E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bülent Kuşoğlu

Kamyoncu Şerif'in Oğlu ve HALK!
18 Ekim 2010 Pazartesi

CHP Milletvekili Muharrem İnce yaptığı yanlış sonrası “Hata yaptım, Özür dilerim” diyeceğine konuyu başka bir noktaya çekerek kendini savunmuş; “Ben Kamyoncu Şerif’in oğluyum. Ne dediysem o. Sözümden dönmem.” Yani bu arada halk adamı olduğunu, halka yakın olduğunu söyleyerek seçmenini arakasına almak istiyor. İlginç bir savunmaydı. Ben, “Ben Kamyoncu Şerif’in oğluyum.” bölümüne takıldım. Muharrem Bey doğrudur “Kamyoncu Şerif”in oğluydu ama artık değildir. Yani artık geldiği yerin adamı değildir. O kesimden kopmuş, halk tabanından kopmuş, eğitimli, gelir düzeyi yüksek, kentli ve toplumun üst kesimin temsilcisi olmuştur. Kendisini tanımıyorum ama verdiği imaj, hakkında oluşan algı budur. Belki partisinden dolayı böyle düşünüyorum, belki gerçekten hala bir halka yakın bir adamıdır ama bende oluşan algı bu.

Bu düşüncemin bir sebebi de belki artık halk deyince halkın dinamik kesimleri olan Kürtleri ve cemaatleri ve gecekondu bölgelerini algılamamdır. Daha önceki yıllarda örneğin 70’lerde “Halk” deyince daha çok köylü, kasabalı, mütedeyyin ama içki de içebilen, orta ve ortanın altındaki kesim anlaşılırdı.

“Halk” zamana ve zemine göre değişebilen bir kavram. Aslında soyut bir kavram. Her kişinin kafasında farklı somutlaşır. Muharrem Bey’in veya CHP’lilerin kafasında ki “halk” ile AKP’lilerin kafasındaki “halk” imajı sanırım çok farklıdır. Bu dönem dinamik ve etkili olan “halk” AKP’nin halkıdır ve AKP’de “halk”ıyla ilişkilerini çok başarılı bir şekilde yürütmektedir. Hatta AKP iktidarının başlangıcında kendi “halk”ı olmayan kesimleri de kendi halkına dönüştürmeyi başarmış, diğer partilerin ve en yakın rakibi CHP’nin alanını oldukça daraltmıştır. Muharrem Bey de bu dar alana yönelik pek de etkili olmayan bir bahane üretmeye çalışmıştır.

Yine subjektif bir düşüncemi belirteyim; “halk” aslında şu anda siyasette en dinamik olan kesimler değil makul, mağdur ve sessiz çoğunluktur. Bu söz konusu sessiz çoğunluk siyaset alanında temsilcileri olmadığı ve yönlendirildikleri ve şaşkın oldukları için başka yerlerdedirler. Ama toplumu yönlendiren düzgün, çalışkan ve örnek insanlar genellikle bu kesimden çıkar, sosyeteden ve en alttakilerden ziyade. Bu kesim bir anlamda orta kesimi, orta direği ihmal etmemek lazımdır.

Halk Siyaseten Daima Haklıdır

Halk kavramına değinmişken yorumcu okurlarımızın da sık değindikleri bir konuda da görüş belirtmek istiyorum: Halk, siyaseten daima haklıdır. Özellikle bir demokraside halkın verdiği karar tartışılmaz bir doğrudur. Ama bu durum dediğim gibi siyaseten kesin bir doğrudur. Bilimsel olarak ve dinen konunun farklı yönleri vardır. Örneğin, dinimiz, “Alimin uykusu, avamın ibadetinden hayırlıdır” der. Konuyu bilime ve mantığa bırakırsak da halkın hata yaptığını söyleyebilir, yanlışlarını tenkit edebiliriz. Siyaseten ise asla. Hele bir siyasetçi halkın hatalı olduğunu asla söyleyemez.

Biliyorum bu yazımla ilgili olumlu-olumsuz ve yazılsın-yazılmasın pek çok fikir çıkacaktır, çünkü hemen herkesin farklı kanaatleri olabilecek kadar “light” bir konu. Ancak, önemli olan düşünebilmek ve paylaşabilmek değil midir?

