E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Rica ediyorum beni mahkemeye verin! 

CHP lideri Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde Parti Meclisi'nin 6 Kasım'da yayınladığı bildiriye ilişkin tartışmalara cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Beni neden mahkemeye vermiyorlar? Çünkü korkuyorlar. Rica ediyorum beni mahkemeye verin" dedi.

11.11.2016 - 22:36
Rica ediyorum beni mahkemeye verin!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör örgütletine yardım ve yataklık yapan parti, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Verin mahkemeye, diye rica ediyorum. Verin mahkemeye ki bütün delilleri ortaya koyalım. Korkuyorlar; çünkü suçlu olduklarını biliyorlar. Her şeyde mahkemeye veriyorlar. Bu konuya gelince hiçbir şey yapmıyorlar" dedi. 

CHP Parti Meclisi (PM), bugün Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nde toplantı öncesi konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerine Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda yaralanarak, tedavi gördüğü hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'e rahmet dileyerek başladı. Safitürk'ün başarılı ve iyi bir yönetici olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Terör eğer bir ilçe yöneticisini dahi hedef alıyorsa o noktaya taşınmışsa bunun üzerinde hepimizin durması gerekir. Şehit olan kaymakam arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onları çok zor koşullarda, terörün yoğun olduğu yerlerde görev yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyorlar. Terörün bu boyutlara sıçramış olması sadece bizde değil iktidarda da kaygı yaratmalıdır diye düşünüyorum" diye konuştu. 

Partisinin 6 Kasım'daki olağanüstü toplantısının ardından yayımlanan PM bildirisine yönelik hükümetin eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Parti Meclisi bildirimizin arkasından özellikle iktidar kaynakları yoğun bir eleştiri aldık. Gerçi bu eleştiriden memnunum. Böylece Mısır'daki sağır sultan da bizim niye toplandığımızı, hangi gerekçeyle bu bildiriyi hazırladığımızı merak edip, bakma imkanına kavuştu. Kendilerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

CHP'nin PM bildirisinde yer alan 4 ana başlığı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Biz medya üzerindeki baskılardan rahatsızız. Medya üzerinde baskı yoktur, diyen bir Allah'ın kulu yok. Bu eleştiriye yanıt vermek bile beni rahatsız ediyor. Gönül isterdi ki iktidar olanlar bile medya üzerinde güvenlik güçlerinin baskılarını bir nebze engellemiş olsun. Gazeteci eline silah aldıysa dağa çıktıysa birisini vurduysa tamam, yargılayın. Terör, diye tutun, içeri atın. Elinde sadece kalemi var bunun. Yazı yazıyor. Gazeteci özgürce yazabilmelidir. Televizyonları, gazeteleri niye kapatıyorsunuz? Mahkeme kararı yok. Yürütmenin aldığı yetkiyle televizyonları, gazeteleri kapatıyorum, diyorsunuz. Yürütmenin böyle bir yetkisinin olmaması lazım. İktidarın bu yöndeki baskılarının Türkiye'ye ciddi zararlar verdiğini artık onların görmeleri lazım. Biz hiçbir gazetecinin hapse atılmasını istemiyoruz" dedi. 

Şu anda 142 gazetecinin hapiste olduğunu dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Cumhuriyet tarihimizin en büyük rakamıdır. Darbe dönemlerinin en büyük rakamıdır. Gazetecilerin tutuklanması, hapse atılması demokrasi ayıbıdır. Bir darbeden Türkiye'yi kurtardık. Bir karşı darbeyle karşılaştık. Gazetecilerin haklarını, hukukunu, adaletini kim savunacak? CHP dışında savunacak kurum kalmadı. Koro halinde bize saldırmalarının tek nedeni bu. Türkiye, tek sesli olsun. Hiç kimse bu hükümete itiraz etmesin, aksine söz söylemesin. Adaleti niye savunmayalım?" 

Adil yargılama istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Devletin temeli adalettir. Adaletle yargılayın. Adaletten uzaklaşırsanız sizin darbecilerden bir farkınız kalmaz. Adalet mülkün temelidir. Bunu savunuyoruz. Onlar itiraz ediyor, 'Neden bunu söylüyorsunuz? diye. Adaletsizliğe alkış tutmamızı mı istiyorlar? Böyle bir anlayışı nasıl bizden bekleyebilirler? Biz hiçbir zaman çıkıp 'Biz mahkeme kararlarını tanımıyoruz' demedik. Onlar dediler. Biz hiçbir zaman 'Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına uymuyorum, saygı da duymuyorum' demedik. Onlar söyledi. Çünkü onlar adaleti savunmuyor, biz savunuyoruz. Aramızda siyahla beyaz kadar fark var" açıklamasında bulundu. 

