E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Filistin İç Savaşın Eşiğinde ULUSAL BİRLİK HAYAL OLDU

Mısır’da uzlaşmaya çalışan El Fetih ile Hamas, Batı Şeria’da birbirine girdi.

1.06.2009 - 12:59
Filistin İç Savaşın Eşiğinde

Mısır’da uzlaşmaya çalışan El Fetih ile Hamas, Batı Şeria’da birbirine girdi. Hamas’a yönelik operasyonda 6 kişi ölürken, Filistin iç savaşın eşiğine geldi.

Batı Şeria’nın Kalkilya kentinde, Filistin güvenlik güçleriyle Hamas üyeleri arasında meydana gelen çatışmada 6 kişi öldü. Filistinli kaynaklar, dün sabaha karşı Filistin güvenlik güçleriyle Hamas’ın El Aksa Tugayları arasında, militanların saklandığı bir evde çıkan çatışmada, 3 Filistin polisi, 2 Hamas üyesi ile sarılan evin sahibi olan bir sivilin öldüğünü bildirdi. Hamas örgütü önceki gün, Batı Şeria’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güvenlik güçlerinin en az 19 üyesini tutukladığını bildirmişti. Tutuklamaların El Halil, Kalkilya, Nablus ve Tulkarem’de yapıldığı, Filistin güvenlik güçlerinin Tulkarem’de Hamas’ın yönetimindeki El Aksa televizyonunun müdürünü de bir süre alıkoyup sonra serbest bıraktıkları belirtilmişti. Batı Şeria’da son zamanlarda Abbas’a bağlı güvenlik güçlerinin, Hamas mensuplarına karşı yürüttüğü operasyonlarıa Hamas’tan sert tepki gelirken, Kalkilya’daki son operasyonla gerilim doruğa çıktı.

‘İSRAİL DE OPERASYONA KATILDI’

Hamas sözcülerinden Fevzi Barhum, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin Yönetimi’ni gerilimi tırmandırmakla suçladı ve Kalkilya operasyonunun, ‘Siyonist-Amerikan planının bir parçası olduğunu’ öne sürdü. İzzeddin El Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde ise Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleri ile İsrail özel timlerinin, Hamas mensuplarına karşı çatışmada birlikte yer aldıklarını iddia etti. Ebu Ubeyde, Kassam mensuplarının kendilerini savunacaklarını ve bundan sonra Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleri ile İsrail askerleri arasında herhangi bir fark gözetmeyeceklerini belirtti.

Filistin’de ulusal birlik artık hayal

Mahmud Abbas liderliğindeki El Fetih örgütü ile Hamas arasında başlayan gerilim, daha önce taraflar arasında Gazze’de patlak veren kanlı çatışmaları hatırlattı. İsrail’in Gazze ‘ye yönelik operasyonunun ardından Mısır’ın aracılığıyla başlayan ulusal birlik müzakereleri, Batı Şeria’daki son operasyonla ağır darbe alırken, Filistin’deki bölünme daha da keskinleşti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ermeni Lobisinin AP Seçimi Mesaisi:
Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri arifesinde, değerlendirme raporu hazırlayan ...
TÜRKİYE AVRUPA’YA SEÇİM MALZEMESİ OLDU! YENİ YÖNTEM: VUR TÜRKİYE’YE AL OYU!
AB üyesi 27 ülkede 4-7 Haziran tarihlerinde yapılacak olan AP seçimlerinde ...
Berlusconi'nin İntikam Haberi:
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi özel hayatını korumak amacıyla "harem ...
 
BÜYÜK GÜN GELDİ
Türkiye, 1 Ocak 2009’da iki yıllığına geçici üyesi olduğu Birleşmiş Milletler ...
Güney Osetya'da Seçim Başladı
Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da bugün ...
Michael Jackson Ölümü Bekliyor!
Cilt kanserine yakalandığı iddia edilen Michael Jackson'un burnu düşmek ...
 
Ölmek İçin Sıra Bekliyorlar
İNGİLTERE'de ölümcül hastalıklarla mücadele eden 800 İngiliz, ölmek için ...
İsrail'den Harita Açıklaması:
Londra'daki pano reklamlarında kullanılan İsrail haritasının 'hatalı' ...
HİZBULLAH'TAN GÖZDAĞI:
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah seçim vaadi olarak Lübnan ordusunun mukavemetini ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gurbangulı Berdimuhamedov
Yeni Zelanda
Kocan Kadar Konuş
Almazbek Atambayev
Mehmet Şimşek
Maden Ocakları
Binyamin Netanyahu
İtalya
Sırrı Süreyya Önder