Yorumcularımıza kolay gelsin.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 16578 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Okuyucu Yorumları , Başbakan’ın Yanlışlığı, ABD’nin Talebi ve Bir Fıkra
10/15/2010
Ankara Başkent Kalabilecek mi?
10/13/2010
Edepsizleşiyoruz!
10/11/2010
Okuyucu Yorumları, İki Empati, Üç Ziyaret ve Bir Fıkra
10/8/2010
Yeni Dönemde Siyasete Hazır Mısınız?
10/6/2010
Ekonomi Sever misiniz?
10/4/2010
Okuyucu Yorumları, Hanifi Avcı, Anadil, Anayasa ve Bir Fıkra
10/1/2010
Makul, Masum ve Mağdur Çoğunluk!
9/29/2010
KLUGE
9/27/2010
Okuyucu Yorumları, Başkanlık Sistemi ve Bir Fıkra
9/24/2010
İşaretler Ne Yönde?
9/22/2010
DP ve AKP'nin Sosyal Yapıları ve Ahlak
9/20/2010
Okuyucu Yorumları, İşin Özü ve Bir Fıkra
9/17/2010
Garip Referandum Sonucu Nasıl Yorumlanmalı?
9/14/2010
Hayırlı Olsun
9/13/2010
U2, Okuyucu Yorumları, Rererandum ve Bayram
9/9/2010
Asabinin Referandumu Olmuş
9/6/2010
Referandumda Devlet?
9/3/2010
Hep Birlikte Gerçeği Arayalım!
9/2/2010
Geliyor!
8/29/2010
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 20 Ekim 2010 Çarşamba 10:18

Üniversitelerde türban serbestliği bu ülkenin kasıtlı güme götürülen hakkıdır. Bakın göreceksiniz şimdi de önce ilk ve ortaokul öğrencileri velilerinin bizim kızların da eğitim hakkı var demesiyle, sonra kamuda türbanlı çalışanların deşifresiyle, sonra YÖK başkanının her sınava başörtüsü ile girilebilir gibi talimatlarıyla kaşınıp güme gidecektir. Yarayı kaşımak için acelenin sebebi siyasi rantıdır. Çözülürse rant uçar. Kızların başındaki değil bu adamların beyinlerindeki örtü asıl sorundur.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 20 Ekim 2010 Çarşamba 09:39

Bu tip siyasetcilerin halka ve Ülkeye yapacaklari hizmetlerden cok,yaptiklari gaflarin,devirdikleri cam agaclarinin sayisi daha fazladir.Bu tür vatandaslar arsindaki ayirimlar,mezhepler arasindaki ayirimlar 21.Yy yakismiyor.Siyasetcileri en iyi halk dizayin eder.Söförün oglu Mehmet bey bir halk cocugu oldugunu ima ederken,mümine hanimlarinda ebeveynlerinin halkin bir parcasi oldugunu lütfen unutmasin.Cok srvdigimiz yazarimiz dan elestirinin ötesinde kritik aliyorsa varsin gerisini o düsünsün.Cp

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 20 Ekim 2010 Çarşamba 03:03

Asil konuya gelirsek; Muammer Ince'nin tavrini cok dogru buluyorum. Turban dini inanclari siyasete alet ederek siyasi gucu ele gecirmeye calisan bir zihniyetin nisani, uniformasidir. Nazilerin kahverengi gomleklileri, Italyan fasistlerin de kara gomleklileri vardi. Siyasal islamcilarin alamet-i farikasi ise turban ve badem biyiktir. Turbanin islamla ve mantikla ve geleneksel basortusu ile alakasi yoktur. Bu devirde kadin sacindan kim tahrik olabilir. Siyasi simge olan turbana RED..

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 20 Ekim 2010 Çarşamba 02:52

Ben de farkli birsey soylemedim. Cocuklugunda belki makine, somun, motor yagiyla hasir nesir olmus, carsiyi, balikci halini tanimis bir Tayyip Erdogan'in, babasi tapu memuru olan Kilicdaroglu'na karsi avantajli oldugu kesindir. Olay kullanilan aracin kac ton yuk tasidigi olayi degil. Insanin babasinin meslegi hersey degildir ama birseydir, faktordur. Yani diger butun faktorler esit olsa gurescinin oglumu iyi kavga eder yoksa kuaforun oglu mu..Yildiray-1

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 19 Ekim 2010 Salı 18:45

Yorumları okudum,birkaçı dikkatimi çekti.Yorumcu arkadaş,"Kamyoncu Oğlu" olmanın bir ayrıcalık olduğuna vurgu yapıyor.Pekala,20 Ton yük taşıyan bir aracın(kamyonun) kaptanının oğlu olmak bir ayrıcalık ise,100-200 TONLUK bir GEMİNİN kaptanı bir şahsın oğlu olan Tayip Erdoğana nasıl bir ayrıcalık tanımamız gerekiyor. Politikacılar,babalarını,atalarını,sülalelerini seçme şansına sahip değildirler,fakat, izleyecekleri POLİTİKALARI seçme şansına sahiptirler.Hasan Tahsin.

Yorumu oyla      59      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
fransa
İsrail
ihracat
Yeni Zelanda
Ferit Şahenk
kazakistan
Öcalan
New Orleans Pelicans