Mısır'da izinsiz gösteri düzenledikleri ve halkı ayaklanmaya teşvik ettikleri gerekçesiyle 68 kişi hakkında 2'şer yıl hapis cezası verildi.
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire'deki el-Ezbekiya Ceza Mahkemesi, 25 Ocak 2011 devriminin 3'üncü yıldönümü nedeniyle izinsiz gösteri düzenledikleri ve halkı ayaklanmaya teşvik ettikleri gerekçesiyle aralarında bir aktivistin de bulunduğu 68 kişi hakkında 2'şer yıl hapis cezası verdi. Söz konusu kararın temyize açık olduğu ifade edildi.
Sanıklar, "terör örgütü mensubu olmak, güvenlik güçlerine mukavemet göstermek, izinsiz gösteri düzenlemek, ateşli silah bulundurmak ve kamu malına zarar vermek"le suçlanıyordu.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...