E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

MUMCU CİNAYETİ İLE İLGİLİ İLGİNÇ BELGE... UĞUR MUMCU'YU MİT Mİ ÖLDÜRDÜ?  

Ergenekon operasyonuyla tutuklanan emekli binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili önemli bir belgeyi sakladığı iddia edildi.

31.01.2008 - 14:07
MUMCU CİNAYETİ İLE İLGİLİ İLGİNÇ BELGE... UĞUR MUMCU YU MİT Mİ ÖLDÜRDÜ?

Danıştay saldırısı davasının şüphelisiyken tanığı olan, ardından Ergenekon adlı operasyonla tutuklanan emekli binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk sadece Muzaffer Tekin'i değil önemli belgeleri de saklamış. Bunlardan biri de Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre; Ergenekon davasında tutuklanarak cezaevine konan emekli binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk hakkında Danıştay baskını ve Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması ile bağlantısı nedeniyle yapılan takibatta önemli belge ve bilgilere ulaşıldığı ortaya çıktı.

17 Mayıs 2006'da Danıştay'a yapılan saldırıdan 6 gün sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbar üzerine Öztürk'ün kayınvalidesinin evine sakladığı çantalar dolusu belge ele geçirildi.

Çanta ve poşetler içinde bulunan dokümanlarda gazeteci Uğur Mumcu suikastainden, Şemdinli'de kitabevinin bombalanması olayına kadar çok sayıda olayla ilgilil belgenini olduğu tutanak altına alındı.

Ancak dava dosyasındaki belgelerden tutanak altına alındığı anlaşılan belgelerde neler olduğu konusunda dosyada hiçbir bilgi bulunmuyor.

Kimliği belirsiz bir kadından 155 Polis İmdat telefonunu gelen ihbar üzerine yapılan aramada binbaşı Öztürk'ün, yalnızca Danıştay saldırısının azmettiricisi olduğu idda edilen emekli subay Muzaffer Tekin'i saklamadığı, bunun yanı sıra faili meçhul cinayet ve bombalama olayına ilişkin belgeyi de gizlediği belirlendi.

"MUMCU'YU MİT ÖLDÜRDÜ"

17 Mayıs 2006'da Danıştay'a yaplan saldırı olayının ardından 6 gün sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarda Öztürk'ün Kadıköy ilçesi Kızıltoprak semtinde İ.U isimli kişinin evine eşya taşıdığı bilgisi verildi. İhbardan bir gün sonra verilen adrese giden polisler, ev sahibinin E.H.K olduğunu tespit etti. E.H.K, Öztürk'ün 17 yıllık damadı olduğunu iddia ederek, olaydan bir hafta önce geldiğini ve doküman dolu siyah bir çanta ile çok miktarda yeşil renkte poşet bıraktığını söyledi.

İhbarda adı geçen İ.U isimli kişinin de kızı olduğunu belirten E.H.K, Öztürk'e "poşetlerde ne var" diye sorduğunda "kendi eşyalarım var" yanıtı aldığını söyledi. Evde yapılan aramada Öztürk'ün bıraktığı torbalardan birinden 24 Ocak 1993 yılında bombalı saldırı sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu ile ilgili dokümanlar ele geçti. Söz konusu dokümanlarda "Genel: Uğur Mumcu'yu MİT ve Özel Kuvvetler Öldürttü" başlığının yer aldığı ve 5 sayfa olduğu öğrenildi.

Şemdinli'de kitabevine yapılan bombalı saldırılar dahil bir çok olayla ilgili bilginin yer aldığı dokümanlarda "Telefon dinleme istihbarat gereksinimidir", "Savaş ve yer alman gerekiyor", "87 yıl ister Seferi Yılmaz" gibi el yazısıyla kaleme alınmış belgelere de ulaşıldı.

"Büyük Hukukçular Birliği Tüzüğü", "Ülke tehlikede bunları durdurunuz. İrticia kokusu olan mektuplar iş adreslerine postalansın", "Eski yol, sevkiyat grubu iptal" yazılı belgelerin aydınlatılmamış bir çok olaya ışık tutması beklenirken, içeriklerine yönelik ayrıntı ise henüz bilinmiyor. Danıştay saldırısında şüpheli olan, ardından tanık olarak dinlenen Öztürk, Ergenekon operasyonu çerçevesinde emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli subay Muzaffer Tekin ile birlikte tutuklanmıştı.

(Bahar Kılıçgedik / Taraf)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
8 ASKERİN YARGILANMASINA BAŞLANIYOR
Terör örgütü PKK üyelerinin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca ...
 
HÜRRİYET YİNE TARİHE GEÇTİ! KÖKSAL TOPTAN'I 1 GÜNLÜĞÜNE MISIR'DAN TÜRKİYE'YE GETİRDİLER!
Hürriyet Gazetesi 28 Ocak tarihinden bu yana Mısır'da bulunan ve 1 Şubat ...
İŞTE PATLAMANIN NEDENİ
Davutpaşa'daki patlamanın nedeniyle ilgili kesin bilgiye ulaşıldı. Patlamaya ...
'FİYONK UĞRAŞTIĞIMIZ SAÇMALIĞIN SEMBOLÜ'
Fiyonk artık, aşmaya çalıştığımız akıl almaz saçmalığın ve bu saçmalığı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
yangın
Recep Tayyip Erdoğan
ihracat
eyfel kulesi
Maden Ocakları
pkk
Melo
güneş tutulması