduğunda tartışalım belki doğruları buluruz, gerçeği yakalarız.

Yapılan yorumlar genellikle çok güzel. Hakikaten çok seviyeli bir grup oluştu. Hani ‘zamanımızın cemaatleri internet cemaatleridir’ diye bir düşünce var ya, burada kısmen gerçekleşti. Birbirini tanımayan, hatta isimlerini dahi bilmeyen ama birbirileri ile haberleşen, duygu ve düşüncelerini paylaşan, birbirini özleyen bir grup. En yakınlarımızdan dahi sakladığımız düşüncelerimizi açıkladığımız bir grup.  Ben burada her yazımda sadece konuyu tespit edip, bir kısım fikirlerimi yazıyor, siz ise bunları genişletiyor, bu vesile farklı konulara da girebiliyorsunuz. Eğer, bu aşamada günlük siyasete girersek birbirine hakaret eden, saygı duymayan bir grup oluruz ki bu bizi kısa zaman sonra bu keyfimizden uzaklaştırır.

Bazı yorumcularımız beni iğneliyor. Sen siyasi olarak şurdan geldin, şöylesin-böylesin ne oldu da bunu yazdın, yada değiştin mi diyorlar. Ben burada bir siyasi partinin temsilcisi olarak bulunmuyorum. Kimse beni parti siyasetine girmeye zorlamasın. Partilere ilişkin fikirlerimi bir siyasi parti temsilcisi olarak yazsam hoşunuza gider mi? Aramızdan kaç kişi siyasi partilerin sitelerine girerek keyif alıyor, düşüncelerini paylaşabiliyor, yayabiliyor? Seçimler yaklaştığında belki parti siyasetine veya günlük siyasete birlikte dalabiliriz. Ha, çok istiyorsanız şimdiden de başlayabiliriz! Ben size hayır diyebilir miyim?

Bazı konuları sanki olayın birinci derece tarafı imiş, kraldan çok kralcı tavrı ile, her şeyini bilirmiş gibi tartışmayı da sevmiyorum. Örneğin, HSYK seçimleri. Yargı kendi sorununa sahip çıkmamış, bakanlığı veya basit çıkarları karşısında boyun eğmiş ise yada doğrusu budur demiş ise ben çok şey söyleyemem ki… Ben konunun dışında birisi olarak hukukçulardan adil ve zamanında bir yargı sistemi isterim, destek isterlerse mücadele ederim, siyasetin müdahalesine karşı çıkarım ama bazı yargı mensuplarının beni kullanmasına, benim üzerimden siyaset yapmaların da müsaade edemem ki... Anayasa Mahkemesi üyeleri kendileri ile ilgili anayasa değişikliğini uygun buluyorlar ise ben neyin mücadelesini nasıl yapayım?

Diğer yandan yorumcularımızın da aynı şekilde siyasileri göklere çıkarmalarını veya yerin dibine batırmalarını, bu sayfayı bir siyasi propaganda aracı olarak kullanmalarını da sevmiyorum. Ben mümkün olabildiğince yapmıyorsam karşımdakinden de bekliyorum doğal olarak… Ancak bazı konular var ki günlük siyasetin veya parti siyasetinin konusuna girse de yazmak kaçınılmaz. Hatta yazmamak vebal. Siz bazı örneklerini de veriyorsunuz…

Bir de çok iyi bilmediğim, henüz yeterince hazır olmadığım konulara girmekten kaçıyorum. Size ve özüme karşı mahcup olmak istemiyorum.

Bir çırpıda kafamdakileri yazmaya çalıştım. Eksikler kalmıştır, sürçülisan olmuştur, bir daha ki sefere tamamlarım. Ancak kısaca demek istediğim şu ki, ben sizlerle samimiyet arıyorum, sohbet arıyorum ve doğruyu arıyorum. Şimdiye kadar bunu burada umduğumun ötesinde buldum. Teyze’den bir kerelik misafirlerime kadar herkese çok teşekkürler.

Özellikle belirteyim ki bu yazı hiçbir yorumcuyu hedef almamıştır.

Belki de Ayşe Hanım’ın yazısına konu ettiği, Asr Suresi’nde açıklanan “ziyanda olan” insan olmak istememin yansıma ve basit aforizmalarımı yazmaya çalıştım.

Neyse çok derine dalmadan size bir fıkra anlatayım;

Temel Gürcistan’a gidip gelmiş. İdris ve Yunus sormuş, “Til pilmeduğun içun çok zorluk çektin mu?” Temel cevaplamış, “Pen degil amma Gurcilar çok zorluk çektı!”

Şimdi siz de “Nereden çıktı bu yazı?” diye zorluk, sıkıntı çekmeyin.

