E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

HÜDA PAR seçim beyannamesini açıkladı 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Mehmet Yavuz, 24 Haziran sonrası yeni sivil bir anayasa istediklerini belirterek, "Halkın büyük çoğunluğunun talebi tamamen yeni bir anayasadır. Yeni anayasa vesayetten ve ideolojiden arınmış, sivil bir anayasa olmalıdır" dedi.

9.06.2018 - 09:10
HÜDA PAR seçim beyannamesini açıkladı


Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve milletvekili adaylarının da katıldığı toplantıda partisinin seçim beyannamesini açıklayan Yavuz, 16 Nisan referandumuna verdikleri desteği hatırlatarak, 24 Haziran seçimlerinde en hayati gördükleri meselenin insanı merkeze alan adil bir anayasa yapmak olduğunu söyledi.

12 Eylül cuntası tarafından hazırlatılan 1982 Anayasasının "topluma silah zoruyla giydirilmiş deli gömleği" olduğunu savunan Yavuz, şöyle konuştu:

'HALKIN TALEBİ YENİ ANAYASA'

"Halkın büyük çoğunluğunun talebi tamamen yeni bir anayasadır. Yeni anayasa vesayetten ve ideolojiden arınmış, sivil bir anayasa olmalıdır. Başlangıç bölümü kısa ve öz olmalı, etnik vurgulardan arındırılmalı, insani hak ve özgürlüklere kuvvetli bir vurgu yapmalıdır. Değiştirilemez nitelikte hiçbir maddesi olmamalı, ideoloji dayatmamalıdır. Müslüman halkımızın inancına aykırı kanun çıkarılamayacağı anayasal bir kural haline getirilmelidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde artık hiçbir makul ve meşru gerekçesi kalmayan seçim barajı ortadan kaldırılmalıdır."

'FETÖ YARGISININ KURBANLARI HALA CEZAEVİNDE'

"Güneydoğu"da çözümün tam zamanı olduğunu ifade eden Yavuz, "Yasal düzenlemeler, AB istediği için veya birileri silah bırakacak diye değil, milletimiz hakkına kavuşsun, haksızlıklar ve huzursuzluklar son bulsun, kardeşlik yeniden tesis edilsin ve adalet yerini bulsun diye yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Toplumda adalete olan inancın ciddi şekilde sarsıldığını savunan Yavuz, uzun tutukluluk süreleri, 28 Şubat'ın izlerinin sürmesi ve FETÖ yargısının kurbanlarının hala cezaevlerinde tutuluyor olmasının, adalet mekanizmasının içine düştüğü hali özetlediğini söyledi.

Yavuz, ayrıca eğitim, tarım, ekonomi gibi alanlarda taleplerini dile getirerek, OHAL'in bir an evvel kaldırılmasını, çiftçilere vergisiz mazot temin edilmesini ve israf, yolsuzluk ve rüşvetle etkin mücadele edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
moskova
Demba ba
haşim kılıç
Mesut Bakkal
Manchester City
survivor
Elif Erbakan
Zlatan Ibrahimoviç
İddia