Milletvekilleri hakkındaki hüküm kesinleşmeden vekillerin tutuklanmasının anayasaya aykırı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Adalet herkes içindir. Ergenekon, Balyoz davalarında bir sürü milletvekili hapisteydi. Temsil hakları ellerinden alınmıştı. Milli irade hapse mahkum edilmişti. Anayasa Mahkemesi dedi ki 'Temsil haklarını elinden alamazsınız, bunları serbest bırakın'. Biz bugün Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı hatırlatıyoruz onlara" ifadelerini kullandı. 

AKP'nin, terör örgütlerini Türkiye'nin başına bela ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan parti, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. El Nusra'dan IŞİD'e kadar Ortadoğu'daki terör örgütlerine, Türkiye'deki terör örgütlerine PKK, FETÖ hepsine yardım ve yataklık yapan ve bu terör örgütlerini Türkiye'nin başına bela eden parti AKP'nin yöneticileridir. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Niye beni mahkemeye vermiyorlar? Verin mahkemeye, diye rica ediyorum. Verin mahkemeye ki bütün delilleri ortaya koyalım. Korkuyorlar. Çünkü suçlu olduklarını biliyorlar. Suçlu olduklarını bildikleri için üzerimize bu kadar büyük baskılarla geliyorlar. Her şeyde mahkemeye veriyorlar, bu konuya gelince hiçbir şey yapmıyorlar" diye konuştu. 

Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Terör nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her türüne karşıyız. Terörün hiçbir zaman haklı gerekçesi olamaz. İktidar olanların da iktidar gücünü kullanıp, rejimi değiştirmeye hakları yoktur. Onlar da hukuk içinde devleti yönetmek zorundadır. Adaletten saptıkları zaman devlette bu tür derin kavgalar, gerginlikler ortaya çıkıyor. Daha tehlikeli olanı 14 yıldır ülkeyi yönetenlerin bugün söyledikleri sözdür. Türkiye bir bölünme noktasına gelmiştir. Türkiye'yi bölünme noktasına getiren siyasal iktidar ve bunu seslendiren bir Başbakan nasıl olur?" açıklamasında bulundu. 

Habur'da PKK'nın ayağına hakimleri siz götürdünüz. PKK şehirleri bombayla doldururken Valilere "operasyon yapmayın" talimatını siz verdiniz!

”PKK terör örgütü değildir” diyen, şehitlerimiz için “Kelle” diyen siz değil misiniz? Sizin de PKK'nın da ortak noktası bize saldırmanız.

Başbakan’a soruyorum; “Türkiye’nin bölünme riski var” diyorsunuz. Bu ülkeyi 14 yıldır kim yönetiyor? Türkiye’yi bu noktaya kim getirdi?

Geçen 14 yıl sonunda siz Türkiye’yi bölmekten söz ediyorsunuz; biz birlikten, beraberlikten ve Türkiye'yi bütünleştirmekten söz ediyoruz.

Cumhuriyet

ETİKETLER:
CHP , AKP , Kılıçdaroğlu , Ergenekon , Balyoz , terör
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lukaşenko: "Türkiye ile çalışmalarımızı geliştireceğiz"
Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, "Türkiye, bizim için iyi bir ortaktır. ...
Gürün'e 'panolu' tepki!
Bazı alanlarının Fethiye Büyükşehir Belediyesine devredilmesini eleştiren ...
MHP İl Başkanları toplandı!
MHP Genel Merkezi'nde Bahçeli'nin başkanlığında yapılan il başkanları ...
 
Yıldırım'dan Trump'a tebrik telefonu!
Başbakan Yıldırım, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ı telefonla arayarak, tebrik etti.
Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama: 'Verin beni mahkemeye bütün delilleri ortaya koyalım'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin başına bela eden parti ...
Aktay'dan Kılıçdaroğlu'na sert ifadeler!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, CHP Parti Meclisi bildirisine ...
 
"Türkiye'ye ihtiyacımız var!"
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, AB’nin Türkiye’nin üyelik ...
MHP'li vekilin odasında kamera iddiası!
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın ...
Meclis karıştı!
Meclis Genel Kurul'unda CHP'li Engin Altay'ın "Bakan olmuşsun ama adam ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
NBA
Tehdit
Afganistan
Endonezya
İslam
Maden Ocakları
Ersun Yanal
Faruk Bal