Telefon firmalarının, şarj aletlerinin tek tip hale gelmesi konusunda anlaşmaya vardıkları belirtildi. Tüm telefonlar, yakın zaman içinde standart bir şarj aleti ile şarj edilecek.
Avrupa Komisyonu tarafından ilk olarak 2009 yılında ortaya atılan fikir, 14 ayrı telefon üreten firma tarafından da destek gördü. Apple, Samsung, Nokia ve Blackberry üreticisi RIM'in de dahil olduğu firmalar, ortak şarj aleti üretecek. Böylece telefon kullanıcıları, telefonlarını şarj etme sıkıntısı yaşamayacak.
Ortak şarj aletlerinin önümüzdeki aylarda, 2011'in ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Standart şarjlar için USB girişli bir sistem düşünülüyor. Böylece kullanıcılar telefonların bilgisayar aracılığıyla da şarj edebilecek.
AB Komisyonu, sistemin tamamlanarak telefon firmalarına gönderildiğini ve üretimin önümüzdeki aylarda beklendiğini açıkladı. Komisyon, tüm Avrupalıların standart bir alet kullanılmasına destek verdiğini dile getirdi.
HABER TÜRK
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...