E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İsrail Savaşa Hazırlanıyor TARİHİ TATBİKAT!

İsrail, şimdiye kadarki en büyük askeri tatbikatını, İran'la savaş söylentilerinin arttığı bir dönemde gerçekleştiriyor

1.06.2009 - 13:04
İsrail Savaşa Hazırlanıyor

İran ve Suriye gibi hasım ülkelerle olası savaş senaryolarının uygulandığı büyük askeri manevrayı tamamlayan İsrail ordusunun, İran, Suriye, Gazze ve Lübnan'dan gelebilecek olası füze saldırılarına karşı savunma tatbikatı yaptığı bildirildi.

'Dönüm Noktası 3' adlı tatbikatın ikinci aşaması ülke çapında yapılacak ve acil durum sirenleri çalınacak, önemli ticaret merkezleri tahliye edilecek.

Tatbikat senaryosunda, Gazze'den gelen roketler, Hizbullah'ın ikinci bir cephe açması ve kuzeye yayılan çatışmalar, Suriye'de ayaklanan Araplar'ın İsrail'e saldırı düzenlemesi gibi başlıklar bulunuyor.

Olası bir savaş durumuna karşı sivilleri hazırlamayı amaçladığı açıklanan tatbikat, İran ile artan gerginliğin ve saldırı tartışmalarının hemen ardından gelmesi nedeniyle dikkat çekici bulundu.

Kamu binalarını, okulları, askeri üsleri ve hükümet binalarını kapsayan tatbikat sırasında, acil durumlarda yapılması gereken uygulamalar gözden geçirilecek, roket ve hava saldırısı durumunda alınacak önlemler uygulanacak.

İç güvenlikten sorumlu general Yair Golan "sivillerin ve kurumların hazırlıklı olmak için gereken her şeyi bilmesi ve pratikte uygulayabilmesi çok büyük önem taşıyor" derken, tatbikatın İsrail savunma bakanı Ehud Barak'ın " diyaloğun İran'ın nükleer çalışmalarını durduracağına inanmıyoruz" açıklamasundan hemen sonraya rastlaması dikkatlerden kaçmadı.

ABD başkanı Barak Obama'nın İran ile görüşmelere devam etmesinden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiren İsrailli yetkililer, ABD'nin haberi olmadan İran'a saldırmayacaklarını açıklamıştı.

Ancak bölgenin nabzını tutan uzmanlara ve gazetecilere göre, İsrail tatbikatın savunma amaçlı olduğunu iddia etmesine rağmen, asıl amaç Arap komşularına ve Filistinliler'e gözdağı vermek.

"İsrail'in saldırı gücünü göstermeyi amaçlayan ciddi bir gözdağı" olarak nitelenen tatbikatın, Lübnan sınırında, ülkedeki seçimlerden sadece bir hafta önce ve casus skandalından hemen sonra başlamasına da dikkat çekiliyor.

Lübnan'da çok az bir farkla önde görünen Hizbullah'ın seçimleri yönetime gelme ihtimalinin de tatbikatın Lübnan sınırında başlatılmasında etken olduğunu savunan gözlemciler, İsrail'in böyle bir durumda Lübnan hükümetini "düşman" olarak göreceği açıklamalarına dikkat çekiyor.

Beş gün sürmesi planlanan tatbikatın bütün ülkeyi kapsayan en geniş bölümü Salı günü gerçekleştirilecek

YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Abuzer Abbas 27 Mayıs 2009 Çarşamba 06:01

Ne yazdım kaç kere? DEVLETİ YÖNETENLERİN BEYANATLARI ÖNEMLİDİR... Düşmana malzeme verecek, memleketi zor duruma düşürecek sözlerden kaçınmak lazımdır... Yunanın ağzına sakız vermek kimsenin hayrına "açılım" değildir... TÜRK MİLLETİ KENDİSİNE SİLAH ÇEKMEYEN KİMSEYİ KOVMAMIŞTIR... Ne idüğü belirsiz olanlar, başka ulusların yaptıkları örnek gösterildiğinde "kötü örnek, bize örnek olmaz" diye vakvaklayıp "tarihimizle yüzleşelim" yorumları yapmasınlar... NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE...

Yorumu oyla      18      10  
İSMET 27 Mayıs 2009 Çarşamba 00:00

Totem efendi, Çerkez Ethem'e hain demeyeceğiz de,sormak isterim Kürt Hamidiye Alayları ile Çerkez Çetelerinin elele vererek 1915 tehciri sırasında ihtiyar kadın çoçukların bulunduğu Ermeni konvoylarına saldırıp gasp ve katliam yapmalarına ne diyeceğiz. Burası sizin de vatanınız da, siz Çerkezler ve Kürtler değil, yaptıklarınızdan dolayı BİZ TÜRKLER soykırımcı diye suçlanıyoruz. Şayet yarın BİZİ suçlu bulsalar, ortaya çıkıp Çerkezler ve Kürtler de suça ortaktır diyecekmisiniz?

