E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yarsuvat'tan flaş açıklama! ‘Çok zor durumdayız!‘ 

Yarsuvat, Türk Telekom Arena'da bulunan çok amaçlı salonda gerçekleştirilen ocak ayı olağan divan kurulu toplantısında, kulübün futbol dışındaki şubeleriyle ilgili yapılan görüşmede konuştu.

15.01.2015 - 01:29
Yarsuvat tan flaş açıklama! ‘Çok zor durumdayız!‘

Yarsuvat, Türk Telekom Arena'da bulunan çok amaçlı salonda gerçekleştirilen ocak ayı olağan divan kurulu toplantısında, kulübün futbol dışındaki şubeleriyle ilgili yapılan görüşmede konuştu.

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat amatör sporlardan kulübün her sene 65 milyon açık verdiğini söyledi ve camiadan destek istedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, kulübün amatör şubelerinin giderinin 95, gelirinin ise 30 milyon lira olduğunu, bu konuda zorlandıklarını söyledi.

Galatasaray'ın futbol değil, bir spor kulübü olduğunu dile getiren Yarsuvat, "Mevzuatta amatör olarak geçen sporlar gerçekte amatör değil. Yüzme de amatör değil, basketbol da amatör değil. Bir tek kazanç kapısı da var o da futbol. O da Sportif AŞ olarak faaliyet gösteriyor. Öbür tarafta ise zengin bir kulüp var. Kulüp kendi varlıklarını, Sportif AŞ'ye para sağlamak için teminat olarak veriyor ve Sportif AŞ halka açık bir şirket olduğu için kulübe para aktaramıyor. Böyle anlaşılmayan ters bir ilişki var" diye konuştu.

Duygun Yarsuvat, Türk Telekom Arena'nın Galatasaray Kulübü için yapıldığını ancak üst hakkının henüz verilmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla bu stat her zaman elimizden alınabilir. Üst hakkı olsa ona göre birtakım değişikliklerin yapılması ve hukuki sözleşmelerle gelirin kulübe aktarılması söz konusu olabilir ama şu an için bu yok. Bunu halletmek için uğraşıyoruz. İlk uğraştığımız konu da bu stadın üst hakkını tapuda tescil etmektir. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Spor Genel Müdürlüğü ile temas halindeyiz, bunu halletmek için uğraşıyoruz."

Türkiye'de amatör olarak değerlendirilen branşların gerçekte amatör olmadığını savunan Yarsuvat, "Bütün amatör şubelerin gideri 95 milyon lira, gelirleri ise 30 milyon lira. Demek ki 65 milyon liralık bir açık var. Çok zor durumdayız esasında. Sadece biz değil, bütün kulüpler zor durumda" ifadelerini kullandı.

Yarsuvat, amatör şubelerde de profesyonel sporcuların bulunduğunu dile getirerek, "Kulübümüzde 47 Türk, 23 de yabancı toplam 70 profesyonel sporcu var. Ücret alan amatör şube ve altyapı sporcularının 165 Türk, 14 yabancı toplam 179 kişi. Ücret almayan amatör şube ve altyapı sporcuları 811 kişi. Amatör şubelerde toplam bin 60 sporcumuz var. Amatör şubelerden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunu yürütmeye çalışacağız ve yürüteceğiz. Vazgeçmek zaten bizim kitabımızda yazan bir husus değil" değerlendirmesinde bulundu.

SPONSORLUK DAVETİ

Yarsuvat, kulüp üyeleri ve Galatasaraylıları, amatör branşlardaki sporculara sponsor olmaya davet etti.

Basketbolun futboldan sonra toplumun beğenisini kazanan bir spor dalı olduğunu anlatan Yarsuvat, şöyle konuştu:

"Basketbol, seyircisine keyif veren bir spor dalı. Bundan da vazgeçemiyoruz.  Burada da büyük bir rekabet var. Basketbol takımımız, Avrupa Ligi'nde son 16'ya girdi ve 7 kişi ile geçen senenin şampiyon takımını yendi. Şimdi biz bu takımı desteklemeyecek miyiz? Galatasaray Basketbol Takımı'nı kapatacak mıyız? Hayır. Kapatırsak, Osmanlı'nın son dönemdeki maarif nazırının 'okullar olmasaydı maarif nazırı olmak çok güzel bir şeydi' dediği gibi 'bu spor dalları olmasaydı biz kulübü daha rahat yönetirdik' gibi bir düşünceye asla sahip olamayız. Galatasaray'ın ilkelerinde böyle bir düşünce yok."

Yarsuvat, amatör sporların kulübe maliyetinin yüksek olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu bizim işimizdir, bunu yapacağız. Bunu nasıl yapacağız? İçimizde Galatasaraylılar var, Galatasaray'ı sevenler, başarısıyla övünenler var. Bazı arkadaşlar da oyuncu seviyesinde sponsor olsunlar. Kendi kişisel ilişkilerimizi kullanıyoruz, sponsor arıyoruz. Grup halinde arıyoruz, teker teker arayalım. Mesela bir basketbolcuyu, bir voleybolcuyu bir kişi destekleyebilir. Bunları bekliyorum. Eğer amatör sporların devam etmesini istiyorsak. Sizlerden, Galatasaray üyelerinden, Galatasaray'ı sevenlerden dayanışma bekliyoruz. Bunu dayanışmayla halledebiliriz." AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyaka, Neptunas'ı evinde gömdü!
Rakibi karşısında üstün oyununu sürdüren Pınar Karşıyaka, son 3 dakikasına ...
Beşiktaş dünya sıralamasında rakiplerini solladı!
Beşiktaş, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) ...
Volkan'dan Aziz Yıldırım'a: Bir emrin var mı baba?
Babası gibi sevdiği başkana “Bir emrin var mı?” diyen Volkan'a Yıldırım ...
 
Erkan Zengin'nin Menajeri: Neler olduğunu ben de bilmiyorum!
Fenerbahçe ve Trabzonspor'u kadrosuna katmak istediği Eskişehirsporlu ...
Borussia Dortmund başvurusuyla şaşkınlık yarattı!
Borussia Dortmund, Almanya Bundesliga'da kötü günler geçirirken; yaptığı ...
Veli Kavlak: Sneijder'le yaşadığım aptalcaydı!
Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak, Galatasaray maçında Sneijder ile yaşadıklarına açıklık getirdi
 
İşte Galatasaray'ın devre arası kamp kadrosu
2014 -2015 sezonunun ikinci yarı çalışmaları için bugün toplanan Galatasaray'da, ...
Manuel Pellegrini, 'Messi'yi alacak güce sahibiz'
Manchester City Teknik Direktörü Pellegrini, "Transfer dönemlerinde adımızın ...
Williams, 52 sayıyla kariyer rekorunu kırdı!
NBA'de Minnesota Timberwolveslu Maurice Williams, takımının Indiana Pacers'ı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
ygs
sanayi
Kobani
Murat Yıldırım
A Milli Takım
poyraz karayel
Abdullah Ercan
Ahmet Kaya