E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Müslüman Alimler Birliği'nden Suriye Çağrısı: Kıtlıkla Yüzyüze Gelmiş Suriye Halkını Kurtarmak İçin Müslümanlar Harekete Geçsin!

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Müslümanları, zor hayat şartları altında yaşayan ve kıtlıkla yüz yüze gelmiş Suriye halkının kurtarılması için harekete geçmeye çağırdı.

23.10.2013 - 11:40
Müslüman Alimler Birliği nden Suriye Çağrısı:

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Müslümanları, Arapları ve tüm vicdan sahiplerini, zor hayat şartları altında yaşayan ve kıtlıkla yüz yüze gelmiş Suriye halkının kurtarılması için harekete geçmeye çağırdı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Suriye yönetiminin, başta Şam banliyölerinden Doğu Guta olmak üzere, şehir ve kırsal kesimlerde, onbinlerce kadın, çocuk, yaşlı ve hastayı kuşatma altında tuttuğu, BM'den yapılan çağrıların da dikkate alınmadığı vurgulandı.

İslam aleminin, bayram münasebetiyle sevinirken, Suriyerlilerin açlık ve hastalıklarla yüz yüze kaldığı belirtilen açıklamada, bazı Suriyelilerin içinde bulunduğu zor şartlardan ötürü çöplerden atık toplamaya başladığı, kedi ve köpek eti yeme aşamasına gelindiği ifade edildi.

Suriyelilerin yanında olduğunu belirten Müslüman Alimler Birliği, Müslümanları, Arapları ve tüm vicdan sahiplerini, muhasara altındaki Suriyeli sivillerin hayatlarını kurtarmak için ellerinden geleni yapmaya çağırdı.

Açıklamada ayrıca, gelir seviyesi yüksek olan Müslümanların, bomba ve silahların ucundaki ölümden kurtulan ancak açlıkla yüzyüze gelen Suriyeliler karşısında sorumluluklarını gerektiği gibi yerine getirmedikleri de ifade edildi.

Müslüman Arap dünyasının liderlerine büyük bir sorumluluk düştüğü kaydedilen açıklamada, liderlerin Suriye halkını ne suç addedilen silahlardan, ne açlıktan, ne de yokluktan korumadığı belirtildi. Birlik açıklamada, Müslüman liderlere "Suriye halkını silah ile gelecek ölümden koruyamıyorsanız, bari açlık ve hastalıktan dolayı ölmekten koruyun" çağrısında bulundu.

aa

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
FRONTAL 23 Ekim 2013 Çarşamba 13:01

Dünyada neden fakir insan aç insan çok? Zenginleri, hiç yokluk açlık bilmiyenleri doyuramadığımız için. Ne demiş efendimiz; " komşusu açken tok yatan, bizden değildir" Allah yar ve yardımcıları olsun.

Yorumu oyla      19      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'den O İddia İçin Açıklama Geldi!
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Fransız Le Monde gazetesinin ...
Berlusconi daha az nafaka ödeyecek
İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi'nin, ekonomik krizi gerekçe göstererek ...
Komşunun Faşistine Bir Darbe Daha
Yunanistan’da kabule dilen yeni yasaya göre, terörist eylemlerle bağlantısı ...
 
Putin, Müslümanlara Sahip Çıktı!
Rusya'da yaşanan etnik gerilim ve bombalı saldırı sonrası, Devlet Başkanı ...
Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubu Anlaştı:
Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubu, "Suriye'de geçici bir hükümet oluşturulduğunda, ...
Brunei Sultanı Şeriatı Getiriyor!
Brunei Sultanı, ülkede 6 ay içinde yeni bir şeriat yasasının yürürlüğe ...
 
İran "Amerika'ya ölüm"ü tartışıyor
İran İslam Devrimi'nin simge sloganı olan "Amerika'ya ölüm" ülkede yeniden ...
Skandalda Yeni Perde!
ABD Ulusal Güvenlik Ajansı "NSA"in Fransa'da milyonlarca telefon görüşmesini ...
İsrail Eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman:
Türk liderlerinin İsrail'le ilişkileri geliştirme peşinde olmadığını iddia ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
Güney Kore
ölüm haberi
uzaktan çalışma
zonguldak maden
serdar ortaç twitter
bugün
Eskişehirspor
istanbul 10