Paris Temyiz Mahkemesi, Arap asıllı ve siyahi 13 gencin, polisin kendilerine defalarca kimlik sorması ve üst araması yapması üzerine ayırımcılığa uğradıkları ve aşağılandıkları iddiasıyla açtığı davada, gençlerden 5'ini haklı buldu.
Mahkeme, hiçbir adli kaydı olmayan gençlere birden çok kez kimlik sorulması ve üst araması yapılmasının hiçbir gerekçesi olmadığına ve polisin haksız olduğuna karar verdi.
Gençlere kişi başı bin 500 avro ödenmesine hükmedilen mahkeme kararı, Fransa'da polisin ayrımcılık uygulamasıyla ilgili ilk karar niteliği taşıyor.
Mahkeme, diğer 8 gencin başvurularını ise reddetti.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...