E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu emeklilere seslendi: Oy verirseniz iki elim yakanızda olur 

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekonomik büyümeden emekliler pay almasın diye kanun çıkaranlara oy verirseniz benim iki elim yakanızda olur." sözleriyle emeklilere seslendi.

29.11.2022 - 14:32
Kılıçdaroğlu emeklilere seslendi: Oy verirseniz iki elim yakanızda olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Kılıçdaroğlu 3 Aralık'ta açıklanacak "yeni vizyonla" ilgili, "Önümüzde bir vizyon zirvemiz var. Bütün milletvekili arkadaşlarımızı ve yurttaşlarımızı davet ediyorum. Arkadaşlarımız, vatandaşın huzuruna çıktığında ne için oy istediğimizi anlatacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

HİÇBİR SORUN ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL

Her grup toplantısının topluma bir mesaj vermek için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bizi sadece CHP'ye oy verenler değil, herkesin partisiyiz. Sade vatandaş herhangi bir partiye üye olmayan ama sandığa gittiği zaman elini vicdanına koyup oy vermek isteyen insanda bizi dinliyor. O nedenle ben grup toplantılarında Türkiye'deki bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun. Çok ciddi sorunların olduğunu biliyorum ama hiçbirisi çözümsüz değil. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bu topraklarda hiç kimse kendisini kimsesiz hissetmesin.

"OY VERİRSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR"

O nedenle bana gelen talepler çok fazla. Emekliler, çiftçiler, taksi şoförleri, kamyon, tır şoförleri 'Bizden söz edin' diyor. 'Siz anlatın ki belki birileri duyar, belki sorunları çözerler' diyorlar. İşsizinden tutun memuruna, işçisinden tutun çiftçisine kadar sorun var. Emekliler aramızda. Gerçekten de ciddi bir sorun. 14 milyona yakın emekli var. Emekli büyümeden pay almıyor, kanun çıkardılar. Yüz karası bir kanundur, bütün emekli kardeşlerime söylüyorum. Beni eleştirebilirsiniz ama benimde sizi eleştirmeye hakkım var. Ekonomik büyümeden emekliler pay almasın diye kanun çıkaranlara oy verirseniz benim iki elim yakanızda olur.

EMEKLİ ONURUYLA GEZECEK

14 milyon kişisiniz, Türkiye'nin büyümesinden pay almayacak sınıf olarak tarihe geçtiniz. Bu tarihi yazanlar parlamento çatısı altında el kaldırdılar, emekliler büyümeden pay almayacak diye. İtiraz eden bu kardeşinizdi. Emekli olup AK Parti'ye oy veren vatandaşıma bu çerçevede vicdanını bir kez daha sorgula diye seslenmek isterim. Emeklilerin yüzde 80'i açlık sınırının altında aylık alıyor. Emekli ikramiyesi için verdiğim mücadeleyi bütün emekliler bilirler. 2018'de bin lira, 2022'deyiz 100 lira arttırdılar sadece. Bazı bankaların emeklileri var. Mesela Vakıfbank emeklileri, bunlara ikramiye bile ödenmiyor. Bu sorunların tamamını Allah nasip ederse çözeceğiz. Emekli bu ülkenin caddelerinde onuruyla gezecek.

FAHRİ KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE KADRO SÖZÜ
"Fahri Kuran Kursu öğreticileri neden bizden söz etmiyorsunuz dediler. Zor koşullarda çalışıyoruz, kadro istiyoruz dediler. Hatice Taşdemir, Kamu Çalışanları Hak Sendikası Konfederasyonu Başkanlığında bir toplantı yapıldı. 25 bin öğretici var. Hatice kardeşimizin açıklamayı aynen okuyorum. 'Yılda iki kez KPSS ve Din Hizmetleri Alan Bilgi testi ve mülakat puanı istiyorlar. 9 ay görev yaptıktan sonra bize istifa et diyorlar ve istifa ediyoruz. Yaz dönemi 2 ay görev yapmak için yeniden aynı sınavlara giriyoruz. İki ayın sonunda yeniden istifa edin diyorlar. Biz devletimize güvenmek istiyoruz. Neden bize kadro verilmiyor?' diyor. Baktım, Bahçeli'den tutun pek çok siyasetçi bu konuda açıklamalar yapmış. Aradan geçmiş yıllar hala sözde kalmış. Ben bu kardeşlerime sesleniyorum. Altı-yedi ay sonra iktidar olduğumuzda göreceksiniz, kadro sizin hakkınız, hakkınızı size teslim edeceğim.

