E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bülent Kuşoğlu

Okuyucu Yorumları, Hanifi Avcı, Anadil, Anayasa ve Bir Fıkra
1 Ekim 2010 Cuma

Adam doktora gitmiş, “Doktor bey, galiba karımda işitme kaybı başladı. Ne yapabilirim?” demiş.
Doktor, “Evde, karınızın arkasında biraz uzakta durun. Normal bir sesle ona soru sorun. Eğer sizi duymazsa biraz daha yaklaşın ve sorunuzu tekrarlayın. Hangi mesafeden duyduğunu tespit edelim, ona göre bir tedavi uygularım.” demiş.
Adam eve gittiğinde mutfağın kapısında durmuş ve normal bir sesle, “Hanım, akşam ne yiyoruz?” diye sormuş. Karısı cevap vermemiş. Adam yaklaşıp tekrar sormuş, “Hanım, akşam ne yiyoruz?”
Karısı yine cevap vermemiş. Adam iyice yaklaşıp tekrarlamış, “Hanım, akşama ne yiyoruz?”
Karısı bu defa cevap vermiş, “3 seferdir köfte diyorum ya!”

Fıkrada ki adam gerçekte işitme sorunlu olduğu halde nasıl karısını sorunlu sanıyor ve doktora gidiyor ise, biz de hep birilerini karşımıza alıyor ve sorunlu sanıyoruz. Okuyucu yorumları maalesef bazen böyle oluyor. Bana yönelik olanları da, yorumculara yönelik olanları da bazen karşısındakini kendi eksiğini bilmeden eksik sanıyor.

Ancak çok nefis yorumlar da var.

“Kluge” başlıklı yazıma “Misafir” nefis bir benzetme yapmış, “Bizim siyasilerimiz klugecu, biz de kluge bağımlısıyız” demiş. “Teyze”nin terlik örneği de harika idi. Misafir “Ygto” ya teşekkür ederken, senelik izni bitip yurt dışına çıkan yorumcumuzu yurt dışından da misafir etmeyi diliyorum.

“Makul, Masum ve Mağdur Çoğunluk” başlıklı yazıma da çok güzel yorumlar geldi. Misafir “H.T” bina yıkılıp yeniden yapılsın derken devlet organizasyonunu kast etmiş, millet için fikrini belirtmemiş. “Teyze” yine hayata çatık kaşlarla bakmadığını göstermiş, bir misafir ise 24 destek alarak rekor kırmış. Yazdıklarına teşekkür ederim. Misafir “Ygto” ya ve “yayla” yada çok teşekkür ediyorum. “Sabriye”nin çok güzel satırları ve yorumu vardı, diğer misafirimiz neden çok sert eleştirdi, anlayamadım. Eleştirilere sabır yorumuna katılıyorum. Tüm yorumculara teşekkür ederim.

ANA DİL

Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasını Apo dahil herkes kabul etmişken neden medya her gün tartışıyor, bana biraz anlamlı geliyor. Toplumu hazırlıyorlar galiba…

HANEFİ AVCI

Bir polis şefini savunmak istemem. Hanefi Avcı olayında bazı gariplikler var ama mevcut bilgilerimizle gerçeği bilmemiz mümkün değil. Hükümete yakın, cemaate yakın bir emniyet müdürünün kitap yazması, yayınlaması ve tutuklanma sonucunu bile bile bunları yapması garip. Kendisini savunan ise Hükümet ve cemaate uzak kesimler, hatta mağdur ettikleri! Tutuklanması dahil Hanefi Avcı olayında normal diyebileceğimiz hiçbir şey yok. Her şey esrarengiz. Onun için bu konuda yorum yapıp saçmalamış olmak istemiyorum.

ALLAH BÜYÜK!

Daha geçen ay iktidar bir haftada hazırladığı anayasayı savunuyor, muhalefet uzlaşmadan bahsediyordu. Şimdi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Seçimden önce yeni anayasa hazırlayalım” teklifinde bulundu ya, dün otomobilin radyosunda AKP’li Bekir Bozdağ’ın şöyle dediğini duydum; “Anayasalar uzlaşma metinleridir. Öyle aceleye gelmemeli, mutabak sağlanmalıdır. Darbe dönemlerinde hazırlanan anayasalar dahi uzun zaman tartışılarak çıkarılmışlardır.

Otomobilde güldüm, güldüm. “Allahım çok büyüksün!” dedim. 

BİR FIKRA

MİT, Irak’taki çok gizli bir görev için en iyi adamlarını bir imtihana tabi tutar. Başarılı olan adayları son olarak sır tutma sınavına alır. Her birine bir sır verirler ve bunu söyleyip söylemeyecekleri konusunda işkence ederler. Ajanların çoğu çözülür fakat Temel direnmektedir. En ağır işkenceleri geçtikten sonra tamam derler, Temel bu işe uygun. Yalnız uykusunda konuşup konuşmadığını öğrenmek için birde odasına kamera koyalım onu izleyelim. Temel'in odasına gizlice kamera koyarlar. Temel odaya döner dönmez kafasını duvarlara vurmaya başlar ve bir taraftan da söylenir;
“Hatırla oni..hatırla oni. Boşuboşuna işkence cöreysun. Hatırla oni!”

