E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

WSJ, "SDG'nin dağılması endişesi var" 

ABD’nin Suriye’nin doğusunda IŞİD’e karşı desteklediği, büyük çoğunluğu YPG üyelerinden oluşan Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) yüzlerce kişinin, Türkiye’nin harekâtına karşı Afrin’e gittiği öne sürüldü.

7.02.2018 - 13:28
WSJ,  SDG nin dağılması endişesi var

 
Wall Street Journal gazetesi Amerikan yönetimi yetkililerine dayandırdığı haberinde, “Amerikalı yetkililer yüzlercesinin ayrıldığını söylüyor ve daha fazlasının gitmesinden korkuyorlar” ifadelerini kullandı.

‘SDG’NİN DAĞILMASI ENDİŞESİ VAR’

Wall Street Journal ABD’nin, Afrin nedeniyle SDG’nin dikkatinin IŞİD’den uzaklaşmasından endişe ettiği belirtilip şu iddiayı ortaya attı: “Şimdi SDG’nin bazı üyeleri ayrılmaya başlamışken, yetkililer bu grubun dağılmanın eşiğinde olmasından endişe ediyor. Bu kişilerin gidişi Amerikan ordusu açısından, IŞİD’le savaşta desteklediği ve silahlandırdığı savaşçıların, bir müttefik ve NATO üyesi olan Türkiye’ye karşı mücadele etmeye hazırlanması anlamına da geliyor.”

Gazete, “Şu an için IŞİD’le mücadeleyi terk eden ABD destekli savaşçıların sayısı kısmen düşük ama askeri yetkililer daha büyük birliklerin SDG’yi terk etmesiyle bu sayının artmasından endişe ediyor” ifadelerini kullandı.

‘YÜZLERCE SÜRYANİ VE KÜRT GİTTİ’

Haberde, SDG çatısı altında IŞİD’le mücadele etmiş Süryani Askeri Konseyi’nin hafta sonunda Twitter’dan açıkladığı ‘Afrin’e takviye gönderme’ kararına dikkat çekildi; SDG’nin çok sayıda Kürt üyesinin de bu yönde karar aldığı belirtildi. Gazete, “Amerikalı yetkililer, Suriye’nin doğusundan toplamda yüzlerce Kürt ve Süryani savaşçının, Türkiye’nin sınır bölgesini Kürtlerden alma çabasına karşı çıkmak amacıyla buraya gittiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE SDG’Yİ SAVAŞA ÇEKİYOR’ İDDİASI

Washington merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü’nden Suriye uzmanı Jennifer Cafarella ise gazeteye demecinde şu yorumu yaptı: “Türkler SDG’yi, istikrarlaştırma görevini yerine getirmesini ve IŞİD karşıtı operasyonlara odaklanmasını engelleyecek şekilde bir bölgesel savaşa çekiyor.”

Cafarella, SDG’nin IŞİD sonrası dönemde birarada tutulmasının zor olduğunu belirterek, “Bu durum kaçınılmazdı. ABD, Suriye’deki diğer savaşların kendisinin dahil olmak istediği savaştan ayrı tutulabileceği umuduyla, sahada tek bir meseleye odaklanan, safça bir strateji izliyordu” yorumunu yaptı.

KOALİSYON YALANLADI

Wall Street Journal’ın görüştüğü IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Sözcüsü Albay Ryan Dillon ise “SDG’nin dağıldığına dair bir şey görmedim veya duymadım” demekle yetindi.

(Gazete Duvar)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
Gençlerbirliği
ÖSYM
dolar
Almanya
İsveç
Dilma Rousseff
ygs 2015
bugün