'AK PARTİ'YE VE MHP'YE OY VEREN KARDEŞLERİME SESLENMEK İSTİYORUM'
"Özellikle geçmiş seçim döneminde AK Partiye ve MHP'ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Siz mahallenizin muhtarını seçiyorsunuz, belediye başkanınızı, milletvekilini, cumhurbaşkanını seçiyorsunuz. Üniversite hocaları kendi rektörlerini seçemiyor, neden? Boğaziçi Üniversitesi ciddi bir sorunla karşı karşıya. Kişi gücünü koltuktan almaz, koltuğa güç verir. Üniversitelerimize gözümüz gibi bakmalıyız. Üniversiteler bilim üretebilmeli. Koltuk peşinde koşandan bilim insanı olmaz. Devlette liyakat dediğimiz zaman aynı zamanda üniversitelerde de liyakat olacaktır. YÖK denen 12 Eylül darbe kanunu ürünü bir kurum kaldırılacaktır."

'ŞAHSIM KAFALARINA OY İSTEMEK CHP'NİN KİTABINDA YOKTUR'
"Önümüzde bir vizyon toplantımız var. Bir sefer bütün milletvekili arkadaşlarımı, vatandaşlarımı bu toplantıya davet ediyorum. Bu zirvede yol arkadaşlarımıza neyi anlatacağız? Arkadaşlarımıza halkın huzurlarına çıktıklarında ne için oy isteyeceğimizi anlatacağız. Sadece bir tekil adaya, şahsım kafalarına oy istemek CHP'nin kitabında yoktur. O kafa saray kafasıdır. Bu saraylılar başka bir şey bilmedikleri için sabah, öğle, akşam 'Adayınızı açıklayın' diye bağırırlar. Aslında ne kadar zavallı bir duruma düştüklerini bütün toplum bir şekliyle görüyor. Bazı köşe yazarları 200'ün üstünde yazı yazdı. Zavallı durumdalar, gerçekten acınacak durumdalar. Geçenlerde Erdoğan çıktı ve bir vizyon konuşması yaptı. Tek kişi."

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den 6'lı masaya tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da ...
HDP'nin savunması Yargıtay'da
HDP'ye açılan kapatma davası dosyasına sunulan ek savunma Yargıtay'a tebliğ edildi.
Bahçeli'den harekat mesajı: Tahammülümüz kalmamıştır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. ...
 
İBB'nin 2023 yılı bütçesi kabul edildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 115 milyar 250 milyon liralık ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 3 yılı dolan sözleşmeliye memurluk yolu!
Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından ...
Bakan Çavuşoğlu: Mısır’a büyükelçi atanabilir
Bakan Çavuşoğlu, "Bakan yardımcıları arasındaki siyasi istişarelerin yakında ...
 
Bozdağ: Çalışmalarımızın sonuna geldik
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'de çok sayıda meslek örgütünün bulunduğunu ...
Altılı Masa'nın dokuzuncu toplantısı, Demokrat Parti ev sahipliğinde başladı
Bugün, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi'ni ...
Erdoğan: Müslüman kadınlar söz konusu olunca faşizme başvuruyorlar
Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ISEDAK 38. Toplantısı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
fransa
barcelona
CEV Şampiyonlar Ligi
burçin terzioğlu
Abdullah Ercan
hdp
Gürcistan
Binyamin Netanyahu