E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bülent Kuşoğlu

Okuyucu Yorumları , Başbakan’ın Yanlışlığı, ABD’nin Talebi ve Bir Fıkra
15 Ekim 2010 Cuma

Geçen haftaki okuyucu yorumları başlıklı yazım için “A.B” ve “Owleye”nin yorumları çok güzeldi. “A.B.”nin “Kuruluştan sonra evrime bırakılmadı” yorumuna katılıyorum. Her ikisine de teşekkür ederim. “Hasan Tahsin”in “Fevzi Paşa’nın 11 Kasım 1938’de TBMM’de ne işi vardı?” cümlesini bir az açmasını dilerdim. Değerli katkılarına teşekkür ederim.

Yigitoglu”na ilgisi için teşekkürler. “Türkiye’ye artık giydiği elbise AK Parti ile dar gelmeye başlamıştır” cümlenize katılıyorum. Ancak siz bana yeni elbiseyi AKP’nin mi yoksa başka birilerinin mi tasarladığının cevabını verebilir misiniz?

Misafirlerimizden altına endekslenme konusunda bana “yanlış” diyen yorumcumuz, rezerv paralarını değiştirmeye çalışan Saddam Irak’ını, İran’ı ve K.Kore’yi unutmasın. Diğer misafirimizin forum açma önerisi güzeldi.

Teyze”nin “Yigitoglu”na cevabı güzeldi. Diğer bir misafirimizin “Ekonomi yönetimi bir açmaz içinde” olduğu yorumuna cevabım, benimle asla çare aramazlar şeklinde olacak. Teşekkür ederim.

Edepsizleşiyoruz” başlıklı yazıma ben yazımı girinceye kadar 33 yorum yapılmış. Herkese çok teşekkür ederim. Bu yazımda edepsizleşmekten kastım sadece Türk Toplumu değil tüm insanlıktı. Yazımın son bölümünde bunu belirtiyorum. Ayrıca bu konu bize has bir sorun değil ki tüm toplumları, dünyayı ilgilendiriyor. Bu konuda eleştiri getirenler çok dikkatli okumamışlar. Ayrıca edep ve haya farkını kimse yorumlamamış, şaşırdım.

Tüm misafirlerimizin güzel yorumlarına teşekkürler. “A.B” yine güzel bir yorum yapmış. “Y” ilginç ve güzel bir yorum yapmış. “Yigitoglu”na yine bir sorum var; Haklısınız Kuran çözüm getiriyor ama Kurana sahip olan bizler neden bu çözüme uzağız? İlgisine teşekkür ederim. “Teyze” yine çizgisini muhafaza etmiş, mütevazi ve istikrarlı. “Gerçek Vatandaş” benim de edepsiz olabileceğimi ima etmiş. Haklı olabilir.  Nazik misafirime ve her yorumcuya tekrar teşekkürler.

Ankara Başkent Kalabilecek mi?” başlıklı yazıma rekor sayıda yorum yapılmış. Yorumcuları alkışlıyorum. “Sabriye”nin yorumları nefisti, teşekkürler. “Hasan Tahsin”in yorumu her zaman ki gibi güzel de bana yaptığı gündemi yakalayamama eleştirisini anlayamadım. Bu yazı Ankara’nın başkent oluşunun 87. Yıldönümünde yazıldı. Sonraki misafir teşekkürlük bir yorum yapmış. “Teyze”nin Antalya’da ikamet ettiğini klasik yorumları arasından öğrendik. “(Nokta)”ya da teşekkür ederim ama benim Ankara’lı olduğumu ihmal etmesin. “Çapanoğlu” yorumcuları yorumlamış ama ikinci “Biz cumhuriyetle yönetileceğiz” yorumu kararlı ve güzeldi. “No Name” Nokta’ya çatmış. Sonraki misafirin de karalı ve güzel bir yorumu var. Misafirlere teşekkür ediyorum. “E.B”nin soruları çok anlamlıydı. “Totem”,  “Bu halkı ilgilendiren birinci konu değil” demiş. Halkı ilgilendiren ilk konu işsizlik ve terör. Hep bu konuda mı yazayım istiyorsunuz? Sonraki misafirime bende çok teşekkür ediyorum. “Gerçek Vatandaş”ın yorumları ise anlamlı ve güzeldi. Son 8-10 yorum bir az “çetleşme” olmuş. Tekrar herkese teşekkürler.