Yorumu oyla      18      10  
26 Mayıs 2009 Salı 22:49

MEMLEKETİNİ ACZ İÇERSİNDE BIRAKANLAR - KÜCÜK DÜŞÜRENLER ATALARI KADAR NE SEVECENLER NEDE VATANPERVERLER. ÜLKEMİZ NE CEKTİYSE LİYAKATSİZ SİYASETCİLERDEN ÇEKMİŞDİR. ÜLKEMİZDE DARBE OLDUYSA SEBEBİ SİYASETCİLERDİR. TARİH BİLGİSİNDEN YOKSUN SİYASETCİLER ÜLKEMİZİ ZOR DURUMDA BIRAKIYORLAR.ONLAR ÖNCE DOKUNULMAZLIK ZIRHINI BIRAKIP DÜRÜST SİYASET YAPSINLAR.KALPAZANLIK ZANLISI-NAYLON FATURA ZANLISI-KAYIP TİRİLYON ZANLILARI ÜLKEMİZDE DOKUNULMAZLIK ZIRHI İLE SİYASET YAPIYORLAR.GENÇLER DE İŞSİZ DOLAŞIYORLAR.

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 26 Mayıs 2009 Salı 21:47

CUBUTİ,ÇERKES ETHEME LAF SÖYLEME SENİ GELDİĞİN AFRİKA ORMANLARINA YOLLARIM!!KİMSE ÇERKESLERE VE ETHEME HAİN DİYEMEZ!!DAHA İSTİKLAL ORDUSU KURULMADIĞI DÖNEMLERDE ANADOLUDAKİ TÜM İSYANLARI BASTIRIP YUNANLILARI KARŞILAYAN ÇERKES ETHEM VE ONA BAĞLI ÇERKESLERDİ.VE TÜRK ORDUSUNA TEK BİR MERMİ BİLE ATMADI ÇERKESLER.KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE ABUK SABUK KONUŞMA..BENİM DEDEM VE 4 BÜYÜK AMCAM YUNANLILARLŞA SAVAŞIRKEN ÖLDÜ BU ÜLKE ENAZ SENİNKADAR BİZİMDE VATANIMIZ.İŞKEMBEDEB SALLAMAKLA SAHİP OLUNMUYOR..

Yorumu oyla      18      10  
KOÇAK ! TAN 26 Mayıs 2009 Salı 18:23

DAVOS FATİHİ,RASMUSSEN!İ DİZE GETİREN BAŞBAKANIMIZ ŞİMDİDE ÜLKESİNİ ŞİKAYET EDİYOR.DÜŞMANLARIMIZI SEVİNDİRİYOR,,,ÜLKEMİZ İNSANLARINI ÜZÜYOR..BAŞKA ÜLKELERDE BENZERİNE RASTLANMACAK BİR BAŞBAKAN ÖRNEĞİ..MAYIN PEŞKEŞİ İLE ÜLKEMİZE HAKARETİN NE İLGİSİ VAR..BAŞBAKAN TELDEKİ KUŞU GÖSTERİYOR..İNSANLARIMIZDA SEYİR EDİYOR..KİMLE OY VERDİĞİNİ HALA ANLAYAMADINMI ASİL VE NECİP HALKIM..

Yorumu oyla      18      10  
ASENA 26 Mayıs 2009 Salı 17:54

DAVOSTAKİ ORTA OYUNU VE ŞİMDİ BU SÖZLER KİMİN BAŞBAKANI? BAŞBAKAN OLARAK DEVLETİ İLE BÖYLESİNE ANTİPATİK GÖREV YAPAN DÜNYADA BÖYLE BİR SİYASETCİ VARMI ACABA? BEĞENMEDİĞİN DEVLETİN BAŞINDA NE İŞİN VAR?

Yorumu oyla      18      10  
Bildiğini Bilen-2 26 Mayıs 2009 Salı 17:39

Bunlar gerçekten Cumhuriyet Tarihimizin ve CHP ile DP yönetimlerinin yüz karası, adalete de insanlığa da aykırı ırkçı haksız utanç duyulması gereken uygulamalarıdır. Başbakan bunu kastediyorsa, haksız diyemeyiz. Ama Ermeni soykırım iddiaları ile ve Dersim harekâtının bir soy kırım olduğu ile Kürt sorunu tartışmalarının yoğun olduğu bu dönemde, ucu açık bu gibi söylemlerin ne yeri ne de zamanı. Bu bakımdan Özay arkadaşımın düşüncesine katılıyorum.. Durup dururken sağı solu kaşıyarak gündem yaratmanın anlamı var mı şimdi?. T.C.nin bir Başbakanı bu kadar da ön görüsüz olabilir mi? Haklı olarak muhalifler bu sözlerin altında bir başka amaç yatıyor diye eleştireceklerdir kendisini..

