E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bülent Kuşoğlu

Okuyucu Yorumları
22 Ekim 2010 Cuma

OKUYUCU YORUMLARI, 3M, HSYK, ABD DE SORUNLU VE BİR FIKRA

Bu hafta da okuyucu yorumları müthişti. Geçen haftaki okuyucu yorumlarına gelen yorumlardan Hasan Tahsin’in yorumları çok güzeldi. Teşekkür ederim. Tarih konusunda yazacağım belli ki tarihe ilgi çok. A.B güzel bir karşılaştırma yapmış. Teşekkürler. Yigitoglu adına cevap yazan Misafir, “Kuran’ın getirdiği çözümlerden niçin uzağız?” derken, Kurani yaşamıyoruz, samimi değiliz demek istemiştim. Teşekkürler. Teyze, siz her alanda yorum yaparsınız. Ayrıca kayınvalidenizin de belli ki iyi bir gelini var. Teşekkürler. Misafir, yorumunuz doğru olabilir ama rampaların Akdeniz veya Karadeniz’de olmasının mesafe açısından pek farkı yok. Diğer Misafir’imiz, haklısınız peygamberimizin son dönemi ve sahabe dönemini daha iyi bilmeliyiz. Teşekkürler. Altına dayalı para konusunda diyaloga girdiğimiz Misafir, ABD henüz ölmedi. Çok teşekkürler. E.B ve  HT’de güzel yorumlar yapmışlar, katkılarına teşekkür ederim. Sonraki Misafir’in  yorumu No name’in ki gibi siyasi olmuş. Burada propaganda yapılmasını sevmiyorum. Çapanoğlu’nun fıkrası ve yorumu güzel. Biraz da particilikten kurtulması lazım. Teşekkürler.

Kamyoncu Şerif’in Oğlu ve Halk Başlıklı yazıma da epey ilgi vardı ama genellikle gündemden etkilenilerek  türban bağlantılı yorumlar yapılmıştı. Oysa benim meramım başkaydı. Teyze, Hasan Tahsin, Çapanoğlu, A.B yorumları çok güzel ve samimiydi. Kendilerine teşekkür ederim. Gerçek Vatandaş’ın M.İnce eleştirisi ağırdı.  Cp, “Değişikliğin sebebi nedir?” diye sorarken ne demek istedi net anlayamadım. Yazım parti siyasetine yönelik değildi. Sonraki Misafir’e  teşekkür ederim. E.B çok güzel bir yorum yapmış. Sinirli Misafir’ime ve Yıldıray’a da teşekkür ediyorum. Değerli yol arkadaşım Necmettin Dönmez’e de çok teşekkürler. Sonraki misafir’ime ve A.B’ye teşekkür ediyorum. Hasan Tahsin diğer yorumunda siyasileşmiş. Yıldıray1 burada subjektif bir yorum yapmış. Misafir ve Cp’ye de teşekkürler ediyorum.

Enayi Yerine Konduğunuzu Hissettiğiniz Oldu mu? Başlıklı yazıma da çok nefis yorumlar yapılmıştı. Pek zamanım ve yerim kalmadı. Onu ayrı bir yazı konusu yapmak istiyorum.  

HSYK SEÇİMLERİ

HSYK Seçimleri sonrası Referandumda ‘evet’ diyenlerden bir kısmı dahi hayal kırıklığına uğramış. Günlerdir yazılıp-çiziliyor. Yargı reformu yapmayı beceremeyen ve “adam”, bir okuyucumuzun da yazdığı ifade ile “birey” yetiştiremeyen toplumdan ne beklenir ki?

Demokrat” yargıçlar farz edelim ki “Cumhuriyetçi” yargıçları (ithal sıfatlara bak) yendi, hepsinin kökünü kuruttu, ya da tersi oldu. Ne olacak?

-Adalet gecikmeden zamanında tecelli edecek mi?

-Rüşvet, adam kayırma önlenecek mi?