BAŞBAKAN’IN YANLIŞLIĞI

Pazartesi TV haberlerinden Salı günkü grup konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın emekli aylıklarına ilişkin açıklama yapacağını duyunca kendi kendime, “Demek ki Tayyip Bey emeklilere en az yüzde 20 zam yapacak. Rutin bir açıklama olsaydı, açıklamayı Çalışma Bakanına yaptırırdı. Tabi seçim yılı…” diye düşündüm. Eminim bir çok kişi, özellikle emekliler de böyle düşünmüş ve umutlanmışlardır. Ertesi gün herkes büyük umutlarla Tayyip Bey’in müjdesini dinlemeye başladığında büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Zam 80-90 liraydı ve 2011’in her iki yarısını kapsıyordu. Hemen her emekli Başbakan’a kırgın veya kızgındı.

Türkiye’nin iletişimi en iyi kullanan siyasetçisi nasıl oldu da böyle bir hata yaptı, şaşırdım.

ABD’NİN FÜZE KALKANI TALEBİ

ABD’nin füze kalkanı kurma talebi birden bire ayrıntılı olarak basında yer alınca Milli Savunma deneyimlerim depreşti.

Bana göre ABD’nin talebi kabul edildi şimdi kamuoyu hazırlanmaya, konu saptırılmaya ve hedef şaşırtılmaya çalışılıyor. Konu aslında İsrail’in güvenliğidir. İran füzelerine karşı İsrail’in korunmasıdır. Türkiye, Avrupa veya başka yerlerin öne çıkarılması konuyu saptırma çabasıdır. Konu, Nato bünyesi içersinde çözülürse sonuç değişmeyecek ki… Ben İsrail ile  kavgası konusunda Hükümetin çoğu zaman samimi olduğunu asla düşünmedim.

Şimdi tüm yorumcular bu konuda meşreplerine göre siyasi yorumlar yapacak ama gerçek bana göre böyle. Eskiden gizli-saklı veya aleni ABD ve İsrail ile işbirliği yapardık şimdi yani AKP döneminde görüntüde İsrail karşıtlığı yapıyoruz. Sonuçta değişen bir durum yok. Arasıra da Mavi Marmara’da olduğu gibi iş kazaları yaşıyoruz tabi…

BİR FIKRA

Görünüşü ihtiyar amma içi kıpır kıpır yaşlı bir amca manifatura dükkanı işletiyormuş.
Bir gün içeriye  gerçekten güzel bir kız girmiş, kumaşları incelemiş  ve sormuş,
“ Amca şu kumaşın metresi ne kadar?” İhtiyar içini çekerek, “ Metresi bir öpücüktür” Kız şaşırmış ama, “10 metre alayım bari” demiş.

İhtiyar sevinçle hemen 10 metre kumaş kesmiş ve kızdan hesabı istemiş.
Kız kapıya doğru seslenmiş,
“Büyükanne hesabı öder misin ?”

Şimdi bu fıkra nereden icap etti diyeceksiniz?

Dış politika bir az bu fıkradaki gibi sürpriz sonuçlar verirde onun için anlattım.

 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 14882 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara Başkent Kalabilecek mi?
10/13/2010
Edepsizleşiyoruz!
10/11/2010
Okuyucu Yorumları, İki Empati, Üç Ziyaret ve Bir Fıkra
10/8/2010
Yeni Dönemde Siyasete Hazır Mısınız?
10/6/2010
Ekonomi Sever misiniz?
10/4/2010
Okuyucu Yorumları, Hanifi Avcı, Anadil, Anayasa ve Bir Fıkra
10/1/2010
Makul, Masum ve Mağdur Çoğunluk!
9/29/2010
KLUGE
9/27/2010
Okuyucu Yorumları, Başkanlık Sistemi ve Bir Fıkra
9/24/2010
İşaretler Ne Yönde?
9/22/2010
DP ve AKP'nin Sosyal Yapıları ve Ahlak
9/20/2010
Okuyucu Yorumları, İşin Özü ve Bir Fıkra
9/17/2010
Garip Referandum Sonucu Nasıl Yorumlanmalı?
9/14/2010
Hayırlı Olsun
9/13/2010
U2, Okuyucu Yorumları, Rererandum ve Bayram
9/9/2010
Asabinin Referandumu Olmuş
9/6/2010
Referandumda Devlet?
9/3/2010
Hep Birlikte Gerçeği Arayalım!
9/2/2010
Geliyor!
8/29/2010
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 17 Ekim 2010 Pazar 01:35