Çekerseniz de lütfen yazın.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 13197 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sürprizli Genel Seçime Kafa Olarak Hazır mısınız?
10/25/2010
Okuyucu Yorumları
10/22/2010
Enayi Yerine Konduğunuzu Hissettiğiniz Oldu mu?
10/20/2010
Kamyoncu Şerif'in Oğlu ve HALK!
10/18/2010
Okuyucu Yorumları , Başbakan’ın Yanlışlığı, ABD’nin Talebi ve Bir Fıkra
10/15/2010
Ankara Başkent Kalabilecek mi?
10/13/2010
Edepsizleşiyoruz!
10/11/2010
Okuyucu Yorumları, İki Empati, Üç Ziyaret ve Bir Fıkra
10/8/2010
Yeni Dönemde Siyasete Hazır Mısınız?
10/6/2010
Ekonomi Sever misiniz?
10/4/2010
Okuyucu Yorumları, Hanifi Avcı, Anadil, Anayasa ve Bir Fıkra
10/1/2010
Makul, Masum ve Mağdur Çoğunluk!
9/29/2010
KLUGE
9/27/2010
Okuyucu Yorumları, Başkanlık Sistemi ve Bir Fıkra
9/24/2010
İşaretler Ne Yönde?
9/22/2010
DP ve AKP'nin Sosyal Yapıları ve Ahlak
9/20/2010
Okuyucu Yorumları, İşin Özü ve Bir Fıkra
9/17/2010
Garip Referandum Sonucu Nasıl Yorumlanmalı?
9/14/2010
Hayırlı Olsun
9/13/2010
U2, Okuyucu Yorumları, Rererandum ve Bayram
9/9/2010
Asabinin Referandumu Olmuş
9/6/2010
Referandumda Devlet?
9/3/2010
Hep Birlikte Gerçeği Arayalım!
9/2/2010
Geliyor!
8/29/2010
YORUMLAR
Toplam 46 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 30 Ekim 2010 Cumartesi 01:04

Ya kardesim Sabriye,bir soluklan bakalim ilk önce, savas meydanlarindan gelen Gazi´lere benziyorsun.Geri yaslan bir nefes al bakalim,durumunu hic iyi görmüyorum,bayagi bir seye kizmsligin var gibi.Sen bu tür yazilar yazmazdin,bak burda bir sürü Site dostlarin var,sinirlendiklerini onlara havale yap onlarin dumanlarini sökerler.Burda bile dumanin sökecekleri vatan haini ariyorlar,bazende hain olmayinca isler kesat gidiyor,antreman yapiyorlar birbirleriyle.Sevgi ve muhabbetle kalin Capanoglu

Yorumu oyla      57      49  
Gerçekvatandaş 30 Ekim 2010 Cumartesi 00:46

Hasan Tahsin arkadaşım; İngilizce Reception=Resepsiyon demektir. ReCepTion da sadece bazı harfleri büyük yazılarak vurgulanmış “Her şeyi Cepte Keklik bilen ReCep beyin katılacağı mutlak davet” anlamında bir espridir, böyle bi espriyi anlamak için zaten çok zeki olmak da gerekmez ama yanlış anlama halinde algılamada bir eksikliğin varlığı tartışılabilir… Ayrıca belirtmeliyim ki; Zaviye= Köşe demektir… Seviye= Düzey anlamına gelir.. Bir kimsenin ya da tartışmanın zaviye ya da köşesinin yüksekliği veya düşüklüğü değil, seviyesinin ya da düzeyinin yüksekliği veya düşüklüğü doğru ifadedir.. Zekânıza bi diyeceğim yok da, sadece geniş bilgi dağarcığınıza benim de ufak bi katkım olsun diye değinme ihtiyacı duydum bu noktaya:))

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 30 Ekim 2010 Cumartesi 00:04

Sabriye Hemsirem coktan beridir bizleri yanliz biraktin,gittiginde bir bakima iyi oldu hem buranin kiymetini anladin,hem baska taraflarda ne oluyor diyede bizi bilgilendirirsiniz zahmet olmazsa.Insallah yorum yapmamaniza ragmen bu sayfayi takip etmisindir.Eger takip etmediyseniz bilhassa takip yapamadigin konulari bastan asagiya kadar okumani rica ediyorum,bizi takip etmede zorluk cekebilirsin.Siz olmadiginizda sahaya 10 kisiyle cikmistik,simdi kadro tamam.Artik gerisini Bülent bey düsüsün.Syglr

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 29 Ekim 2010 Cuma 23:39

Yürekleri kadar Kalemleri ve bilgileri agiir olan can dostlarim H.Tahsin Ve Gercekvatandas arayi hattim olmayarak girip tansiyonu biraz düsürmeniz icin ricada bulundum,eger ben sizin o yazilari yazan üstün nitelikli kisiler oldugunuzu bilmeseydim kesinlikle araya girmezdim.Görüsünüz ne olursa olsun benim icin siz cok önemli sahsiyetlersiniz.Sizinle bu sayfa daha fazla deger ve önem kazaniyor.Bir ara düsündüm acaba Bülent bey araya girermi diye, bu korku bu yaziyi yazmama sebebiyet verdi.Tskr

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 29 Ekim 2010 Cuma 23:32

"Gerçekvatandaş 29 Ekim 2010 Cuma 22:01",Yorumunda ortaya koyduğun gerekçelerin biraz olsun tutarlı tarafları var. PEKALA sıfatlaman olan “Cumhuriyet ReCepTionuna”ifadesinin,ZİHİN DÜNYANIZIN ne olduğunu ortaya SERGİLEDİĞİNİ,anlayamıyacak kadar "spastik beyinli" olduğumu mu sanıyorsun.El insaf,biraz SAYGI.Şunu artık idrak edin,Karşınızdakilerin sizden çok daha zeki ve bilgili olduğunu düşünerek hareket edelim.Böyle davranırsanız,göreceğiniz saygının zaviyesi yükselir.aksinde zaviye düşer.H.Tahsin

Yorumu oyla      57      50  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
şampiyonlar Ligi
1. Lig
Kuzey Kore
IŞİD
haberler
Endonezya
İtalya
Küçük çekmece