Yorumu oyla      18      10  
Bildiğini Bilen-1 26 Mayıs 2009 Salı 17:37

1942 yılında özellikle zengin Yahudi vatandaşlarımıza yönelik “Varlık Vergisi” diye bir haraç yolu icat edilerek, gerçekten varlıklı olan gayrimüslimler yanında, o dönemin yönetimine muhalif diye ispiyonlananların da donuna kadar elinden parasının alınıp yetmedi diye Aşkale’ye sürgüne gönderilerek taş ocaklarında çalıştırılmaları; 1955 yılı 6-7 Eylül olaylarını takiben, eşlerinin Yunan Pasaportu olduğu bahanesiyle İstanbul’da yaşayan on binlerce Rum vatandaşımızın ellerinden parasının malının mülkünün alınıp ailesiyle ülkeyi terke mecbur edilmeleri; Gökçeada da sırf Rum vatandaşlarımızı adadan terke mecbur etmek için açık cezaevi kurup mahkumların tahliye vaadiyle Rum vatandaşlarımızı tacize yönlendirerek binlercesinin adadan kaçmalarının sağlanması, ev ve tarlalarını satmalarının da kanunla yasaklanması..

Yorumu oyla      18      10  
CUBIDI 26 Mayıs 2009 Salı 17:25

ANLAYAN ANLADI ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINDA RUM VE ERMENİ AHALISININ İHANETİ BÜYÜKTÜR BU İHANET TÜRKİYE CUMHÜRİYETINI DOGURMUŞTUR ÇABASI CERKES ETEMİDE SİZE GÖDERDİK ODA TARIHİ MISYONUNU YAPMIŞ TARIHİ AYNEN GENE TÜRKLER YAZMIŞTIR EFENDİLER NE YAZIKKİ 1000 SENE İLERISINİ GÖRERÇEK SİYASETÇİ YETİŞTİRMEMİŞİZ BUNU BİLEREK İTİRAF EDİYORUM

Yorumu oyla      18      10  
sakin(PAKSÜT-AKMAN İSTİFA) 26 Mayıs 2009 Salı 17:23

nedense bu yunanlılar kendilerine özeleştiri hiç yapmazlar.batı trakyada türklere yaptıkları zulüm hala devam ediyor.türkiyede 6-7 eylül olayları bir defa yaşanmış,hiç de iyi olmamış ama yunanistanda halen hergün devam ediyor.türklerin toprakları çeşitli bahanelerle istimlak ediliyor.tarım ve ticaret yapması engelleniyor çeşitli bahanelerle.kendi müftüsünü seçmesi engelleniyor.bizim buradaki hazret! de ekümeniklik peşinde!işte aramızdaki bugünkü fark bu yunanistanla! özeleştiriyi buna göre yapın

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AVUSTURYA'DA REZALET
"Türk Günü Yürüyüşü"ne katılan Türklerin üzerine yol kenarındaki apartmanlardan ...
GIDDENS NET KONUŞTU:
Anthony Giddens Türkiye'nin yükselişte olduğunu, eninde sonunda Avrupa ...
Filistin İç Savaşın Eşiğinde
Mısır’da uzlaşmaya çalışan El Fetih ile Hamas, Batı Şeria’da birbirine girdi.
 
Ermeni Lobisinin AP Seçimi Mesaisi:
Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri arifesinde, değerlendirme raporu hazırlayan ...
TÜRKİYE AVRUPA’YA SEÇİM MALZEMESİ OLDU! YENİ YÖNTEM: VUR TÜRKİYE’YE AL OYU!
AB üyesi 27 ülkede 4-7 Haziran tarihlerinde yapılacak olan AP seçimlerinde ...
Berlusconi'nin İntikam Haberi:
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi özel hayatını korumak amacıyla "harem ...
 
BÜYÜK GÜN GELDİ
Türkiye, 1 Ocak 2009’da iki yıllığına geçici üyesi olduğu Birleşmiş Milletler ...
Güney Osetya'da Seçim Başladı
Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da bugün ...
Michael Jackson Ölümü Bekliyor!
Cilt kanserine yakalandığı iddia edilen Michael Jackson'un burnu düşmek ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
döviz
Gökhan Töre
Almanya
Sosyal Medya
mehmet özkan
kardeş
voleybol
ROMA
Milwaukee Bucks