Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, tıp fakültesi hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı`na bağlı 3. basamak sağlık hizmeti veren kuruluşlarla bilgi paylaşımı ve eğitim toplantısında buluştu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı`nın ev sahipliği yaptığı toplantıda, İl Müdürlüğü uzmanları tarafından, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT), Medula Sisteminin kullanımı, fatura incelemeleri ve kesintiler ile ilgili eğitim verildi.
Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sağlık hizmeti sunucularına (SHS) yönelik ilk eğitim toplantısını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 75. Yıl Konferans Salonu'nda yaptı. İl Müdürlüğü ile üniversite hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı 3. Basamak sağlık kuruluşları arasında bilgi paylaşımı ve eğitim toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantının açılışını Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Pekten ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz yaptı. Toplantıda, İl Müdürlüğü uzmanları tarafından Sağlık Uygulama Tebliği (SUT), Medula Sisteminin kullanımı, fatura incelemeleri ve kesintiler ile ilgili eğitim verildi.
SUT VE FATURA KESİNTİLERİ MASAYA YATIRILDI
Bilgi Paylaşımı ve Eğitim Toplantısında Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) uygulamaları ve son değişiklikler konularında, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Danışmanlarından Dr. Müge Kılıç ve İl Müdürlüğü hekimlerinden Op. Dr. Mete Yılmaz katılımcıları bilgilendirdi.
Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Danışmanlarından Dr. Önder Güngör ise Medula Sisteminin kullanımı ve fatura inceleme ile faturada kesinti nedenleri konularında katılımcıları bilgilendirdi. İncelemeler esnasında karşılaştıkları fatura örneklerini bir sunumla katılımcılara anlatan Dr. Güngör, kesinti nedenlerini sınıflandırarak fatura hazırlanırken dikkat edilmesi gereken önemli hususlara vurgu yaptı.
FATURA DÜZENLEYEN KURUMA TEŞEKKÜR ETTİ AMA ÖDENMEDİĞİNİ SÖYLEDİ
Dr. Önder Güngör üniversitelerin fatura düzenlerken çok titiz davrandıklarına vurgu yaparken, bir üniversite hastanesinin faturasını örnek olarak katılımcıların dikkatine sundu. Faturayı düzenleyen üniversiteye teşekkür eden Güngör, şöyle devam etti: “Fatura çok güzel düzenlenmiş, hasta için yapılan tüm tetkik ve diğer tıbbi uygulamalar en ince detayına kadar belirtilmiş. Bunu gerçekten de örnek bir fatura olarak sizlere sunuyorum. Ancak biz SGK olarak yine de bu faturayı düzenleyen üniversitemizin hastanesine ödeme yapmamışız. Bende üzerinde çok dikkatli incelememe rağmen neden ödeme yapmadığımızı ilk bakışta anlayamamıştım. Sonra bir de baktık ki, faturada hastanın hastalık tanısı ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Daha sonra hastane yetkilileri ile yapılan görüşmemizde söz konusu eksiklik giderilerek ödemesi yapılmıştır.”
PEKTEN: ÇOK GENİŞ BİR YELPAZEDE ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ
İl Müdürü Ali Pekten katılımcılara Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün yapısı ve işleyişi ile ilgili bilgiler aktardı. Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak dört adet Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü ile hizmet verdiklerini belirten Pekten, Müdürlük olarak 31 ilin sağlık ve sosyal güvenlik merkezleri koordinatörlüğünü de yürüttüklerini dile getirdi. Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak hazırlanan ve hayata geçirilen "Bilgi Paylaşımı ve Eğitimi Toplantısı"na ev sahipliği yaptığı için Fakülte Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz ve Hastane Müdürü Fatih Akdeniz'e teşekkür etti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...