Sy.Yazar "Hükümetin İsrail ile kavgasını SAMİMİ bulmuyormuş"! Doğrudur.Bakmayın arada sırada "SOMUN PEHLİVANI" gibi kafa tutmalarına, elleri mahküm Yahudilerle DOST gecinmeye!!! 24 NİSAN geliyor,yılbaşından sonra başlarlar Yahudi Lobilerin sırtlarını sıvazlamaya! Onlar olmazsa BİZ kimlere vereceğiz çil çil Milyonlarca Franklin'leri Ermeni Sorununu Ört Bas etmek için??? YARGIYLA RESMEN Aksini İspat edecek bir Babayiğit çıkmadığına göre İsrail ile ÇAKMA Kavgaya devam, halkın gazını almak için! E.B

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 16 Ekim 2010 Cumartesi 15:33

Aklima bir fikra geldi Teyze´nin bravosundan sonra.Tavsan bir gün avcilardan,Kurt´dan Tilki´den aman eyler ve kendi kendine Dönya´nin en korkak yartigi benim bu böyle gitmez intihar edip kurtulacagim.Kosar adim Nehire kendini atmaya kalkar,tam o sirada Tavsan´dan korkan kurbagalar,kendilerini nehire atar.Tavsan kendi kendine yahu bendende korkan birileri varmis der.Capanoglu

Yorumu oyla      61      50  
teyze 16 Ekim 2010 Cumartesi 14:52

çapanoğlu:)) Bakınız yazarımızın diğer yazılarına ve kadrolu yorumculardan benim yorumlarıma.Başkanlık sisteme geçersek oyum Erdoğan'a yazdım ya:))Ayrıca burda ve başka haberlerin yorumlarına çoğu yorumuna ARTI verenlerden biri benim.Artı vermek BRAVO demektir internet dilinde.Sonra her Rizeliyi onaylayacam diye bir şey yok örnek: Yılmazların Mesut Beyi. Benim gibi siyasilere kızan biri oy kullanmıyormuş İsmet Paşa demişki:Al eline kağıt kalem en NEFRET ettiğin partiden başla sırayla yaz en alta hangi partiyi yazdınsa ona oyunu ver.Benim listede 1 no İmralı Partisi sonuncu AK Parti.Ama genel seçimlerde yıllardır oy kullanmıyorum.

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 16 Ekim 2010 Cumartesi 13:01

Ben bazen kendimi bu sitede azinlik olarak görüyorum,yapilan yorumlarin %80´i iktitdara ve hükümetin icratlarina yönelik muhalefet icerikli.Bir Teyze´miz var, daha bu zamana kadar Tayyip Basbakan´ayönelik tek bir olumlu yorumu yok.Her ne kadar Basbakan Kasimpasa da ömrünün uzn bir bölümünü gecirmis olsa dahi,Teyze ile ayni sehirdendir.Bülent Bey Ankara´li olmasina binayen, Baskentin Ankara olarak kalmaindan yana. Yokmu bu sitede,Capanoglu´nun yorumlarina bir kerede olsa bravo diyecek?

Yorumu oyla      57      52  
Misafir 16 Ekim 2010 Cumartesi 08:56

Bazi partilerin,bilhassada kendine Halk Partisi ismini tercih eden chp´nin, masallah bu ülkede kendinden baska Müslüman,kendinden baska demokrat,vatan sever görmemek diye bir takindisi var.Sn.Yazar´in güzel yazilarinin bir kisminda, istemeden yanlisin yaninda görüntü verme durumu var gibi.Israil´le bugüne kadar yapilan Ortadogu köprüleri,6 seritli Otobanlar Ak parti ile yikilmistir.Hala Basbakan´a yapilan haksiz elestiriler de bir takintidan öteye gidemez.No.Name

Yorumu oyla      57      52  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
TCMB
yunanistan
barcelona
Adana Demirspor
premier lig
haberler
Almazbek Atambayev
Maden Ocakları