Evet, bu toplumun da işkence görmemesi için geçmişte olanları da hatırlaması lazım. Her şeyi kısa zamanda unutuyoruz.

 

 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 16052 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 3 Ekim 2010 Pazar 20:44

Değerli yazar Türk toğlumu balık hafızalıdır kendine yapılanlarıda kendisinin yaptıklarınıda kısa zaman sonra unutuverir.Sizlerin görevi bunları topluma daima hatırlatmak olmalıdır diye düşünüyorum.Ali Çağıl

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 2 Ekim 2010 Cumartesi 20:08

Trabzon da yasanan bir olayi sizle paylasmak istiyorum.Vatandasin belediyeye isi düsüyor.Belediye baskani lütfen suraya bir imza atarmisin?vatandas imza atmasini bilmedigini söylüyor,iyice sinirlenen Baskan parmak bas diye israr eder.Vatandas hayir basmam elim mürekkep olur.Baskan iyice sinirlenip al mühürü bas.Vatandas sorar,nereye?baskan ANLIMA der.Mühürü alan köylü sak diye mühürü Baskanin anlinin ortasina vurur.Lütfen bu köylü vatandas gibi olmayin bir seyide bilin ve öyle yorumlayin.

Yorumu oyla      69      51  
Gerçekvatandaş 2 Ekim 2010 Cumartesi 18:33

Bir de Anadolu’nun bağrından köylü Memed fıkrası size; İlk kez İstanbul’a gelen Memet, Galata köprüsünde entel bir gazeteciye ateşin var mı diye sorar, entel gazeteci köylüyü süzüp “şu bidon kafalı göbeğini kaşıyangillerden” kerize bak diye düşünerek küçük el fenerini çıkarıp yakar ve Memet’e uzatır. Memet eğilip cigarasını fenerin ışığına dayar, uzun süre nefes çeker çeker durur. Entel Gazeteci ofisine geldiğinde, çevresindekilere olayı ve aptal köylüyü nasıl aldattığını anlatır. Memet de köyüne dönünce aynı olayı kahvedeki arkadaşlarına anlatır, arkadaşları; “yav Memet hiç el feneri ile cigara yanar mı?” derler.. Memet cevap verir; “biliyom yanmaz ama bi saat o fenere cigaramı dayayıp çektim de enayinin pilini bitirdim”.. Bu fıkra da, Bekir Coşkun ve Yılmaz Özdil gibi muhteremlere ithaf olunur..

Yorumu oyla      80      54  
Gerçekvatandaş 2 Ekim 2010 Cumartesi 18:31

Temel hastanede, her yanı sargılar içerisinde, Baş ucunda C.Savcısı ve polisler, etrafında bi sürü inleyen yaralılar ve sedyelerde can verenler var.. Doktorlar hemşireler telaşla sağa sola koştürup duruyorlar.. Savcı Temel’e “Evladım ne oldu?” diye soruyor ve temel anlatmaya başlıyor; “ Ah Savcum, ben kullandiğum kamyon ilen yokuş aşağı inerken anidan frenum patlamazmu?.. Paktum önümde yol ikiye ayrılayi... Yolun pirunda Pazar yeri kurulu, ötekinda ise pizum kocamiş Kenan Evren paşamuz karşıya geçmekta..Düşündum ki, haçan pazar yoluna cirup onca uşağu telef edeceğume Paşamu ezmesi taha doğridur, Allah taksiratunu affetsun deyup kirdum direksiyonu paşamun üstüna..” Eee demiş C.Savcısı, o zaman bunca insan nasıl ezildi, öldü yaralandı?.. Temelin yanıtı; “Ne edeyum Savcum, paşam penum üstüna celduğumi cörünce korkti, bastoninu attuğu cibu koşti geçtu öte yana, pazara daldi daa!”.. Bu fıkra da % 58 içerisinde olup da, sırf Kenan Evren Paşa cezalandırılsın düşüncesiyle Evet diyen dostlara ithaf olunur:))

Yorumu oyla      78      54  
Misafir 2 Ekim 2010 Cumartesi 15:54

Bu ülkede herkes kitap yazabilir ve yazmalidir.Bu ülkede herkes yorum yapabilir yapmalidir.Yazilan kitaplar ve yorumlarin ortak noktasi dogruluk olmalidir.Simdiye kadar yazilan bir kitap kisinin kendini aklamasi ve baskindan önce baskin kokmamalidir.Insanlarin özeline girmemeye cok dikkat yapmama ragmen Avci nin sevgilisinin Kral dan cok kralci olmasinida hazmedemiyorum.Yigitoglu

Yorumu oyla      67      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Belçika
premier lig
ygs 2015
Dilma Rousseff
ygs soru ve cevapları
Kayseri Erciyesspor
Çaykur Rizespor
ROMA