Fenerbahçe avantajlı çünkü geçen seneden oturmuş bir kadrosu var. Galatasaray dezavantajlı çünkü kadrosu şekillenmedi ve yeni bir teknik direktöre sahip... Geçen sezonun en önemli oyuncusu Drogba'nın yanı sıra, Eboue ve Sabri yok. Sezon başı kadro dışı bırakılıp sonra geri çağrılan Gökhan Zan ise hazırlık kampı görmedi.
AZİZ YILDIRIM FAKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Türkiye'de alışılmadık bir şekilde, "Başarısızlık benim, başarı İsmail Kartal'ın" demesi, takımda Kartal'ın etkinliğini artırdı ve futbolcuların ona daha büyük saygı duymasını sağladı.
Soma Turnuvası'nda Ersun Yanal'lı Fenerbahçe'nin Chelsea ve Beşiktaş maçlarında sergilediği futbol ile, İsmail Kartal yönetiminde Olympiakos ve Roma karşılaşmalarında sergilenen oyun arasındaki büyük fark, Yıldırım'ın sözlerinin ne denli etkili olduğunun önemli bir kanıtı.
Cesare Prandelli gerçekten çok deneyimli bir teknik adam. İtalya Milli Takımı ile 2012 Avrupa Şampiyonası'nda final oynadı ve 2014 Dünya Kupası'nı gördü. Bir takımı böyle büyük turnuvalarda finale çıkarmak, bir teknik direktör için önemli bir apolettir.
KARTAL'IN ALTERNATİFLERİ DAHA FAZLA
Teknik faktörlere gelince... Prandelli'nin oyun sistemindeki hücum hattında sadece Burak Yılmaz yer alıyor. Bunun yanında hücumu destekleyen Sneijder ile orta sahada 6 ve 8 numaraları oynayan Selçuk İnan ile Melo var. Bu oyuncuların alternatifleri ise yeni transfer Yasin ve Amrabat. Yani burada Prandelli'nin fazla bir seçeneği yok.
Fenerbahçe'ye baktığınız zaman; hücumda Emenike, Kuyt, Sow ve bunlara arkadan destek veren Emre, Meireles ve Mehmet Topal gibi çok etkili oyuncular bulunuyor. Bir de bunlara Alper, Mehmet Topuz ve Webo'yu eklersek, sarı lacivertlilerin bu bölgede oldukça fazla alternatife sahip olduğu görülüyor.
Kanat oyuncularına gelince; Fenerbahçe'de geçen sezonun yıldızı, Türkiye'nin asist kralı ve duran toplardan çok gol bulabilen Caner Erkin ile istikrar abidesi Gökhan Gönül bulunuyor. Galatasaray'ın bu bölgelerinde ise, hala uyum sorunu yaşayan Veysel Sarı ve ne oynayacağı muamma olan bir Hakan Balta görev yapıyor.
DEZAVANTAJ, AVANTAJA DÖNÜŞEBİLİR
Stoper mevkisinde de Fenerbahçe'nin avantajlı olduğu bir gerçek. Alves, Bekir ve Kadlec'li sarı lacivertliler karşılık, Prandelli'nin arayış içinde olduğu bir Galatasaray. Ben, futbol takımları üzerinde teknik adamların etkisinin çok fazla olduğuna inanırım. İsmail Kartal'da olmayan bir tecrübeye sahip Prandelli, maç içerisinde yapacağı taktik ve oyuncu değişiklikleriyle bugün görünen bütün dezavantajları avantaja çevirebilir.
hürriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |