Fenerbahçe, Ülker Stadı'ndaki nefesleri kesen derbide Beşiktaş'ı yıktı; liderlik koltuğuna oturdu. Kanarya, maçın ilk yarısında muhteşem bir futbol ortaya koyarak, rakibini adeta sahadan sildi. İkinci yarıya ise Kara Kartal fırtına gibi başladı. Pereira'nın 60'taki Ozan ve Nani dokunuşu oyun üstünlüğünü tekrar Fenerbahçe'ye getirdi. Zirve yarışında 'şampiyonluk maçı' gözüyle bakılan derbiyi kazanan Fenerbahçe, 53 puanla zirveye yerleşti. Bir maçı eksik Beşiktaş ise 51 puanda kaldı.
Maç golle başladı
Derbiye 43 bin 182 kişilik olağanüstü bir taraftar desteği ile başlayan Fenerbahçe; sahada adeta bir yanardağ ordusu gibiydi. Ülker Stadı'nın tribünlerinde ise şarkılı bir masal, Allah vergisi bir ihtişam vardı. Maçın 3'üncü dakikasında taraftarı mutluluktan çılgına çeviren gol geldi. Maçın yıldızı Volkan Şen, Caner'in soldan ortaladığı topa gelişine 'Messi'vari vurdu, top filelerle kucaklaştı: 1-0. 82'de Ozan Tufan'ın asistini ise 'dünya yıldızı' Nani ağlara gönderdi ve derbinin skorunu belirledi: 2-0.
Volkan kalesinde devleşti
F.Bahçe özellikle ilk yarıda Volkan Şen, Diego, Kjaer, Van Persie ve Nani ile net fırsatları gole çeviremedi. Beşiktaş ise ilk 45'te tek pozisyonunu Ricardo Quaresma ile yakaladı. Portekizli yıldız karşı karşıya pozisyonda topu auta attı. 57'de günün başarılı isimlerinden Volkan Demirel, önce Gomez'in, sonra da İsmail'in şutunu saniyeler içinde üst üste müthiş çıkardı. Kaleci Volkan, 58'de Atiba'nın gol pozisyonunda yine devleşti. Fenerbahçe bu galibiyetle ikili averajda da Beşiktaş'a üstünlük sağladı.
Fotomaç
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...