E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fatih Erbakan: Vatandaşı kandırıyorlar 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye’de yaşam maliyetinin hızla arttığını belirterek emekli maaşları ile temel gıda fiyatları arasındaki uçuruma dikkat çekti.

15.02.2026 - 13:50
Fatih Erbakan: Vatandaşı kandırıyorlar

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Bozüyük 3. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede partililere hitap eden Erbakan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erbakan, emekli maaşları ile temel ihtiyaç maliyetleri arasındaki farkın giderek büyüdüğünü belirterek hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

'BU İNSANLAR NASIL YAŞAYACAK'
Erbakan açıklamasında şunları söyledi:

“Bakın açlık sınırı 31 bin 224 lira olmuş. Yoksulluk sınırı 101 bin 706 lira. Bugün Bozüyük’te esnaf ziyareti yaptık. Ramazan geliyor, hurmanın kilosu bin lira. Medine hurması, kaliteli bir hurmadan bahsediyorum tabii. Bu millet her şeyin en güzeline layık. Neden bu mübarek ramazan ayında bir Medine hurması Sayın Cumhurbaşkanının da tavsiye ettiği gibi alıp yiyemesin? 'Bir kiloda kaç tane hurma var' dedim, 25 tane. Hurmanın tanesi 40 lira. Yine esnaf ziyaretinde fındığın kilosu 1600 lira, Siirt fıstığının kilosu 1400 lira, Antep fıstığının kilosu 1850 lira. Emekli maaşının 20 bin lira olduğu bir ülkede kuruyemiş fiyatından ve hurma fiyatından bahsediyoruz. Pastırmanın kilosu 2 bin liraya dayanmış. 20 bin lira emekli maaşı 28 bin lira asgari ücret veriyorsunuz, ev kiraları en ucuz yerde 25 bin liraya çıkmış. Hadi diyelim evin kirası olmasa bile işte fındık fıstık, pastırma fiyatını, hurma fiyatını söyledim. Şu mübarek Ramazan ayında bu insanlar nasıl yaşayacak?”

'TÜRKİYE'DE HALKIN YÜZDE 80'İ YOKSUL'
Ekonomik göstergelerin toplumun büyük kesimini zorladığını ifade eden Erbakan, “Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 40 bin lirayı aşmış. Yani tek başına bekar bir insanın temel ihtiyaçlarını aylık olarak karşılayabilmesi için 40 bin lira gerekiyor. Son bir yıllık dönemde açlık sınırı 9 bin lira yükselmiş, yoksulluk sınırı ise 30 bin lira yükselmiş. Bu hesaba göre, açlık sınırının 30 bin lira, yoksulluk sınırının 101 bin lira hesabına göre Türkiye halkın yüzde 80’ni yoksul, yüzde 45’i aç. Matematik olarak böyle” diye konuştu.

'UYDURMA BAHANE İLE VATANDAŞI KANDIRMAYA KALKIYOR'
Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Erbakan şu ifadeleri kullandı:

“İşte enflasyonu görüyoruz. Hala daha yüzde 40’ın altına gıda enflasyonunu indiremiyorlar. Kaç sene oldu Mehmet Şimşek geleli? Şimdi de bahane olarak, vatandaş altın alıyormuş da ramazan geliyormuş da bir sürü uydurma bahane ile vatandaşı kandırmaya kalkıyor.

Türkiye İsraf Vakfı 2021 yılında kamuda yıllık 1 trilyonluk liralık israf olduğunu tespit ediyor. 2021’de 1 trilyonsa enflasyon ile hesap ederseniz bugün en az 2 trilyon israf var. İşte bu israfı önleyeceğiz. İmtiyazlı holdingelere kaynak aktarılmasının önlenmesi 1 trilyon vergi muafiyetlerinden dolayı onlara kaynak aktarıyorlar, onlardan vergi almıyorlar. Böyle haksızlık olmaz, bunu önleyeceğiz. 250 milyar lira da kamu-özel işbirliği projelerinden, ki garantör bu köprülerden, otoyollardan, havaalanlarından dolayı bu 5 tane, 8 tane holdinge ayda 250 milyar lira da ödeme yapıyor. Bunun en az 3’te 2’si fazladan normal maliyetin üzerinde, katbekat üzerinde. Dolayısıyla 1,25 trilyon lirayı da buradan kurtaracağız.”

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dr. Aytun Çıray'dan dikkat çeken paylaşım: CHP'nin kaderi SHP'ye benzemesin
Aytun Çıray, X hesabından yaptığı paylaşımda CHP'nin tarihsel misyonuna ...
TBMM'de yoğun mesai sürüyor
TBMM Genel Kurulu, yeni haftada yoğun bir gündemle başlıyor. Milli Parklar ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE ve Etiyopya'yı ziyaret edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16-17 Şubat tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri ...
 
Bahçeli'den Terörsüz Türkiye mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "terörsüz Türkiye" süreciyle ilgili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE ve Etiyopya ziyareti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16-17 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri ...
MHP'li Semih Yalçın: Terörsüz Türkiye istikrar demektir
MHP'li Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde ...
 
Fatih Erbakan'dan Mehmet Şimşek çıkışı: Efsane çöktü
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Ekonomi yönetiminin ...
DEM Parti'den umut hakkı çağrısı: Mutlaka raporda yer almalıdır
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Balıkesir’de katıldığı ...
Erdoğan'dan Akın Gürlek yorumu: Dersine çalışmış
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Adalet Bakanı Akın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
Ak Parti
Serdar Ortaç
NBA
Mersin İdmanyurdu
seçim
BBP
survivor all star
PSG