E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Türkiye Tarihinde Bir İlk 

Dış siyasette aktif bir politika sergileyen Türkiye, tüm büyükelçilerini Türk dış politikasını masaya yatırmak ve geleceğini tartışmak üzere Ankara'da topladı

16.07.2008 - 23:41
Türkiye Tarihinde Bir İlk

İlk kez düzenlen 'beyin fırtınası'na yurt dışında görevli büyükelçiler, daimi temsilciler ve merkezde görevli 150'den fazla büyükelçi katlıyor. 4 gün sürecek "Türk Dış Politikası, Yönelimler ve Öncelikler" başlıklı konferansın geleneksel hale getirilmesi planlanıyor. Dışişleri Bakanı Ali Babacan açılış konuşmasında Türkiye'nin son dönemde yürüttüğü çok boyutlu aktif politikaya dikkat çekti. Babacan, diplomasinin temel görevlerinden birinin Türkiye'yi gelecekte uluslararası alanda meydana gelmesi muhtemel gelişmelere karşı bilinçli kılmak ve hazırlamak olduğunu ifade ederek konferansın bu amaç doğrultusunda gerçekleştiğine işaret etti. Babacan konferansın amacının "serbest tartışma ortamında görüş alışverişinde bulunmak ve çeşitli konularda merkez ile dış teşkilatlar arasında eş güdümü daha etkili ve verimli kılmak" olduğunu kaydetti.

Konferans büyükelçilerin Bakan Babacan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Babacan Anıtkabir özel defterine ulu önder Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış' yaklaşımının Türk dış politikasının temelini oluşturduğunu yazdı. Ali Babacan, Türkiye'nin gerek bölgesinde gerekse uluslararası alanda barış ve istikrarın hâkim olması için yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı. Bakan Babacan Bilkent Oteli'ndeki açılış konuşmasında ise Türkiye'nin AB tam üyeliğine verdiği önemi tekrarladı. AB'ye tam üyelik hedefinin devlet politikası olduğunu vurgulayan Babacan, "Bu süreçte Türkiye üzerine düşeni yapacak ve reformlarını sürdürecektir. Hükümetimizin bu konudaki kararlılığında en ufak bir değişiklik yoktur." dedi. Başmüzakereci Babacan, AB'den ahde vefa beklediklerini belirtirken Türkiye'ye karşı ayrımcılık yapılmaması ve AB üyesi ülkelerden gelen mesajların tutarlı ve teşvik edici nitelikte olması istedi.

TÜRKİYE ARTIK ÇÖZÜM MERKEZİ

Dışişleri Bakanı Babacan Türkiye'nin çevresindeki gelişmeleri izlemek ve tepki vermekle yetinmediğini sorunların çözümüne yönelik somut yapıcı adımlar attığına dikkat çekti. Babacan şöyle konuştu: "İzlediği etkin politikalar sayesinde Türkiye son yıllarda bölgede uyuşmazlığın çözümüne yönelik diplomatik faaliyetler bakımından bir merkez olmaya başlamıştır." Bakan Babacan bu çalışmalara Lübnan'daki siyasi krizin aşılması Filistin-İsrail görüşmeleri, Pakistan-Afganistan diyaloğunun geliştirilmesi ve Suriye ile İsrail arasında aracılı görüşmelerin başlamasını örnek gösterdi.

Bakan Babacan Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçildiği takdirde izlenecek hareket tarzını da şöyle sıraladı: BM reform sürecine destek verilecek, yoksulluğun azaltılması yönünde çalışılacak, uluslararası siyasi krizleri çıkmadan önlemeye çalışılacak, bunun mümkün olamadığı durumlarda uyuşmazlıkların güce başvurmaksızın barışçı yollardan çözümü için canla başla mücadele edilecek. Irkçılık ve ayrımcılığın önlenerek farklı din ve toplumlar arasında diyalog teşvik edilecek.

DIŞİŞLERİ ARI GİBİ ÇALIŞIYOR

İsrail-Suriye arasında dolaylı barış görüşmelerini başlatarak dünyanın dikkatini çeken Türkiye, çok boyutlu dış politikasını geliştirmenin yollarını arıyor. Günümüzde uluslararası ilişkilerin seyrettiği dinamik şartlarda Ankara, statik ve tek parametreli bir politika yürütmeyi mümkün görmüyor. Türk dış politikası için çok boyutlu ve çok kulvarlı bir yapının en uygun seçenek olduğu belirtiliyor. Diplomatik kaynaklar Türkiye'nin ilgi alanına giren dosyaların ve dolayısıyla çalışmaların her geçen gün arttığını vurguluyor. Bakanlık daha önce buna benzer bölgesel toplantılar yapıyordu. Ancak dün başlayan konferans ilk kez gerçekleşiyor. Dünyanın önde gelen küresel aktörleri ABD ve Rusya benzer toplantıları yıllık düzenli olarak yapıyor

zaman

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Pehlivan47 9 Temmuz 2008 Çarşamba 

Bu karmaşada Şener'in kuracağı parti AKP vekilerinin en az 1/3 ünü götürür ve partiyi sırtından hançereyip böler.. Bence AKP'ye kapatılmasından çok daha fazla zarar ve hasar verecek bu hareketi beklemekte olanlar karikatürize edilse daha gerçekçi olurdu.. Böl, parçala yok et öz deyişi bu harekete cuk oturur.

Yorumu oyla      18      10  
9 Temmuz 2008 Çarşamba 

BENCE YILMAZ ÖZDİL'İN YAZILARINI OKUSUN VE KARİKATÜRÜNÜ YAPSIN!..YARATICILIĞI EŞİ AKP Lİ VEKİL OLDUKTAN SONRA DİBİ BULDU..

Yorumu oyla      18      10  
handan 9 Temmuz 2008 Çarşamba 

recebin tavukları firarda

Yorumu oyla      18      10  
Seyfettin Taş 9 Temmuz 2008 Çarşamba 

Salih Memecan eşit AKP yağdanlığı,niye mi eşi AKP den vekil.Helal olsun adama yediği çanağa tükürmüyor!

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
CHP Geri Adım Atmıyor
Ergenekon iddianamesindeki ağır suçlamalar, CHP'yi zor durumda bıraktı. ...
Saadet'ten İlginç İktidar Vaadi:
Saadet Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mücahit ...
Ayna: Bu Anayasa İle Olmaz
DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, ''Bu ülke, bu anayasa ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
şampiyonlar Ligi
TÜİK
Serdar Ortaç
Kırgızistan
işte benim stilim
Fatih Erbakan
Barack Obama
Çanakkale Savaşı
kamalak