E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İRAN'DAN TÜRKİYE'YE ERMENİ KAZIĞI 

Dünyanın tanıdığı Yahudi soykırımını reddeden Ahmedinejad, bugün Ermenistan'ın başkenti Erivan’da sözde Ermeni Soykırımı Anıtı’na çelenk koyacak.

23.10.2007 - 12:25
İRAN DAN TÜRKİYE YE ERMENİ KAZIĞI

Ermenistan ile İran arasında balayı havası esiyor. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dün ikili ilişkileri geliştirmek için Erivan'a gitti. Dünyanın tanıdığı Yahudi soykırımını reddeden Ahmedinejad, Erivan'da bugün Türkiye'yi kızdırma pahasına sözde Ermeni Soykırımı Anıtı'na çelenk koyacak.

Dünyaya çıkış yolları kapalı Ermenistan ile uluslararası toplumun yaptırımlarla izole etmeye çalıştığı İran arasında ABD'nin itirazlarına rağmen yeni bir balayı havası esmeye başladı.

Ermenistan'ı bağımsızlığını ilan ettikten sonra ziyaret eden ilk İran Cumhurbaşkanı olan Mahmud Ahmedinejad, Erivan ile yakınlaşmanın Tahran'ın çıkarına olduğunu söyledi. Tahran'dan yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada Ahmedinejad, "İran ile Ermenistan uluslararası sorunların çözümünde aynı görüşleri paylaşıyor. İkili ilişkilerde olduğu gibi bölgemizde mevcut problemlere de benzer yaklaşım sergiliyor olmamız, aramızda iyi bir işbirliği kurulabileceğinin garantisini teşkil ediyor" dedi.

İki gün Erivan'da kalacak Ahmedinejad'ın Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan ile ikili anlaşmalara imza koyması bekleniyor. Ermenistan Meclisi'nde bir konuşma da yapacak olan Ahmedinejad, bugün Erivan'ın sunduğu ziyaret programı protokolüne uygun olarak 1915'te yaşanan olaylarla ilgili olarak inşa edilmiş olan sözde Ermeni Soykırımı Anıtına çelenk koyacak. Dünyaca kabul gören Yahudi soykırımının, Yahudilerin uydurduğu bir 'mitos' olduğunu öne süren Ahmedinejad'ın sözde Ermeni soykırımı anıtını ziyaret etmesi, Tahran'ın Türkiye'ye yönelik yaklaşımıyla ilgili de önemli ipucu vermiş oldu.

Bölgesel işbirliğini geliştirmesi hedeflenen gezide şu gelişmelerin yaşanması bekleniyor:

Aras nehri üzerinde İran-Ermenistan sınırına ortak iki baraj inşa edilmesi için protokol imzalanacak.

İki ülke arasında ikinci doğalgaz boru hattının inşa edilmesi ele alınacak. Ermenistan, İran'dan doğalgaz alımını artırarak, Rusya'ya alternatif oluşturmak istiyor.

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasında inşa edilmesi kararlaştırılan Kars demiryolu projesine alternatif olarak Erivan'ın Tahran'a iddialı bir uluslararası ulaştırma projesi sunması planlanıyor. Erivan, Rusya-Gürcistan-Ermenistan-İran bağlantıları olan kuzeyden güneye yeni ulaşım koridoru açmak istiyor.

(Hürriyet)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
12 ARALIK'TA K.IRAK'TA KIYAMET KOPACAK!
Gözler 12 Aralık'ta Kuzey Irak'ta yapılacak seçime çevrildi. Kuzey Irak'ta ...
ŞİMDİ TERÖR UZMANLARI MODASI VAR!
Meğerse bu ülkede ne kadar çok terör uzmanı varmış. Hangi TV kanalını ...
 
YARALI ASKERDEN ŞOK İDDİA: İÇİMİZDE KÖSTEBEK VARDI
Dağlıca'daki hain baskından yaralı olarak kurtulan bir asker, o gece yaşananları ...
PKK 'DAN SÖZDE ATEŞKES ÇAĞRISI
Talabani’nin silah bırakma çağrısı yaptığı terör örgütü, internet aracılığıyla bir açıklama yaptı.
UYKUDA BİLE GÖZÜNÜZ AÇIK OLSUN!
Yeni Şafak yazarı Taha Kıvanç, bugünkü yazısında her terör eyleminin ardından ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Güney Kore
Sosyal Medya
mehmet özkan
Murat Yıldırım
ütopya
pkk
Zlatan Ibrahimoviç
Fatih Erbakan
THY