Turk Time
DOLAR
47,5766 %0.1
EURO
54,9986 %0.27
ALTIN
6486,6630 %4.1
BIST-100
13684,47 %-0.03
PETROL
78,4500 %0.04
BONO
41,5400 %0.31
ISTANBUL
BUGÜN
24/31°
ISTANBUL
YARIN
25/30°

Dr. Aytun Çıray'dan dikkat çeken paylaşım: CHP'nin kaderi SHP'ye benzemesin

Aytun Çıray, X hesabından yaptığı paylaşımda CHP'nin tarihsel misyonuna ve son yıllardaki siyasi sürece ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Çıray, "Artık Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer gibi siyasetçilerin başarılı olmaya mecburlar." dedi.

  • Son Güncelleme:
Dr. Aytun Çıray'dan dikkat çeken paylaşım: CHP'nin kaderi SHP'ye benzemesin

Siyasetin etkili isimlerinden Dr. Aytun Çıray, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP’nin demokrasi mücadelesinde öncü bir parti olduğunu belirterek, partinin “Atatürk’ün emaneti” olduğunu vurguladı.

Çıray, İYİ Parti’nin kuruluş sürecine ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun inisiyatifiyle seçime girme yeterliliği kazanmasına da değindi. Bu süreçte rol alanların cumhuriyeti koruma misyonunu yerine getirdiğini ifade eden Çıray, dört partinin bir araya gelerek Millet İttifakı’nı kurmasının 31 Mart 2019 seçim sonuçlarında belirleyici olduğunu savundu.

Çıray paylaşımında ayrıca Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer gibi isimlerin tarihsel bir sorumluluk taşıdığını dile getirdi. Bu siyasetçilerin, Türkiye’yi “iki yüz yıllık medeniyet rotasında” ilerletme yükümlülüğü bulunduğunu belirten Çıray, karşılaşacakları zorluklara rağmen başarılı olmak zorunda olduklarını ifade etti.

Aksi halde geçmişte Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) örneğinde olduğu gibi yalnızca partilerine değil, cumhuriyet savunucularına da zarar verebileceklerini savunan Çıray, özellikle bazı isimlerin “devleti tanımamaları” ve “yüksek siyaset bilmemeleri” yönünde eleştirilerde bulundu.

İşte Aytun Çıray'ın paylaşımı:

CHP'NİN KADERİ SHP'YE BENZEMESİN

CHP, demokrasi mücadelesi için en başta gelen partiydi. Çünkü CHP, Siyasi İslâmcılar dışında hepimizin içinden doğduğu ve Atatürk’ün emaneti kutsal bir kaynaktı. İYİ Parti’nin kuruluşu ve Keml Kılıçdaroğlu'nun tarihi inisiyatifiyle seçime girme yeterliliğini kazanması sürecinde rol oynayanlar cumhuriyeti koruma misyonun gereğini yerine getirdiler. O dönemde eğer dört partinin bir araya gelip, "Millet İttifakı"nın kurulmasını sağlamasaydık... 31 Mart 2019 Seçimlerinde ortaya çıkan tablo CHP’nin geniş kesimlere açılması sağlanamazdı.

"İMAMOĞLU, MANSUR YAVAŞ VE TUNÇ SOYER BAŞARILI OLMAYA MECBURLAR"

İYİ Parti de merkez, Atatürkçü seçmenlerin AKP içinde erimesini önleyecek bir parti olarak planlanmıştı. Nitekim 31 Mart 2019'da İstanbul ve Ankara bu sayede kazanıldı. 31 Mart sonuçları bize tüm meşakkatine ve çetinliğine rağmen sabır ve sebatla ilerlediğimiz yolun doğruluğunu ortaya koydu. Bir söyleşimde, "Artık Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer gibi siyasetçilerin başarılı olmaya mecburlar. Çünkü onların, Türkiye’yi iki yüz yıllık medeniyet rotamızda ilerletmeleri tarih önünde sorumlulukları olacak. Maruz kalacakları sorunlar ve sıkıntılar ne kadar ağır olursa olsun başarılı olmaya mahkum ve mecburlar. Aksi halde SHP örneğinde olduğu gibi sadece partilerine değil, cumhuriyetimizin savunucularına ağır darbe vururlar," demiştim. Devleti tanımamaları, yüksek siyaset bilmemeleri ve özellikle Ekrem Bey'in aculluğu üzülerek ifade edeyim ki beni haklı çıkarabilir.

PARTİZANLARA NOT: Yazımın konusu CHP'nin iç kavgaları ile ilgili değildir. Cumhuriyet ile ilgilidir.

 

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz