Bulut, “TİKAD daha güzel bir Türkiye için, sosyal ve ekonomik alanda daha fazla kadın olması gerektiğine inanıyor, bunu sağlamak için çalışıyor. Çünkü biliyoruz ki, toplumların geleceğini belirleyen kadındır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde; barış, refah ve huzurun tüm dünyaya egemen olacağı bir gelecek diliyorum” dedi. Bulut, Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Türkiye’de kadın girişimci oranı yaklaşık yüzde 9’dur; toplam işveren sayısı 1 milyon 223 bin ve bunun yalnızca 109 bini kadın. Türkiye’de çalışan 12 milyon 679 bin 379 kişiden, yalnızca 3 milyon 180 bin 982’si kadın çalışandır ki bu çalışan nüfusun yüzde 25.09’u demektir. Kabaca söyleyecek olursak, çalışan her 4 kişiden sadece 1 tanesi kadındır. Akademisyenlerin yüzde 36’sı, rektörlerin yüzde 6’sı, CEO’ların yüzde 12’si kadındır.”
Refahı yaymanın yolu
Kadının özgürlüğünün öncelikle ekonomik bağımsızlığından geldiğini belirten Bulut, şöyle konuştu:
“İşte tam da bu nedenle TİKAD her zaman kadının ekonomik hayat içindeki yerinin güçlendirilmesi yönündeki çabaların ya öncüsü, ya destekçisi olmuştur. Refahı tabana yaymanın yolu kadınları istihdam alanına çekmekten, iş ve üretim alanında kadınlara daha fazla yer açmaktan geçiyor.”
BM’de konferans
Bulut, “Kadınlar ister işçi, ister işveren olsun ekonomik hayat içerisinde çok fazla güçlüğe göğüs germe zorunluluğundan kurtulabilmiş değil. Bu konuyu, 16 Mart’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler’deki toplantıda ele alacağız” diye konuştu.
milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...