E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Milli sporcu rekorda fenalaştı! 

Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Antalya'nın Kemer ilçesinde 120 metre derinlikte gerçekleştirdiği rekor denemesi sırasında sığ su bayılması yaşadı.

20.06.2015 - 14:31
Milli sporcu rekorda fenalaştı!

Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, kendisine ait 81 metrelik serbest dalış dünya rekorunu 120 metre ile geçmek için sabah erken saatlerde Kemer Türkiz Marina'ya ait Lupus adlı motoryatla denize açıldı.

Ulusoy,  rekor gözlemcisi olarak görevlendirilen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) Başkan Yardımcısı Xavier Duran Soler ve Yönetim Kurulu Üyesi Neven Lukas'ın gözetiminde Türkiz Marina açıklarında 120 metrelikrekor denemesi yaptı.

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de destek için yanında bulunduğu Devrim Cenk Ulusoy, 120 metreden daha derine inmesine rağmen, baygın şekilde su yüzüne çıktı. 42 yaşındaki sporcu, Antalya'daki Özel Anadolu Hastanesine kaldırıldı.

Rekor denemesi ise başarısız sayıldı.

"Sığ su bayılması yaşadı"

Rekor denemesinin ardından Kemer Türkiz Marina'da düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan ODTÜ Sualtı Sporları Başkanı Levent Ucuzal, sporcunun "sığ su bayılması" denilen durumla karşılaştığını söyledi.

Sporcuların derin dalış yaptıkları sırada oksijene en çok yukarı çıkarken ihtiyaç duyduklarına işaret eden Ucuzal, "Son 10 metre en riskli bölgedir. Hipoksi veya düşük oksijen sebebiyle beyin, gücünü korumak amacıyla kendisini kapatır. Gırtlağı kapanır, suyu yutmaz ve yukarıya çıkar. Devrim bunu yukarıda yaşadı. Su yüzeyinde de olan bir şeydir bu. Bu sporda sık karşılaşılan bir olaydır" dedi.

Ucuzal, Ulusoy'un sağlığını düşünerek yeni bir rekor denemesinin şu an için yapılmayacağını bildirdi.

Yoğun bakımda

Özel Antalya Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Terkan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulusoy'un şu anda yoğun bakımda olduğunu, hekimlerin hastayla ilgili ilk değerlendirmelerini yaptıklarını kaydetti.

Ulusoy'un solunum zorluğuyla hastaneye getirildiğini belirten Demir, "Şu anda solunum zorluğu yaşıyor. Bilinci açık. Durumu, yapılacak tetkiklerden sonra daha net belli olacak" dedi.

Paletsiz değişken ağırlıklı dünya rekoru 81 metre ile 2012 yılından beri Devrim Cenk Ulusoy'un elinde bulunuyor.

(AA)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demba Ba konusunda kritik gelişmeler...
Beşiktaş ile köprüleri atan Demba Ba konusunda kritik gelişmeler...
Fenerbahçe Tevez'in peşinde!
Fenerbahçe, yeni sezona iddialı bir kadro kurabilmek için çalışmalarını ...
Taha Akgül'ün
1. Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanan Taha Akgül:"Kardeş ülkede ...
 
Başkan Aziz Yıldırım acımadı!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 1-1’lik Erciyes maçı sonrası soyunma ...
Sivasspor, Webo'nun peşinde!
Kırmızı beyazlı kulüp, Fenerbahçe'nin sözleşme yenilemediği Kamerunlu ...
Mert Günok Muslera'nın yerine geçmek istedi ama...
G.Saray’ın kadrosuna katmak istediği Mert Günok, ‘Birinci kaleci olmak ...
 
Potanın Perileri çeyrek finali garantiledi!
5. FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası E Grubu'nda 2. tur ikinci maçlar oynandı.
Pereira'dan Emenike ve Stoch kararı!
Satılması planlanan Emenike ile geçen sezonu Al Ain’de kiralık olarak ...
Ronaldinho resmen açıklandı!
Brezilyalı yıldız Ronaldinho, formasını giydiği Queretaro’ya veda etti.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
yunanistan
Kobani
IŞİD
Necmettin Erbakan
Zlatan Ibrahimoviç
pkk
Fatih Erbakan
yargıtay