Wood, yazılı açıklamasında, "ABD, Ermenistan ve Türkiye'nin, ikili ilişkilerini normalleştirme yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşılıyor. ABD'nin eskiden beri pozisyonu, normalleştirmenin önşartsız ve makul bir zaman diliminde gerçekleşmesi olmuştur. İki hükümetle de normalleşme ve bu sayede bütün bölgede barış, güvenlik ve istikrarı ilerletmeye destek çerçevesinde birlikte çalışmayı bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Avrupa Birliği ise, Türkiye ve Ermenistan'ın ikili ilişkilerini normalleştirme çabalarını desteklediğini bildirdi.Türkiye ile Ermenistan arasında İsviçre arabuluculuğunda yapılan görüşmelerle ilgili olarak AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn ve dış ilişkilerden sorumlu Üyesi Benita Ferrero-Waldner'in ortaklaşa yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "AB Komisyonu, Türkiye-Ermenistan sınırının açılması dahil her 2 ülkenin ikili ilişkileri normalleştirmeye yönelik diplomatik çabalarını desteklemektedir. Oluşturulan pozitif atmosferi sağlamlaştırarak, bölgedeki mevcut sorunları çözmek için tüm çabaları aktif şekilde desteklemeliyiz."
O kelime için nefesler tutuldu
Bugün, Ermenilerin "soykırımı anma günü" olarak kabul ettikleri gün. ABD Başkanı Barack Obama'nın aylardır merakla beklenen konuşması için nefesler tutuldu. Obama seçilmeden önce Ermeni lobisine "soykırımı" tanıma sözü verdi. Türkiye ziyaretinde ise "daha önce söylediğim sözler aynen geçerlidir" diyerek endişelere yol açtı. Ancak Washington'un ilişkileri riske atmayacağı belirtiliyor. Çünkü Obama'nın beklediği adım 22 Nisan gecesi Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi: "Ermenistan-Türkiye arasında bir yol haritası üzerinde anlaşmaya varıldı." Dün de ABD Dışişleri, "Gelişmeden memnun kaldık" dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...