Toptan’ın makam odasının altın personel dövdüler
Kısa süre önce TBMM çatısı altında kamuoyundan gizlenen bir dayak olayı yaşandı. Dayağı atan TBMM TV’nin teknik yönetmenlerinden H.A., dayak yiyen de, TBMM TV’nin arşiv görevlisi Y.K. oldu. Her şey TBMM TV’nin teknik yönetmeni H.A’nın, arşiv görevlisi Y.K’ya “Seni TV müdürü bekliyor, çabuk git” demesiyle başladı. Müdürün yanına telaşla giden arşiv görevlisi, kendisinin aranmadığını öğrenince yönetmen H.A’ya sinirli bir tavırla “Beni arayan yokmuş, adam mı oynatıyorsun, niye yalan söylüyorsun kardeşim” deyince kıyamet kopar. Teknik yönetmen, arşiv görevlisi Y.K’nın üzerine yürüyerek birkaç yumruk atar. Bu arada Meclis TV’nin tüm arşiv kasetleri odaya saçılır. Dayak yiyen arşiv görevlisi Meclis TV müdürüne giderek, dayak atan personelden şikayetçi olduğunu söyler. TV müdürü’nün “Beni karıştırmayın, aranızda çözün” demesi üzerine bu sefer de soluğu İletişim Daire Başkanı’nın odasında alır. İletişim Daire Başkanı’nın cevabı, Cem Yılmaz’a taş çıkartacak kalitede olur, “TV müdürü ne dediyse onu yap, beni ne karıştırıyorsun kardeşim!”
Olayın üzerinden bir hafta geçtikten sonra TV Müdürü, dayak yiyen personeli odasına çağırarak, “Teknik Yönetmen seninle çalışmak istemiyor, Meclis’te kendine bir yer bul” der. Ayrılmak istemediğini belirten Y.K.’ya bu sefer yazılı emirle Meclis içindeki atama emri gelir.
Bu olayda kimin haklı olduğu önemli değil. Belki personel, belki yöneticiler haklı. Ama orası TBMM! Ayıp oluyor artık!
Gözden ırak, gönülden ırak!
TBMM personeline hakları olan İş Bankası promosyon paralarının yarısı ödendi, diğer yarısının ödenmemesinin nedeni Meclis bürokratlarının işgüzarlığı. Bu konuyu bir süredir bu sütundan ısrarla yazıyoruz. Bazı Meclis bürokratları bu problemi çözmek yerine, bu sütunların yazarına kuyu kazmakla meşguller! Ne kadar ayıp! İlla kuyu kazacaklarsa, kazdıkları kuyu geniş olsun bari!
Gelelim promosyon paralarına! Promosyon paralarının diğer yarısı halen Meclis kasasında duruyor. Oysa, o paralar Meclis çalışanlarının cebinde olmalıydı! Öğrendiğimize göre TBMM’ye bağlı olan İstanbul’daki Milli Saraylar Dairesi personeli promosyon paralarından tek kuruş alamamış. Yani, Ankara’da olan Meclis personeline hakları olan paranın yarısını ıkına sıkına veren Meclis bürokratları, İstanbul’daki personele tek kuruş koklatmamış.
Gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor demek ki.
Sayın Toptan’dan promosyon paralarının tam ve tüm personele ödenmesi için verdikleri talimatı yenilemelerini bekliyoruz! Öyle anlaşılıyor ki, Meclis bürokratları Köksal Toptan’ın TBMM Başkanı olmasına halen alışamamış görünüyorlar!
Çeltikçioğlu: Cindoruk sağı birleştirmeli
Demokrat Parti baraj altında kalırken Artvin’de 1. sıra adayı Adnan Çeltikçioğlu sayesinde yüzde 15 oy almıştı. Babası da 1957-60 arası DP milletvekiliydi Çeltikçioğlu’nun. “Sağın Karadeniz Komutanı” olarak bilinen Çeltikçioğlu’na DP’deki son hareketlenmeleri sorduk. Şunları söyledi: “Biz bir gurup arkadaşımızla birlikte Dr. Aytun Çıray’ın aday çıkması için organize oluyorduk. Bu nedenle tüm Türkiye’deki delege arkadaşlarımızla temasa geçmiştik. Kongreye az bir zaman kala bunu kamuoyuna açıklayacaktık. Cindoruk formülü ortaya atılınca tekrar toplanarak Sayın Cindoruk’u destekleme ve onun yönetiminde bulunma kararı aldık. Çünkü DP’nin sağlıklı bir kongre yapması ve yarım kalan Anavatan birleşmesinin sağlanması için böyle bir döneme ihtiyaç var.”
Yoklar!
Eşref Erdem, Fuat Çay ve Mahmut Yıldız Baykal'ın telefonlarına çıkmıyorlar. Baykal, Mehmet Sevigen’i eski silah arkadaşlarıyla arasını düzeltmek için görevlendirdi ama henüz bir sonuç alınamadı. Hatta Sevigen, bu üç ismin evlerine kadar gitti ama hiçbirini ne hikmetse bulamadı. Diğer bir kayıp da Yılmaz Ateş. O da ortalıkta yok. CHP’nin en önemli isimleri kayıp yani! Tuhaf bir vaziyet! Talat Atilla/Güneş
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...