CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın'ın seçimlere hazır oldukları yönündeki açıklamasının, Türkiye'ye bir erken seçim çağrısı olmadığını söyledi.
Okay, YSK Başkanı Aydın'ın açıklamasını değerlendirirken, Anayasada gerektiğinde erken seçime gidilebileceğine ilişkin hükümler bulunduğunu, seçim takviminin koşullar oluştuğunda öne çekilebileceğini ifade etti.
İRADE MECLİS'İN
Erken seçim konusunda iradenin Meclise ait olduğunu anlatan Okay, bu anlamda YSK Başkanı Aydın'ın ''seçimlere için hazırlıklarımız tamam demesinin çok anlamı bir şey olmadığını'' söyledi.
Okay, ''YSK, 'Biz, görevimizin, sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeye hazırız' diye açıklamada bulunmuş. Yoksa YSK Başkanı'nın bu açıklaması Türkiye'ye bir erken seçim çağrısı değildir'' dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...