-“Haksızsan mahkemeye git” ilkesi unutulacak mı?

Bırak Allah’ını seversen!

3M

Bu hafta gereksiz ve kronik hale gelmiş tartışmalarımız dışında önemli olay Amerikan şirketi 3M’in Türkiye’de rüşvet verdiğini açıklamasıydı. Konuya siyasi bakmayın hemen “Zaten bunlar şöyle-böyle” demeyin de konu sapmasın. Konu öncelikle bireysel ve toplumsal bazda ahlaki, kurumsal bazda devlet olmakla ilgili. Böyle bir durumda demokrat, çağdaş, Müslüman, ‘namazsız Müslüman’, milliyetçi, ne olursanız olun ama bir az akıl ve vicdan sahibi iseniz gereğini yerine getirmez misiniz? Daha önce Siemens ve adını şimdi hatırlayamadığım örneklerde olduğu gibi bu konuda kapanacak. Benim iman sahiplerim ve çağdaş demokratlarım türban savaşları (Türban savaşları siyasetçilerin safları sıkılaştırma savaşlarına dönüştü) sırasında bunu ihmal edecekler.

Gel de efkarlanma!

ABD DE SORUNLU

Bu hafta sizi hüzünlendirdim. Saçma sorunların yalnız bize mahsus olmadığını gösteren bir haberi yorumlayarak sizi gevşetmeye çalışayım; ABD’de eşcinseller yargı kararıyla kimliklerini gizlemeden orduya yazılmaya başlanmış ama Obama yönetimi derhal temyize başvurarak ‘eşcinsel devrimi’ durdurmuş. Yani bireysel hak ve hürriyetler ile kamusal yasaklar meselesi süper güç ABD’de de bir şekilde geçerli bir sorun. Amerika, ‘yasakları yada özgürlükleri mahkemeler değil, parlamento koymalı’ diye tartışmalar yapıyor. Haberi okuyunca ben bir az olsun rahatladım, sizinle paylaşayım istedim.  

BİR FIKRA

Temel üniversite sınavına girmiş. Tüm soruları yazı tura atarak cevaplamış. İki saat sonra öğrencilerin çoğu sınav kağıdını verip salonu terk ettikleri halde, Temel hala yazı tura atıyormuş. Gözetmen gelip sormuş,
“ Temel hepsine yazı tura atıyorsun, hala bitmedi mi?”
Temel, kendinden emin cevap vermiş,
“Pir saat once piturdum ama çevaplarumi kontrol edeyrum!”

Memleketi yönetme iddiasında olanların yaptığı saçmalıkta siyaset heyecanının örttüğü kısmı çıkarın bundan aşağı değil.

 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 6768 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enayi Yerine Konduğunuzu Hissettiğiniz Oldu mu?
10/20/2010
Kamyoncu Şerif'in Oğlu ve HALK!
10/18/2010
Okuyucu Yorumları , Başbakan’ın Yanlışlığı, ABD’nin Talebi ve Bir Fıkra
10/15/2010
Ankara Başkent Kalabilecek mi?
10/13/2010
Edepsizleşiyoruz!
10/11/2010
Okuyucu Yorumları, İki Empati, Üç Ziyaret ve Bir Fıkra
10/8/2010
Yeni Dönemde Siyasete Hazır Mısınız?
10/6/2010
Ekonomi Sever misiniz?
10/4/2010
Okuyucu Yorumları, Hanifi Avcı, Anadil, Anayasa ve Bir Fıkra
10/1/2010
Makul, Masum ve Mağdur Çoğunluk!
9/29/2010
KLUGE
9/27/2010
Okuyucu Yorumları, Başkanlık Sistemi ve Bir Fıkra
9/24/2010
İşaretler Ne Yönde?
9/22/2010
DP ve AKP'nin Sosyal Yapıları ve Ahlak
9/20/2010
Okuyucu Yorumları, İşin Özü ve Bir Fıkra
9/17/2010
Garip Referandum Sonucu Nasıl Yorumlanmalı?
9/14/2010
Hayırlı Olsun
9/13/2010
U2, Okuyucu Yorumları, Rererandum ve Bayram
9/9/2010
Asabinin Referandumu Olmuş
9/6/2010
Referandumda Devlet?
9/3/2010
Hep Birlikte Gerçeği Arayalım!
9/2/2010
Geliyor!
8/29/2010
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 25 Ekim 2010 Pazartesi 10:40

