Uslu, ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, 2009 yılında sosyal politikalar açısından olumlu gelişmeler olmadığının söyledi. Uslu, "Sosyal politikalara yönelik yeni modeller ve projeler geliştiremedik. Politik olarak umutlarımız arttı. Çünkü Türkiye’nin yaşadığı bu karmaşık gibi görünen olayların arkasından gerçek bir hukuk devletine ulaşma umudumuz güçlendi. Dün yurttaşların evleri ve iş yerleri aranırken, bugün 12 Eylül ve 12 Martta evlerini ve işyerlerini arayanların merkezleri aranmaya başlandı. Yargının, kutsal devleti koruma ve kollama adına değil, şimdi yurttaşı koruma ve kollama adına harekete geçtiğini görüyoruz. Bundan dolayı da 2010 ve sonrasından daha da mutluyuz" diye konuştu.
-"2010’DA ÜLKENİN GERÇEK SORUNU VE GÜNDEMİNE DÖNÜLMELİ"-
Uslu, 2010 yılında en büyük beklentisinin ülkenin gerçek sorunları ve gerçek gündemine dönülmesi olduğunu vurguladı. 2010 yılında ekonominin genel göstergelerinde olumlu gelişmeler olacağı kanaatinde olduğunu söyleyen sosyal gelişmeler açısından bir beklentisi olmadığını kaydeden Uslu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Şu kriz döneminde Türkiye kendini bir durgunluğa hapsetmedi. Finans kurumlarının battığı bir fotoğraf yaşamadık. En önemlisi toplum dinamizmini kaybetmedi. Kapasite kullanımında artışlar, ticari ilişkilerin gelişmesi, ihracattaki toparlanma bizi umutlandırdı. Ancak bunlarla eş zamanlı bir sosyal politika geliştirileceği beklentim yok. Bizde ne sermaye ne de politika kesiminde sosyal haklara ilişkin duyarlılık ve model öngörüsü yok. İnanılıyor ki, sosyal haklar, ekonomik sorunun çözüldüğü zaman gerçekleşebilecek. Bizde böyle bir saplantı var. Oysa ki, ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme eş zamanlı yürütülebilir. Eş zamanlı gerçekleştirmenin, sosyal adaleti sağlamanın, üretimi ve kaliteyi sağlamanın büyük önemi var.
-"KARANLIK VE KİRLİ İLİŞKİLERİN AÇIĞA ÇIKARILMASI NOKTASINDA UMUTLUYUZ"-
2010 yılında karanlık ve kirli ilişkilerin açığa çıkarılmasına yönelik umutlarımız arttı. Öyle zannediyorum ki, 2010’da demokratik dengeler ve açılımlar daha hızlanacak. Biz o zaman ülkenin, toplumun asıl gündemine döneceğiz. Demokratikleşme, özgürleşme, sosyal gelişme ve ekonomik gelişme konularına eğileceğiz. Tüm bunları konuşabileceğimiz, toplumun gerçek gündemine konuşacağımız gündem oluşacak."
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...