E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'İsrail bir an önce durdurulmalı' 

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantı 3 saat 45 dakika sürdü.

30.07.2025 - 21:35
 İsrail bir an önce durdurulmalı

MGK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
Beştepe'deki toplantı saat 16.30'da başladı.

Toplantı 3 saat 45 dakika sürdü.

Toplantının ardından 6 maddelik bildiri yayımlandı. Toplantıda alınan kararlar şöyle:

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla yürütülen faaliyetler ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

Terörsüz Türkiye hedefi istikametinde kat edilen mesafe ve geleceğe ilişkin tasarruflar değerlendirilmiş; ülkemizin ayaklarına vurulmak istenen terör prangasının sökülüp atılmasıyla birlikte milletimizin kardeşliğinin daha da pekişeceği ve millî hedeflerimize daha hızlı ve istikrarlı adımlarla ilerleneceği ifade edilmiştir.

FETÖ ile mücadelede gelinen aşama ve müteakip süreçte izlenecek hareket tarzları ele alınmış; ihanet şebekesinin tamamen çökertilmesine ve son kalıntılarının da bertaraf edilmesine yönelik sarsılmaz irade vurgulanmıştır.

Suriye’deki gelişmeler, bölgemizde yaşanan hadiselerin tesirleri de göz önüne alınarak etraflıca görüşülmüş; Suriye hükümetinin ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve istikrarını sağlamaya matuf gayretlerine verilen desteğin sürdürüleceği teyit edilmiştir.

Bu süreçte; yeniden bir şiddet sarmalına ve kaos ortamına sürüklenmek istenen Suriye’nin egemenliğini hedef alan saldırılar ve işgaller ile her türlü bölücü, yıkıcı ve ayrılıkçı faaliyetin engellenmesinin öncelik arz ettiğinin altı çizilmiştir.

İsrail’in İran’a saldırısıyla başlayan sürecin siyasi ve askerî neticeleri değerlendirilmiş; hâlihazırda dahi ciddi kırılganlıklarla malul olan Orta Doğu coğrafyasında yeni gerilimlere ve çatışmalara fırsat verilmemesi gerektiğine işaret edilmiştir.

Uluslararası hukuku çiğneyerek Filistin, Lübnan, Suriye ve Yemen’in ardından İran’ı da hedef alan ve Gazze’deki soykırım ve insanlık suçlarını sürdürerek bölgeyi felakete sürüklemeyi amaçlayan İsrail yönetiminin bir an önce durdurulması için uluslararası topluma sorumluluk alarak harekete geçme çağrısında bulunulmuştur.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda tırmanma emarelerinden duyulan endişe dile getirilmiş; Türkiye’nin kalıcı barışın tesisi için mesuliyet üstlenmeye ve her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğu bir kez daha ifade edilmiştir.

ETİKETLER:
mgk , cumhurbaşkanlığı , israil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş yerine ateş edip hamamda yakalandılar
Beyoğlu'da bir iş yerini kurşunlayan şüpheli, kamera görüntülerinden tespit ...
30 Temmuz 2025 Turktime Günün Özeti
30 Temmuz 2025/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
Türkiye'de tsunami riski var mı?
Rusya'nın Kamçatka Yarımadası açıklarında meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki ...
 
Sis denizi dronla görüntülendi
Samsun'un Alaçam ilçesinde yer alan 1650 rakımlı Dürtmen Dağı'nda oluşan ...
Ankara'da besi çiftliğinde metan gazı zehirlenmesi; 2 işçi hayatını kaybetti
Ankara'nın Polatlı ilçesindeki bir besi çiftliğinde çalışan iki Afganistan ...
30 Temmuz 2025 burç yorumları! Kendinizi ifade edin!
30 Temmuz 2025 burç yorumları! Kendinizi ifade edin!
 
Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı
Bursa’nın Kestel ve Gürsu ilçelerinde dört gün önce başlayan orman yangını ...
Askerlik yerleri açıklandı
Milli Savunma Bakanlığı, 2025 yılı Ağustos celp döneminde silah altına ...
Bakanlık'tan İBB'nin itfaiye personeli alımına yönelik iddialarına yalanlama!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kamuoyunda yer alan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
Sağlık
yangın
İran
ihracat
Kızılyıldız
Joachim Löw
Adana Demirspor
ygs soru ve cevapları