02:42 Yavrularina insallah kavusmussundur,bizim icinde onlari bagrina bas ve doya doya hasret gider lütfen.Bende Annemi cok severim,Allah yavrularini iki cihanda mutlu eylesin.Benimde cocuklarim belli bir yasa gelmelerine ragmen aksam onlari koklamadan yatarlarsa kendimde büyük bir eksiklik görürüm.Bir yavrum ögretmen,digeri ise Avukattir.Sizlerden bir ricam var,hayatta tek bir idialiniz olsun,cocuklariniza ve egitimlerine en büyük önemi verin.Bülent beyin,egitim üzerine yazisini bekliyoruz.

Yorumu oyla      56      49  
teyze 25 Ekim 2010 Pazartesi 02:40

00:06 hafıza sorunu yaşıyorum.Googleden bulurdum istesem,şimdi Auguste Comte yi bulduğum gibi:)) Ayrıca bilmiyorum değil adı aklıma gelmedi yazmıştım.İBNİ HALDUN için teşekkür ederim.Bu gece çocuklarım yolda sabaha kadar onları bekleyeceğim beklerkende İBNİ RÜŞD ne yapmış ne demiş onu inceleyeyim biraz.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 25 Ekim 2010 Pazartesi 00:06

22:32 Teyze patentli yorumda bilmedigini ima.. yaptigi konuyla ilgili bir iki cümle yazmayi uygun gördüm.Mukaddime´nin yazarini bilmemek yorum yazanlarda dokuz kusurlu hareketlerden bir tanesidir.Neyse ben dilim döndügü kadar yazmaya calisacagim.Ibni Haltu-n ömrünün büyük bir kismini Endülüs Devletinde geciren Kulturwissenschaftler,Ökonom ve Hadis ilmi duayeni ve Bilge´dir.Necmi Dönmez´in bildigi Bilgelerden degil sakin karistirmayin.YeterlimiTeyzemiz.Öbür soruyuda H.Vatandas cevap versin.Syglr.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 24 Ekim 2010 Pazar 23:26

Islam sark edebiyatinda büyük bir yeri olan Bostan ve Gülistan(Seyh SADI)kitabinin bir yerinde söyle bir kisim geciyor."Ben ölürsem mezarimda Gül bitmezse ben o topraktan süphe ederim.Bilmiyorum kabak tadi verirmi?Teyze´den bahis edecegim,bu sitenin isterse Yüz sene yayin hayati olsun,Teyze gibi bir candan Yorumcu gelemez,ismimden süphe ederim gelirse.Bülent Bey Teyze´nin kayin validesinin iyi bir gelini oldugunu söyledi,bende yazarin iyi bir Yorumcusunun oldugunu üstüne basarak söylüyorum.

Yorumu oyla      61      49  
teyze 24 Ekim 2010 Pazar 22:32

Hakikivatandaş ve konuk yorumcu.Mukaddimeyi yazan kimidi adı aklıma gelmedi SOSYOLOJİNİN babası asıl o ama Avrupada başka birini ilan ettiler onunda adı aklıma gelmedi. Konuk yorumcu böyle birşey kasdetti,vatandaş ise bu sözü Sokratın daha önce söylediğini Mevlanayla bir sorunu olamayacağını.Hadi şimdi barışın:)) İkinizede artı verecem.

Yorumu oyla      58      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
dolar
ihracat
Christoph Daum
BBP
Chloe Loughnan
Ferit Şahenk
Necmettin Erbakan
ROMA
Gürcistan